Monday, October 21, 2013

BLOOP Candy DUO Lipstick, Pakai Sekali Dua Je Terus

Hi Korang,

Lama plak tak tulis pasal beauty product ni ek.


Oklah now aku nak citer pasal BLOOP Candy DUO Lipstick ni.

Kenapa namanya DUO? sebab 2 lipstick dalam satu container. Comel kan. 2 dalam 1 namanya ni.


Aku dapat colour 03 Fuchsia Pink

Cara nak pakai? alah senang je


Tengok gambar yang aku ambil ni. Ada no 1 dan no 2 di bekas lipstick dan lipgloss tersebut kan. So memula pakai lipstick dulu kemudian baru pakai lipgloss.


Setelah pakai MATTE lipstick


Setelah pakai Lip GLOSS

Tada


Cantik kan warnanya, berseri-seri bibir di buatnya lah.



Lipstick ni juga sebenarnya tahan sangat lama dan senang di pakai. Nampak nampak MATTE tapi tak mengeringkan pun tau. Aku lepas sapu lip gloss ni lagi bibir tak rasa kering langsung malah melembapkan lagi.. Duduk dalam air-con ni haruslah semuanya jadi kering. Lagi satu dapat mengurangkan garis-garis halus di bibir tuh.


So kalau boleh di pakai dengan MATTE sahaja ataupun di tambah dengan lip GLOSS kan. Ikutlah kesesuaian korang.

Selain dari Fushia Pink, ada lagi 9 jenis warna yang bersesuaian dengan warna kulit dan rambut korang tau.



Bestkan. Aku sendiri pun tak tau ada menda-menda cam ni. Memang sangat-sangat membantu untuk orang-orang yang tak pandai make-up cam aku ni.



Size : 1.3 g (lipstick), 3.8 g (lipgloss)
Price : RM 38


Sold at : HiShop & Bloop counters




Kan aku dah cuba BLOOP Candy Lipstick dan Candy DUO Lipstick kan, so apa perbezaannya?


Candy Lipstick memang nampak creamy teksturnya dan lebih natural walaupun warnanya di pakai berlapis-lapis. Kalau tak de GLOSS, bagi aku Candy Lipstick ni sesuai  untuk bibir kering.

Untuk Candy DUO Lipstick ni, amat bersesuaian di gunakan untuk waktu yang panjang coz ianya tahan lama dan warnanya tak akan pudar walaupun kita makan sebanyak mungkin. Warnyanya terang memang attention seeker sungguh lah kan.

Kalau korang memang pakai dua dua sekali why not, dapatkan Candy DUO Lipstick kan. Semuanya 2 dalam 1, kan senang.

Ok kalau interested nak beli, boleh dapatkan 20% diskaun ke semua produk BLOOP kat HiShop dengan guna code BLOOP20 sebelum 30 November 2013


Mehlah klik je link-link HiShop yang aku attached



HiShop
Bloop


Apa lagi, mohlah cuba ek


3 comments :

Amanda Suria said...

cantik la kaler dia...SA suka kaler2 mcm ni la...nampak lembut jer...

ProfHariz said...

Segak aih. hehehe

Lisa Ibnu Abas said...

Nmpk menarik, mcm nak beli jer. Cantik Cik Lily ;)