Thursday, October 3, 2013

Grilled Chicken Burger (GCB) McDonald Sedap Dan Gerenti HALAL!!

Hi Korang,

Memanglah Grilled Chicken Burger ni dah lama keluar dan ramai pun dah rasa. Lazat kan? Terbaek sangat ooo..


Apa maksud 'G' pada korang?
Bagi aku, maybe Glamor, Gaya, Groovy atau Gempak tapi bagi penggemar burger McDonalds ni haruslah Grilled Chicken Burger, ia tak?

Aku memang gemarlah menda-menda yang cepat dan mudah ni kan.

"Sejak diperkenalkan 3 tahun lalu, GCB telah berjaya menarik begitu ramai peminat di kalangan rakyat Malaysia yang teruja menantikan kemunculannya di restoran Mc D. GCB menampilkan seketul peha ayam merupakan contoh terbaik penawaran menu unik yang sentiasa kami cipta di Mc Donalds demi memastikan kepuasan pelanggan. Selain menawarkan makanan lazat yang dihasilkan daripada bahan-bahan berkualiti, kami juga komited terhadap isu Halal. Semua produk kami disahkan 100% Halal oleh JAKIM dan badan-badan pengiktirafan Halal lain yang disahkan oleh JAKIM" kata Stephen Chew, Pengarah Urusan McDonald's Malaysia.

Sekarang ni promotion GCB lain best. Sekarang ada value meal set tau. Selain daripada ada GCB disertakan juga onion rings sebagai pengganti french fries dan minuman yang lain daripada lain.





Inilah dia  Grilled Chicken Burger.

Nampak tak sosnya yang meleleh keliling tuh. Black pepper melambak tapi takde lah pedas pun.


Onion Rings

Makan panas-panas memang sedap coz korang tak leh rasa ada bawang dalam tepung tuh


G-McFizz

Minuman terbaru yang dihidangkan bersama set ini. Rasanya memang unik sekali, ada rasa buah-buahan dan sedikit coklat diletakkan sekali.

Sedap sunggguh! Sampai tak tercakap lah.

Lepas tu plak ada peraduan foto di laman Facebook rasmi McDonald's Malaysia yang sudah pun bermula pada 26 September di mana korang boleh memenangi hidangan McDonald's untuk 1 bulan, yang bermakna pemenang boleh menikmati hidangan PERCUMA di McDonald's selama 30 hari.

Untuk maklumat lanjut bagi peraduan Facebook GCB McDonald's Malaysia, layari www.facebook.com/My.McDonalds


Apa lagi, sambil makan sambil bergambar lah yob!!

Im lovin it!


4 comments :

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily. ehh sodapnya onion rings tu. wallah! lama dah tak masuk mcd since ada orang sebarkan tidak halal tu :(

Innanie Ariffin said...

lapar kak lily lapar kak lily! help me! help me!

Farisha Nadia said...

GCB memang sedap! Ada onion rings skrg lg sedap! Baru2 kluar terus beli :D

hazman aka species1980 said...

McD nie kalau kasi daging tebal skit baru la enjoy skit makan....hehehehe