Saturday, October 12, 2013

Basah Ketika NESTLE DRUMSTIK ADVENTURE

Hi Korang,

Dalam sibuk-sibuk weekend last week, sempat gak aku pi beradventure dengan Nestle Drumstick ni.


Memula ingatkan event biasa-biasa je, tup-tup ada reminder kena bawah extra clothes plak. Alamak apa plak yang diorang nak suruh buat nie ek.


Bila sampai depan Sunway Piramid kat Blue Atrium tuh, dah nampak khemah NESTLE ni. Aik cam pelik plak khemahnya bertutup rapi cam tak kasi orang masuk je. Ermm apa lagi tawaf satu pusingan but still tak nampak pun pintu masuknya kan.

Ni betul-betul adventure di buatnya kan.






Lepas dapat briefing dari Anne dan Willie dan juga petugas NESTLE tu, barulah aku faham. Rupa-rupanya ktorang kena buat challenge dalam khemah tuh. Masalahnya sorang pun tak tau ni, ermm redo je lah. Ok isi form dulu, takut apa-apa jadi kan.



Dalam banyak-banyak blogger yang datang, diorang ni memang penakut betul bab-bab nak jadi yang first kan. Nak tak nak aku volunteer diri la dulu ek.



Diorang pakaikan aku all the safety gear, ada helmet siap camera Go Pro, google beso, elbow pad, knee pad kan. Ek dah macam masuk rancangan WIPEOUT je plak ni.

Instruction je simple je.



Masuk dalam khemah tu, amik NESTLE Drumstick Ice-Cream dan keluar dalam masa 5 saat. Ok mudah kan. So aku pun berkobar-kobar ni coz diorang cakap kalau dapat completed task before 5 saat dapat RM50 cash dan tiket all park Sunway Lagoon.

Yeah, I like money dan water.

Ok 1, 2, 3 masuk..

Hampeh ko gelap gelita dalam tu, dahlah aku ni rabun. Rupanya macam-macam obstacle ada dalam tu. Memang sebijik cam WIPEOUT but mode sederhana gitu. Meraba gak cari ice-cream walhal depan mata dalam tong je kan.

Ok dapat ice-cream, pintu tertutup plak. Meraba mencari dapat. Masa nak kuar tu yang aku perasan orang balik tayar, tilam, percik air sabun. Uiks menyerikan sungguh.




Aku berjaya bawak keluar NESTLE Drumstick Ice-Cream tu but lebih dari 5 saat, so dapat tiket all park Sunway Lagoon je lah. Ermm tak perlah daripada tak de lah.


Itulah korang masa ada roadshow hari tuh, kenapa tak datang? Kan dah rugi.


Anyway tak per coz NESTLE Drumstick Ice-Cream sedang menganjurkan NESTLE DRUMSTIK Most Adventurous Challenge

Senang je, korang cuma kena search dan locate NESTLE Ice Cream Freezers serata Malaysia. Tapi tak de lah suruh korang travel pun.

Caranya, mudah je. Ada 2 cara yang korang boleh join


Satu lagi


Kemudian ikut je instruction yang telah di sediakan. Alah duk depan PC je pun tak yah kuar ke mana-mana ek. 

Tapi hadiahnya bukanlah setakat  tiket all park Sunway Lagoon. Ni je hadiahnya


Mak engkau, menarik sungguh kan.


Ada tablet dan wang tunai beribu-ribu ringgit uols. Ko hado!




Kalau dah duit banyak cam tu, of courselah aku nak join lagi. So korang jangan lepaskan peluang especially geng compers. Korang memang suka bab-bab duit ni ye tak.

Anyway thank you NESTLE  dan Nuffnang for this adventures event. Abis kuyup baju dibuatnya. Aku kena sket je, ada bebudak lain sampai jelly-jelly, tepung semua ada tau.



5 comments :

Farah Waheda Wahid said...

akak memang rawks ler...he he he..tapi mak buyung ni tak dapat join... kalau datang jadi tukang tengok jer...

Kisah Si Dairy said...

bestnya join nie

penaberkala said...

seronok dapat makan aiskrim free
lagi seronok dapat menang RM50 dan tiket sunway lagoon, hohohoho

hazman aka species1980 said...

whooaaa... 2 hari berturut-turut la yea... rugi pulak tak singgah padahal dah nampak korang update pagi ahad tu

Zawiah said...

adventure sungguh ni ... sampai basah baju lagi ... tahniah !