Wednesday, October 9, 2013

Shopping Pemanggang Ajaib Di LAZADA

Hi Korang,

Ini kira kali kedua aku mencuba online shopping ni.




Hari tu cuba kat ZALORA dan now cuba kat LAZADA.MY

Memang tak de apa nak beli pun but saje je usha-usha, mana tau ada barang BAIK punya kan. Untung-untung harganya murah daripada beli kat luar ni.

So banyaklah yang aku survery.

Dari gadget sampai ke barangan rumah especially barangan dapur. Cantik-cantik cookwarenya. Kemudian barangan beautynya pun not bad gak. Ada yang murah dan ada gak yang mahal sket.


Fikir punya fikir ingat nak beli pemanggang ajaib lah. Yelah ko, lately ramai plak surirumah duk promote kebaikkan kuali ajaib ni. Selain daripada panggang ikan, boleh gak bakar kek, masak gulai, goreng nugget dan memacam lagi.

Ini yang buat aku teruja lebih ni.

So cari-cari under kitchen appliance. Rupanya dalam cookware. Ada 2 ke 3 choice pemanggang ajaib ni. Aku pilih brand HAPPYCALL dengan harapan dalam memasak dengan gembiranya lah.

So mula kan lah


(letak gambo)

klik je kat gambar kuali ajaib tuh then terus place order. Nampak dah kat sebelah kanan tuh Order Summary aku. alah murah je RM92.00 selepas di potong diskaun berapa % ntah.



Dapat confirmation Oder number. Ta da...


Lepas tu kat email pun dapat notification gak. Tarikh order, order number, harga.


Isnin malam aku order, tup-tup hari Rabu pagi dah dapat dah barang. Hantar kat office je senang coz aku siangkan kat sana.


Inilah dia pemanggan ajaib brand HAPPYCALL dari Lazada.


Berat dan tebal gak kan, siap ada spare getah kat tepi kuali tuh untuk digantikan kalau rosak ke terbakar ke terbocor kan.


Mudahkan online shopping kat LAZADA ni, sekejap je tak de nak tunggu lama. Service diorang ni pun dah semakin bagus ada improvement in dealing with customer.

Itu yang kita nak sebenarnya sebagai pelanggan kan.

Apa-apa pun tak sabar nak guna kuali ajaib ni, maybe weekend ni baru test masak guna kuali power ni kan.

6 comments :

Fazrol said...

nak masak guna pemanggang tue, jgn lupa jemput ye...
nak merasa masakan dari champion masak megi.. ha ha

hazman aka species1980 said...

tu dia.... lepas nie confirm la boleh jamu kengkawan maggi champion guna pemanggang nie yekkk

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily! please buat testimoni lepas guna. mungkin sheila akan tergerak hati nak beli online kat lazada ni.hehhehe. besar dan berat? ohh my tak sabar nak beli juga ;p

bibi yusof said...

nanti dah gune.. review la sket..

Amanda Suria said...

Lepas ni x yh susah2 nk kuar umah cari brg...semua online je

Sukma Haron said...

memang nak cari pemanggang ajaib nie...