Tuesday, September 6, 2016

Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet Hi Tea Party

Hi Korang,

Mereka yang kaki-kaki make up haruslah kenal jenama Bourjois ni kan.


So hari tuh 2 minggu lepas aku berkesempatan ke Bourjois Tea Party di Mad About Coco Fahrenheit 88 Kuala Lumpur, di sebabkan event dalam pukul 3pm cam tuh so aku ambil cuti seperti biasa.



Hi Tea Party anjuran Watsons dan Bourjois sendiri ini adalah untuk memperkenalkan rangkaian lipstick terbaru mereka iaitu Rouge Edition Souffle de Velvet. Wow nama gempak gituh ek, sampai aku sendiri tergeliat nak menyebutnya hahahaha nasib baik wakil Bourjois ajar cam ne nak pronounce perkataan Bourjois ni tau.


Meh aku terangkan sedikit mengenai Rouge Edition ni ek

Rouge Edition Aqua Laque
~ Mirror-like shine, intense colour & 10hr hydration.

Rouge Edition Velvet (Best seller)
~ Matte finish and incredibly light. 

Rouge Edition Souffle de Velvet
~A veil of Matte colour, Blushed lip effect

Ok ada 8 jenis warna yang mampu membuatkan mata korang terbeliak sebab tak tau nak pilih yang mana satu.



#01 Orangélique: A fresh and energizing orange for a diabolically angelic smile. 

#02 Coquelic’oh!: A very dense and bold orange red. 

#03 VIPeach: Neither orange, nor pink, this coral makes the lips peachy soft. 

#04 Ravie En Rose: A charming and delicate pink for kissable lips... give in to the temptation... laugh. 


#05 Fuchsiamallow: Deep and intense pink enhanced by a hint of blueto give all its sweetness and bite. 

#06 Cherryleaders: The red of the range a very luscious and dashing cherry red. 

#07 Plum Plum Pidou: Addicts of bold colours can sleep soundly. They will be delighted with this light-asa-feather plum.

#08 Carameli Melo: A subtle alchemy of nude, brown and pink for a shade that will make you lose your composure.



Aku sendiri pun sampai pening memikirkan yang mana sesuai untuk bibir aku, tapi rasanya semua sesuai hahahahaha dasar tamak haloba. 

Bagi meredakan pening aku, meh aku tunjukkan sesuatu yang manissss









Sweet kan, seronok sampai nak makan pun sayang

Bourjois Souffle de Velvet berharga RM45.90 dan kini boleh didapati di branch Watsons yang terpilih.


Untuk maklumat lebih lanjut pasal produk keluaran Bourjois, korang boleh la layari website dan juga Facebook Bourjois Malaysia.

So agak-agak mana satu pilihan korang ek

4 comments :

liz said...

Nk kod 06 please 😍

ZULHILMI TEMPOYAK said...

jenuh kalau bini terbaca entry pasai benda2 ni.. hehehe

el said...

lipstik ngan dessert tu mmg bff wanita kan haha

Azian Elias said...

dessert tu mmg buat akak tak tahan.. tempting..