MY HISTORIC MOMENTS

Sunday, September 4, 2016

AMEZ Care Panty Liner Boleh Kurangkan Senggugut Period Pain

Hi Korang,


Masalah senggugut memang tak boleh lari dari kita-kita orang perempuan ni. 

Sejak dari kita anak dara sunti lagi hinggalah ke hari ni, kita still kena penyakit bulanan ni ek. Sudahnya untuk hilangkan dan redakan kita sapu minyak panas atau pun tuam dengan anak lesung untuk pecahkan angin-angin dalam perut tuh ek.

So ni aku nak kongsikan sket dengan korang ada satu produk pad yang mampu meredakan sambil menjaga kebersihan ‘private part’ kita tuh. 

Ini dia

Amez Care 

Amez adalah salah satu jenama untuk tuala wanita dan pantyliner berherba. Ada beberapa bahan semula jadi yang diekstrakkan ke dalam tuala wanita ini termasuklah aloe vera, peppermint, tea plant, chamomile dan lavender. Napkin Amez ni dihasilkan melalui teknologi far infrared, nano silver dengan kelebihan ion-ion negatif.



Rangkaian Produk Amez Care 


Terdapat empat jenis rangkaian produk di bawah jenama Amez ini iaitu Amez Care Day Use, Amez Care Night Use, Amez Care Pack dan Amez Care Pantyliner. 

Di antara bahan yang terkandung di dalam Amez Care iaitu:-

1. Aloe Vera - Ini adalah antiseptik yang kuat yang akan melegakan kulit dan membersihkan kawasan sensitif tubuh wanita.

2. Peppermint - Ini melawan jangkitan dan bakteria. Di samping itu, ia berkesan menghilangkan kesakitan dan membantu menghilangkan gejala haid menyusahkan.

3. Tea Extract Plant - Ini alat bantuan bahan dalam peredaran darah dan mengurangkan peluang pembangunan darah beku.

4. Chamomile Oil - Ubat herba melawan jangkitan, memerangi penindasan mental, dan mengurangkan keradangan.

5. Lavender - Ini membantu dalam penghapusan ketegangan saraf, mengurangkan kesakitan, membasmi kuman kulit, dan melegakan kebimbangan dan kemurungan.


Sebab penting kenapa korang kena mencuba Amez Care ini :- 


1. Tuala wanita Amez direka khas dengan cuff kaki 3D yang sangat unik dan selesa 

2. Permukaan atas tuala wanita sangat lembut dan berlubang yang membolehkan untuk penyerapan optimum 

3. Mempunyai lapisan perlindungan di bahagian permukaan tuala wanita yang direka khas untuk melindungi habuk 

4. Kertas gam yang melekat pada bawah permukaan tuala wanita sangat kuat, kalis air dan memberikan keselesaan yang tinggi pada si pemakai 


Pengalaman mencuba Amez Care Panty Liner ni 


Ye aku dah cuba ketiga-ketiga sekali. Memang rasa sangat selesa sepanjang hari masa aku pakai, selalunya kalau guna panty liner biasa lepas 3-4 jam aku dah tukar sebab lembab dan tak selesa tapi tidak dengan Amez Care ni. Even sampai balik pun still kering je aku rasa. 


Harga Amez Care adalah seperti berikut:- 


Amez Care Pantyliner Bio Herbal Sanitary Functional Daily Pantyliner (RM11.90) 

Amez Care Day Use Bio Herbal Sanitary Functional Napkins Pad (RM12.90) 


Amez Care Night Use Bio Herbal Sanitary Functional Napkins Pad (RM12.90) 

Amez Care Pack Bio Herbal Sanitary Functional Napkins Pad (RM9.90)


Untuk sebarang pembelian atau mengetahui produk Amez Care dengan lebih lanjut boleh layari :-

Facebook Amez Care : 

Instagram Amez Care : 

Website Amez Care : 

Belian Online : 

Atau korang boleh beli je terus dekat Aeon Wellness Midvalley.