Wednesday, August 26, 2015

The Pirates Adventures Kini Di Melaka Alive

Hi Korang, 


Memang kita tahu Melaka merupakan bandaraya bersejarah yang penuh dengan keunikannya yang tersendiri. 


jadi media jap pagi sabtu ari tuh

Dan kini Melaka menambah lagi elemen keunikkannya iaitu dengan pembukaan The Pirates Adventures yang di bawahkan khas oleh Melaka Alive. 



Baru-baru aku sempat ke majlis pelancaran (soft launching) The Pirates Adventures ni, hah bestkan sampai ke Melaka ktorang berjalan untuk berblogging. Ermm itulah nama rezeki. 

Majlis ini di rasmikan oleh Mohd Nizar B Mohd Najib, Advisor to Nuevo Attraction & Destination bersama Y. Bhg Datuk Haji Khamis B Haji Abas, Pengurus Besar PERZIM.


Sedikit aku petik ucapan daripada En Mohd Nizar B Mohd Najib

“The appeal of Melaka Alive is that it makes the rich history of our city accessible to people of all ages and backgrounds”,there is great potential for tourism in this city – there is living history everywhere and a truly multicultural population – and we want to do our part to celebrate this history and boost the local economy”



Yeah, dengan rasminya The Pirates Adventures di buka untuk orang ramai ek



Jom kite explore apa yang ada di dalam kapal besar di The Pirates Adventures ni ek









Eee walaupun kat dalam ada ramai pirate but still rasa creepy jugak, maklumlah aku kan penakut set hehehehe. 


Ada tayangan video jugak dalam kapal besar ni, mengenai kisah si pirate ni semua.

bersama rakan media yang lelain ek

nampak tak aku, kecik nau bawah belon

Harga tiket untuk The Pirate Adventures bermula dari RM20 untuk kanak-kanak berumur 4-12 tahun dan warga emas, serta RM25 untuk dewasa berserta diskaun untuk pemegang MyKAD. Tiket-tiket boleh di beli di www.melakaalive.com.my atau pun di kaunter tiket Melaka Alive 


Untuk maklumat lanjut boleh check it out di


Melaka Alive Official Website Link http://www.melakaalive.com.my/index.php




3 comments :

Diana Rashid said...

wah...macam best je nih..budak2 mesti suka..saya sula pi tempat2 macam ni..lagi2 sejak ada anak2..heheh

Mrs. A said...

Hi! salam kenal..
Oh! dokek yo dengan kampung Mrs. A nih!
Bila ler.. lepas nak ke sini nih!

adianiez AIDA said...

lom pernah gi lagi.
one of the weekend nanti kena bwk anak2 :)