Monday, August 24, 2015

Fancy Cookies Ni Warna Warninya Rupanya

Hi Korang,

Nak kata tak reti masak, aku ni kira level amatur gituhlah bila bab masak ni.

Janji boleh makan udah ler kan.

Tapi baking-baking ni memang aku out sungguh lah, sebab aku malas nak duduk depan oven yang panas-panas tuh boleh cair mekap mak noks hahahhaha. 

Ini fancy cookies plak!


Ishk kawan aku la ni, si Cikgu Mariana ni. Rupanya dia ada buat kelas deco fancy cookies untuk budak sekolah ni. Apa kejadahnya la menda alah ni, bila tunjuk gambo then baru la aku tau kan. Yelah, zaman aku sekolah dulu memang tak de belajar menda-menda ni ek.


Fancy cookies ni merupakan biskut biasa yang di bakar cam tuh kan tapi nak bagi up sket level fancy cookies ni kita kenalah deco biskut comey ni. Oooo belajar mendeco la ni ek 

Cantik kan bila dah siap deco, warna warni dan tentu dapat pikat hati anak-anak nak makan kan


Cuba rasa sket.


Not bad, boleh tahan jugak ek

Berita baik untuk adik-adik yang nak sangat belajar atau parents yang suke nak mencungkil bakat anak-anak mereka dalam seni kulinari ni.... 


Art's Cool Studio akan mengadakan workshop 'Making ChefHat & Fancy Cookies Decoration' minggu depan. 

Details:
Date : 29th August 2015 (Saturday)
Time : 9am - 12pm
Venue : Tadika Khalifah Mursyid, 8-01, Jalan Kolam Air, Nong Chik Heights JB. 
Fee : RM40 per person

Apa lagi, meh cepat contact Teacher Anna di 019-7700807 untuk details dan booking ek... Jumpe nanti tau 

4 comments :

Nooraini Ali. said...

mak buyung ni yang terliur tgk biskut ini.. menarikk

Nur Zatul said...

ala, sayangnya nak makan..
hehe, cantik2 plak smuanya..

lynn said...

sedapnya

adianiez AIDA said...

sgt comel.
aida x kot buat gitu.
tgn tak berseni.
hati tak sabar ha ha ha :)