Thursday, December 15, 2011

Samsung Series 7 CHRONOS Notebook Yang Terbaik Di Pasaran

Hi Korang,

Semalam sempat juga aku ke Series 7 CHRONOS Notebook dari Samsung ni di Double Tree Hotel KL. Ermm cantik jugak hotel but a bit confius sket coz kena tukar banyak lif untuk sampai ke 10th floor ni.


Samsung Malaysia electronics selaku salah satu syarikat media digital dan teknologi, telah pun melancarkan Siri premium yang menakjubkan iaitu 7 Chronos Notebook yang menjanjikan kelajuan yang sangat luar biasa, prestasi yang maksimum dan mempunyai paparan berkualiti tinggi.


Dengan salutan chasing aluminium yang menarik serta nipis, kapasiti Series 7 Chronos Notebook ni menggunakan Intel Core Quad Core l5 yang merangkumi teknologi ExpressCache, menyediakan tambahan 8 GB  memori pada motherboadnya. Ini membolehkan ianya lebih cepat strat-up serta meningkatkan prestasi keseluruhan melayari internet 2 kali lebih cepat dan ianya mengambil masa 2 saat je untuk start up.


Bercakap pada perlancaran tersebut Mr Kwon Jae Hoon, Pengarah Urusan untuk Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd berkata

“Berikutan kejayaan Notebook Series 9 kami yang menakjubkan, kami mengembangkan rangkaian notebook premium kami. Dengan Series 7 Chronos Notebook ini, kami telah padankan dengan ciri-ciri baru yang berkuasa dan rekabentuk yang istimewa sesuai dengan kecemerlangan Samsung.

Matlamat kami adalah untuk mewujudkan komputer riba yang bukan sahaja memberi inspirasi dan menyempurnakan kehidupan para pengguna tetapi juga komputer riba yang memenuhi pelbagai permintaan pengguna dan segmen pasaran yang berbeza“



Ermm memang canggih lah Samsung notebook ni. Aku dah cuba semalam masa launching tuh. Spec yang mantap dan laju. Even sound system pun dah macam home teater.  Features nampak sama but Samsung notebook nampak memang exclusive betul. Chasing aluminumnya memang tip top lah.


Harga? Of course lah berpatutan kan. Mengikut harga pasaran notebook sekarang ni. RM 3600 tu memang worth it dengan apa yang di tawarkan.

Apa lagi moh le angkat satu. Aduiyai banyak plak aku nak beli lah dah hujung2 tahun nie. Mentang2 duit bonus nak kuar tak lama lagi kan.

Hehehehehhe

Anyway thanks to Nuffnang and Samsung for invite aku. Hopefully if ada event Samsung lagi do invite me yeah.

For more information, please visit http://www.samsung.com/my.


7 comments :

Eyriqazz said...

awek 1st tu cun...wah,ni yang buat eden dalam dilema ni......dush,dushh...

Myvitrd said...

Wah.. Satu lg keluaran terbaru dr samsung ni.. Semalam memang ada nampak iklan dkt paper pasal notebook dr samsung ni

ayu jamal said...

wow samsung nampaknya dah setanding dengan jenama2 yang lain yang ada..tgh gila galaxy note ni..wah!

hazman aka species1980 said...

pergh... 1 terabytes HDD tu.... dan skang kalau tak silap banyak laptop diorang buat quick start technology

Alin Marlini said...

menarik & tertarik..heheh

hen party said...

The SO3US replaced the SO1US (and SO4US replaced SO2US). No apparent diff in specs. Not sure why they did that.

Bella Enveeus said...

Eh eh si bro Eyriqazz ni tengok awek la pulak.. HAHAHA!!

Hmm rasa2 nak carik MAC la sekarang.. If only there's some good offers around