MY HISTORIC MOMENTS

Friday, September 9, 2016

Shopping Online Di SGshop, Semua Barangan Murah-Murah



Hi Korang,

Korang pun tau kan yang aku ni kalau nak shopping kat mall memanglah agak lembab-lembab sket perangainya. 

Bukan apa, kalau pi berdua dengan Mr Big memanglah kesekejapan je so nak cari barang pun lelaju je, langsung tak de feel nak shooping. Tapi kalau pi shopping sengsorang rasa cam loser plak tak de kawan bagai kan.

Sudahnya shopping secara online sajor la ek.

Memang banyak website untuk dishopping tapi nak cari yang betul-betul murah, trustworthy ni agaklah payah jugak so pemilihan tuh penting. 


Aku dapat tau ada shopping online website terbaru di pasaran ni iaitu SG Shop yang merupakan website yang menjual barangan daripada China dengan harga yang betul-betul murah. 


Apa itu SGshop? 


SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.


Kenapa perlu shopping di SGshop? 


a. Mendapatkan barang-barang yang berkualiti tinggi pada harga yang rendah dari laman web e-dagang China dan penjual 

b. Harga paling murah dan penghantaran yang cepat 

c. Pemeriksaan percuma oleh pusat logistik di China 

d. Mesra pelanggan dalam talian untuk perkhidmatan korang 


Cam ne nak shopping di SGShop ni ek?

Ni aku cerita dengan korang satu per satu, kira macam step by step la ye biar senang sket nak paham ye anak-anak. 

1. Register Account

Apa-apa pun korang mesti kena registerlah. Kang macam ne plak nak simpan semua details korang.

Ini link untuk register : www.sgshop.com.my/?action=register

2. Check it out kategori barangan


Kat sinilah aku terhenti selama seminggu sebab tak tau nak beli apa, rambang mata wei. Tengok sana, tengok sini. Murah ya ampunn bukk! Segala mak neka barang semua murah tapi ade certain barang descriptionnya dalam Bahasa cina so pepandai korang copy kat google translate then translate la. 

Dari barangan personal sampai ke gadget, periuk belanga, towel mandi, makanan kucing semua hado.

3. Submit Order


Ok hari ke lapan baru aku submit order sebab dah pilih barang apa yang nak di beli, banyak benda merepek daripada barang yang perlu sebab suka tengok designnya yang cantik molek. 

4. Pay Order


Hah amik ko kena bayar RM150 gituh. Lepas korang submit order nanti korang akan dapat mesej dari SGShop email yang mengatakan pesanan korang sudah pun di terima dan di proses. 

5. Submit Delivery

Isi segala mak neka details korang macam nama, alamat dan no telefon untuk penghantaran. 


Kemudian pilihlah shipping method korang nak guna, special air ke, sea shipping ke kan. So kalau nak cepat kenalah bayar mahal sket tapi cam aku yang kedekut sket ni kita pilih yang murah sajor la kan, janji jimat.

Itu je then tunggulah barangan korang sampai.

Kena macam aku memang berjanggut nak menunggu ek sebab barang akan sampai 2 minggu cam tuh, so bertabahlah.


Ok satu lagi benda penting nak bagitau kalau di SGshop korang kena top up dulu credit dalam account SGshop. Kemudian baru boleh buat pembayaran untuk belian dan juga kos penghantaran. Jika dalam account SGshop korang ada lagi credit boleh jer withdrawal ke account bank korang. Best kan so korang tak der la rugi tertinggal baki duit dalam tu. 

Ermm

Jiwa rasa gelora
Kasih pada SG Shop
Cepat jelah hantar bebarang tu ek…
Hati tak sabar nak bergaya-gaya tau


Untuk maklumat lanjut atau belian online boleh terus ke :-

Website : 

Instagram : 

Facebook : 




5 comments :

Kakzakie Purvit said...

Oh... itulah banyak org yg beli bebanyak lepas tu jual murah-murah kat sini.

safurara said...

sy baru terjebak dgn bermacam2 online shop ni kak. hadoii. nasib murah3.

Jueliza Jamani said...

akakkk barang kita 2 oct baru sampai.. hukhukhuk..

Anonymous said...

barang sampai tak?

Anonymous said...

sis nak tanye, knape saya tak terima code?