Thursday, August 20, 2015

Dapat Jugak Makan Pizza Hut

Hi Korang,

Life aku kat site ni memang carca marba

Pegi keje gelap dan balik hotel pun gelap. Siang malam keja, mengadap laptop tak tentu masa. Even dah balik hotel pun sambung lagi buat keje kan. La keja blogging pun mesti jalan gak, sampai kengkawan aku cakap aku memang workaholic ek. hahahahha lantakla janji keja siap!

Memang tak sempat nak buat food review kat restoran di JB ni, tak de masa gak wei. Tapi adalah 3-4 restoran aku singgah but itu later ye. 

Dah 2-3 hari tekak ni duk ngidam nak makan Pizza. Walhal kedai PHD Pizza Hut tu, dekat benau dengan hotel kan. So biarlah dulu, nanti ada masa pi makan lah. Ishkk terbayang-bayang Deli Wings yang hitam pekat melekat tapi sedap tu kan, ntah apa bahan marinated yang diorang guna, aku still tak boleh nak agak lagi.

Nak di jadikan citer, ada visitor plak nak masuk site ktorang ni. So haruslah di berikan layanan istimewa, mana tau ade rezeki nak buat project dengan diorang pulak kan. Siapkanlah apa yang patut, material presentation, safety equipment dan memacam lagi. 

Tup-tup ada makan-makan pulak, dah tetamu datang kan. Haruslah kena bagi makan sedap-sedap sket, terus aku tanya admin korang ni nak sediakan makanan apa. What? Pizza Hut! yeah impian terlaksana la ek. Terus je amoi ni buat order secara online. hauhauhauhauahuahau best best best!

tukang order, online je senang sekarang ni

Sebab order lebih daripada RM300 so ktorang kena buat order online 3 kali.

kat kaunter nak bayar

orang-orang kuat makan

Settle je order, dalam tengahari cam tu ktorang pi collect. Memang convenience betul, sesampai je tengok nama kat screen yang order ktorang sedang dibuat, jadi kena tunggu jap. So apa lagi its selfie time kan.

lebih 15 kotak pizza yang ktorang order, belum termasuk side dish lagi ek

Sampai site, terus je prepare apa yang patut untuk visitor tuh.

lambakan pizza pelbagai perasa


muka orang happy dapat makan drummet

Once visitor punye settle, apa lagi teruslah ktorang open table kat bilik DC ni. Tolak document kiri kanan, kosongkan meja dan makannnn...

nampak tak atas document pun ada pizza gak

Ntah apa flavour pun aku tak tau, yang aku tau puas makan pizza dengan deli wings sekali dan tempura udang yang banyak. Makan makan dan makan sampai sengkih perut kan. Kira sepanjang hari tuh, kejap-kejap bebudak ni datang amik pizza makan kan. 

Terima kasihlah kat boss sado sebab banjer ktorang makan sedap ari ni kan, kira tertunailah hasrat dihati bak kata blogger kak ina KL hehehehhehehe

Ok chow!

p/s: so bebudak #BloggerKakiMakan bila kita nak pi serang pizza hut plak kan hahahha


1 comment :

Diana Rashid said...

ni yang buat nak order pizza jugak ni..erm...budak2 pun dah tanya bila nak order pizza ni ibu..hahha..padahal perut dah kenyang pun dok tanya lagi..tunggu la time gas habis ke,air tak de ke..:p