Tuesday, May 3, 2016

Buffet Ramadhan 2016 | Kuala Lumpur Convention Centre

Hi Korang,

Entry adalah entry untuk buffet Ramadhan 2016 yang kedua bagi tahun ni. Ermm slow dan steady je menaip ni kan, walaupun dah ada 5 tempat yang aku pi review ni. 


Ni first time aku ke KL Convention Centre untuk Ramadhan review, thanks to PR yang sudi menjemput Ciklilyputih yang serba biasa ni kan. Hehehhee nak berayat drama plak ler.

Jom kita intai apa yang KL Convention Centre sajikan untuk tahun 2016 ni ek.


Seperti Ramadan tahun-tahun yang lepas, Kuala Lumpur Convention Centre (Pusat Konvensyen) sekali lagi akan menyediakan sajian selera kampung dengan mengetengahkan hidangan seperti masakan di rumah sepanjang promosi buka puasanya Ramadan ini. Dengan tema ‘Kampung dalam Bandar’ atau ‘Kampung in the City’ yang menekankan aspek kesenangan, keselesaan dan kelazatan, pasukan kulinari Pusat Konvensyen yang terdiri daripada 51 orang cef telah menyediakan menu eksklusif untuk promosi tahun ini, membolehkan pelanggan menikmati masakan ‘Kampung Klasik’ dan aneka sajian kontemporari di Pusat Konvensyen yang terletak di tengah-tengah ibu kota. 

Pusat Konvensyen juga menyediakan bilik solat, sejadah, selipar dan tempat berwuduk khas serta imam yang akan memimpin jemaah dalam menunaikan solat Maghrib, Isyak dan Tarawih, bagi memudahkan pengunjung menjalankan kewajipan Rukun Islam mereka.
“Kami sentiasa berusaha untuk memberikan pengalaman berbuka puasa yang menyeluruh dan terbaik pada setiap bulan Ramadan. Begitu juga untuk tahun ini,” kata Angeline Lue, Pengarah Jualan & Pemasaran Pusat Konvensyen. Selain kemudahan untuk berwuduk, “kelima-lima dapur kami; Cina, Barat, Sejuk, Pastri dan Melayu, telah disahkan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Ini membolehkan umat Islam menikmati sajian buka puasa tanpa ragu-ragu.”Kedua-dua menu buka puasa persendirian dan umum juga menawarkan pilihan sajian kontemporari dan antarabangsa sesuai dengan selera pelbagai pelanggan. Pilihan yang disajikan termasuk Pita Kebab Arab Daging Cincang, ikan panggang Tikka, masakan pasta Itali aneka rasa mengikut keinginan pelanggan, daging kambing salai Hickory Mediterranean dengan sos lada hitam dan sos pudina dan Pad Thai (mi tepung beras digoreng dengan makanan laut, ayam, telur dan sayur tauge).Majlis berbuka puasa tradisional pada bulan Ramadan tidak akan lengkap tanpa stesen ‘Goreng-Gorengan’, yang menyediakan pisang goreng, cempedak goring, sukun goreng, keropok lekor serta makanan goring-gorengan lain. Bagi penggemar makanan manis, stesen ‘Ice Cool’ menyediakan Ais Batu Campur (ABC) yang ditambah pelbagai bahan lain untuk menambah kelazatan dan aiskrim atau serawa durian pulut lemak, kuih muih tempatan, kek, pastri, buah-buahan segar, kurma dan banyak lagi sebagai pencuci mulut. 

Untuk buffet ‘Kampung in the City’ ni, ianya bermula dari 6hb Jun 2016 hingga 1hb Julai 2016 dari 6.30petang hingga 10.30 malam.

Korang boleh membuat tempahan awal dengan menghubungi Abby melalui talian +603 2333 2866 bagi tawaran buka puasa umum, atau June di talian +603 2333 2877 bagi tempahan majlis persendirian.

Harga buffet ramadhan di KL Convention Centre ni adalah

RM115nett untuk dewasa

RM115nett – RM158nett untuk dewasa untuk jamuan persendirian menu Ramadan Al-Kareem

Jom kita ke

Kuala Lumpur Convention Centre,
Kuala Lumpur City Centre,
50088 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 2333 2888 
Fax: +603 2333 2882

GPS: 3.154443,101.712649

Ok ini baru satu hotel yang aku tulis, sebenarnya ada banyak lagi tau. 

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai food review tahun 2016, peta destinasi, koodinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2016 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.


Mengenai Kuala Lumpur Convention Centre

Kuala Lumpur Convention Centre (Pusat Konvensyen) adalah sebahagian daripada komponen Kuala Lumpur City Centre (KLCC) dan diuruskan oleh Convex Malaysia Sdn Bhd, syarikat usaha sama antara KLCC (Holdings) Sdn Bhd dan AEG Ogden Pty Ltd, Australia.

Pemenang berbilang anugerah, Pusat Konvensyen bertaraf dunia ini merupakan satu kemudahan milik Kuala Lumpur Convention Centre Sdn Bhd yang seterusnya, dimiliki oleh KLCC (Holdings) Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS).

Pusat Konvensyen ini telah menerima pensijilan ISO 22000, ISO 14001 dan OHSAS 18001 dan mendapat status EarthCheck Bronze (alam sekitar) dan pengiktirafan Pensijilan Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal (HACCP), sistem keselamatan makanan antarabangsa bagi kemudahan konvensyen antarabangsa dan hotel bertaraf lima bintang. Ia juga merupakan yang pertama di Asia untuk menerima pensijilan ‘Emas’ Piawaian Kualiti AIPC. 

Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, yang merangkumi dua auditorium (masing-masing menyediakan 3,000 dan 500 tempat duduk), dewan pameran seluas 12,310 meter persegi termasuk khemah berasingan seluas 2,600 meter persegi, Dewan Besar yang boleh menempatkan 2,000 orang, Dewan Bankuet untuk 500 orang, Dewan Persidangan untuk 1,800 peserta dan 20 bilik mesyuarat lain, untuk menyediakan ruang seluas 22,659 meter persegi untuk pelbagai fungsi di tengah-tengah ibu kota Kuala Lumpur.


1 comment :

Panduan Malaysia said...

sedap dan menarik. murah dari tahun sebelumnya