MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, May 31, 2016

U.S Fries and Burgers Fiesta At The Burger Factory Cyberjaya

Hi Korang,

Bagi menyokong U.S Fries and Burgers Fiesta yang sedang berlangsung sekarang ni, aku sempat merasai di The Burger Factory Cyberjaya last week. Selalu ni aku selalunya lalu lalang kat area Shaftbury Square tapi tak berapa perasan pun ada kedai burger yang awesome tak henggat ni tau.


Bawah sekolah Aakif anak sedara aku je restoran burger ni



Masuk-masuk je dalam restoran ni, deconya sangat-sangat simple, sampai aku ingat tempat lepak bebudak student kat Cyberjaya ni kan. Rasa cozy dan selesa je dan yang penting restoran ni HALAL ek. 


Aku ingatkan menu burger biasa-biasa je macam daging, ayam dan kambing tapi rupanya menu burgernya memang sangat awesome yang sampai korang akan pening nak memilih mana satu nak makan.

So jom cuba 2 jenis burger yang dihidangkan sempena U.S Fries and Burgers Fiesta nie.

Beef Burger On Fire – RM15.90

Di perbuat daripada 100% daging burger Australian ground beef patty yang HALAL yang dihidangkan sekali bersama sos Bolognese pedas, ham, gherkin, jalapena, cheddar cheese dan fry sauce. Gabungan sos pedas jalapenos dan Bolognese memang memberikan seri buat burger daging ni. Kalau tak kuat pedas jangan gatal-gatal nak order ye. Huahauhauha

Putrajaya – RM12.90

Comey kan nama burger ni. Burger rasa tempatan yang didatangkan dengan kari ayam, telur, cheddar cheese, waffle fries (U.S lattice cut fries), Japanese cucumber, onion dan di tambah dengan sos kari istimewa. Kentang U.S tuh di letakkan di tengah-tengah untuk menambahkan lagi keenakan kentang pada burger tersebut.

Salted Egg Yolk Fries
(Hidangan istimewa sempena U.S Fries and Burgers Fiesta – masa terhad)

Sangat-sangat sedap terangkat oooo. Telur asin di sira di atas kentang goreng dan dihidangkan panas-panas. Kena plak dengan sos istimewa tuh so lagilah angkat mengangkat ek

Apmacam? Awesome kan…


U.S Fries and Burgers Fiesta promotional menu ni boleh di dapati dari sekarang hingga 31 Mei 2016, korang join gak instagram contest kan. Untung-untung boleh menang hadiah menarik. Caranya korang upload gambar ke instagram dengan hashtag #usfries&burgerfiesta, 3 pemenang bertuah akan dipilih.

Ini hah tempatnya:

The Burger Factory @ Cyberjaya
P1-01, Shaftsbury Square,
Persiaran Multimedia,
63000 Cyberjaya

Tel : 03-8322 0912
Opening Hours (MON-SUN) : 12.00pm – 12.00am

Dah cuba ke makan kan sini, la kenapa tak bagitau aku ek!!


1 comment :

MrsEnoxis said...

Perghh..fries telur masin..mesti sedapp!!