Friday, August 14, 2015

Pasang DIAMOND Coral Water Filter Kat Umah Untuk Kesihatan.

Hi Korang,

Lately ni Nampak air paip kat umah aku ni cam ada keladak-keladak sket.

Macam hari tuh, balik kampung cuti lama so tutuplah paip depan tuh. Bila bukak je balik, hah amik ko keluar air cam warna karat bagai, so ktorang biarkan seketika until air tu bertukar jadi warna jernih balik. Ingat nak pasang water filter yang macam tong NGV kat depan balkoni ni, tapi nampak cam odd pulak dan lagipun leceh pulak installationnya, nak buat appointment bagai kan. So let it go dulu lah ye.

Kemudian tu perasan pulak iklan water filter DIAMOND Coral ni kat google, facebook bagaikan so terus terklik dan baca sket product description ni. Ermm not bad jugak ek, yang penting tak yah nak buat wiring bagai kan. So baca lagi then balik terus citer dengan Mr Big. Ermm rasa-rasa cam nak cuba pasang kat umah.

apa menda alah kotak putih ni kan, ermm

Mungkin sebab rezeki ktorang kot, ada plak offer untuk mencuba dan review sekali water filter DIAMOND Coral ni kan. So harus jangan lepaskan peluang, mesti kena cuba ni.

Ni aku citer sket mengenai Diamond Coral water filter ni ek

penapis air DIAMOND Coral

Penapis air DIAMOND Coral ni merupakan penapis air secara semulajadi (Refined Life Water (RLW) Technology) dengan menggunakan 100% bahan-bahan pembersihan semula jadi seperti diatomite, coral calcium, coconut shells and bamboo charcoal base activated carbon.. Sistem ini boleh membersihkan unsur-unsur berbahaya lebih seratus kali, dan ia boleh menghilangkan unsur radioaktif didapati di dalam air sambil menjaga bahan mineral yang penting di dalam badan manusia.

Pakar air Diamond telah menjalankan penyelidikan pelbagai ratus jenis bahan, bilion tahun yang paling berharga bijih mineral seperti Maifan mineral stones and tourmaline untuk mineral dan pemagnetan proses, menjadikan air biasa ke dalam air kehidupan. Air yang hidup adalah alkali dalam nilai pH, tulen dan sihat - membawa anda kejutan dari hari ke hari. Kami percaya bahawa halus Air Teknologi Life adalah teknologi penulenan air yang paling canggih dan mesra alam dikenali kepada dunia.

Lepas beberapa phone calls dan email mengenai project ni, kira dapat jugak orang installer Diamond ni singgah ke rumah, itu pun sehari sebelum raya. Bayangkan betapa kalutnya time tuh, dengan baru balik dari JB, pi Melaka pulak amik baju raya bagai. Sampai gak Uncle Jack ke rumah ktorang. Si #DakUban bukan main berlari pecut nampak Uncle Jack ni datang bawak kotak kelabu

Meh layan beberapa gambar masa installation hari tu ek. Mintak maaf gambo gegar sket coz laju betul Uncle Jack ni buat keja. Maklumlah banyak rumah nak pi pasang kan hehehhe

wayar getah paip kena ukur dulu kan

cucuk kat hujung belakang tempat kuar/masuk air ni dulu ek

filter mesti kena masuk dalam botol ni ek

inilah filternya

Tak sampai 15 minit dah siap pasang.

ini spare-parts yang kena guna masa nak bersihkan filter tau

Rupanya memang betul, langsung tak de wiring atau piping works untuk pasang water filter ni. Just sambungkan paip halus di belakang filter dan terus ke kepala paip sinki. 

nampak kepala paip yang comel ni kan, jap lagi kuar lah air

tada kuar dah air

Ada 2 tempat keluar air, satu untuk minum direct dan satu lagi untuk buat basuh pinggan mangkuk ke, sayur-sayuran, bahan-bahan masak dan lain-lain lagi.

wei ini kite punye lah, korang pi beli sendiri tau

Nanti lepas sebulan, aku akan ceritakan cam ne penapis air Diamond Coral ni dapat merubah kehidupan seharian ktorang ek.

So untuk nak tau lebih lanjut mengenai produk, promotion, giveaway atau pun contest korang boleh layari di social media yang berikut


DIAMOND Refined Facebook https://www.facebook.com/DiamondRefined

DIAMOND Refined Website 

Baguslah kita berubah ke arah kebaikan dan kesihatan semulajadi ek! :) 

4 comments :

Farah Waheda Wahid said...

memang bagus produk dari diamond ni kan? memang wajib pasang satu kat rumah nih...

Alin Marlini said...

macam best je coral diamond ni

Diana Rashid said...

cantiknya bekas dia..macam nak tukar je penapis air kat rumah ni dengan yang macam ni..comel je.

Diamond Msia said...

Congrats getting your own diamond coral water filter! :)..easy to install and its design also elegant.look lovely in your kitchen, right.
"clean & safe water lead to a better healthy life"..cheers to Diamond water ;)