Tuesday, December 20, 2011

Patutlah Hitam

Hi Korang,

Mesti ramai yang belum tau lagi yang aku officially dah abis keje kat Penang. Tak sampai 2 bulan pun. Maknanya aku memang terrer lah kan. Keje 2 bulan dapat siapkan dalam sebulan cam tu. Jangan nak perasan ek, aku Cuma setupkan a few procedure untuk contractor untuk project baru ni. Dah siap itu yang boss aku suruh balik kan.


Balik2 je, dah banyak event menanti.Tak menang tangan aku nak handle kan. Merata orang mencari aku rupanya. Hah, baru diaorg tau betapa pentingnya aku kan. Kalat tak de aku kira macam tak meriah lah even tu kan. Aik perasan lagi, ishk suka nau cakap takbur lah aku ni.

First soalan yang bebudak ni suka nau tanya aku ialah apsal aku nampak hitam /gelap / tinted sangat? Ishk terus terguris hati mak nok bila dengar kata2 tuh. Balik umah terus tengok cermin, hitam sangat ke aku nie ek?

Meh sini aku citer kat korang, dengan tetiba aku boleh jadi Dayang Senandung ek selama aku kat Penang ni.



Penang Memang Panas
Tiap-tiap pagi matahari naik awal kat Penang ni, even kul 8 pagi kuar pun dah macam 11pagi. Memang terik. Memang pakai spek itam bile driving. Tapi aku malas nak pakai. Hah, terimalah padahnya.


Semuanya Tepi Laut
Baik hotel ke office ke semua tepi laut. Confirm lah hari2 berjemur kan. Nak pegi site lalu tepi laut then balik hotel pun lalu tepi laut. Cam ne tak kena panas. Bahang laut tuh dekat nau dengan aku.



Parking Jauh
Memang pun parking jauh betul kena jalan. Kawasan kilang kan so they only allowed staff je leh parking dalam. Kena lah menapak jauh. Nak berebut cari parking lagi. Kemudian nak masuk site, kene register dengan mak guard yang tak berapa nak laju buat keje.


Main Panas
Ini bukan terpaksa ek. Ini memang suka. Main air kat tepi pantai, tengok orang main paragliding, amik gambo lompat2, lepak2 main pasir dan segala mak neka yang boleh buat kat pantai tu lah.


Hah pas ni. Janganlah ada lagi orang tanya aku lagi pasal hal ni ek! Semua aku dah citer kat sini. Siapa yang sibuk tanye tuh, aku nak suruh dia baca entry.

Eh, korang pun tau!



1 comment :

kakchik@ella said...

Kalau KC pun sure jadi "Lady In Black" kalau cuaca begini. Tapi kan dik .. main tepi laut itu sgt best!!