Friday, December 2, 2011

Padan Muka Aku Buruk Sangka Sangat Kan


Hi Korang,

Aku ni kalau ada je barang aku yang hilang ke tak jumpa ke mesti nak mengamuk cam kap lam nye nge (ala korang rumi kan jelah kan).  Contohnya cam ni

1)      Dah 2-3 hari lip gloss aku hilang kat bilik hotel tuh. Abis semua tempat aku selongkar.Atas safe deposit box, bawah meja macam2 tapi tak jumpa gak. So terus je aku assume yang housekeeping dah rembat lip gloss aku ni. Dalam hati ni dah nak buat report lah kononnya barang hilang kat bilik aku tuh.

2)      Kat site, korang tau lah kan cam ne keadaan duk kat site ni. Dengan drawings bersepah sana sini, stationery ntah kemana , kekadang tempat nak duduk pun tak de.Aku memang simpan semua stationery aku kat satu tempat ni, which is semua orang leh nampak dan gunakan. Dah seminggu aku perasan pen favourite aku manager Safety pakai tanpa rasa bersalah betul . Dia boleh buat dek je, bila aku pegang2 pen tu kan.

Memang sakit nau hati aku kan. Rasa cam nak campak je diorg ni ( macam aku kuat nak diorg ni kan) kat laut depan Gurney Drive nie lah.


Then, dengan tak semenanya.

1)      Tetiba je lip gloss yang hilang tu ada je belakang toner muka yang selalu aku duk tenyeh tiap2 hari tuh kan. Elok cantik je terletak tak berusik pun

2)      Pen yang aku ingat Safety manager aku rembat tuh, rupanya terpacak dalam kocek beg laptop aku ni. Siap dengan tutup dia sekali.

Aku betul-betul malu dengan diorg ni. Walaupun aku tak de lah cakap apa2 kan. But still rasa bersalah tu ada. Sedap je aku main tuduh2 but aku yang salah kan.


So kesimpulannya kat sini, jangan buruk sangka kat orang. Cuba selidik betul2. Tup-tup aku dah dapat dosa  hari ni kan sebab buruk sangka kat orang kan.

Korang jangan ikut perangai aku ni ek


9 comments :

Alyza Fisol said...

ye baiklah...

tp lumrah manusia kan nak rasa ape yg cik lily rasa...sebab sye pn camtu gak kadang2...

isabelle said...

nasb baik ko tak serang lagi.
kalo x, jenuh nak nyuruk dlm tudung saji

pnsusu said...

nasib baik kak lily tak report..kesian housekeeping yg x bersalah...

hijrah ke lebih baik tu kan bagus...

Nia said...

adoi,..ape la manager safety tu fikir bila dia nampak ade org pegang2 pen dia tu yek? hehe..

Ma'am IEDA said...

Seriusly... Nak tergelak saya... Sorry ekkk... But, itulah sikap manusia. It can happen to anybody in the world.

MaryaYusof said...

Saya pun selalu gak mcm ni...ihiks...kena renovate hati ni...hehehehee..

kak ina kl said...

sabar ajerlah kannn cik lily

JMR said...

bguslah kalau dah insaf..hehehe

hazman aka species1980 said...

kalau barang kita cari tak jumpa memang buat kita cemas....best pulak tiba2 ko buat entry motivasi nie....