Tuesday, February 10, 2015

REVIEW | BANCREAM Cover Gel Untuk Anti Selulit

Hi Korang,

Nampak macam aku tak berapa kisah mengenai lemak-lemak yang banyak kat badan ni kan. ermm no no ye...

of course i do care!!

Cuma tak de lah nak kecoh nak kurus banyak kan.

Badan aku memang lemak banyak tapi selulit pun ada jugak. Yelah bila lemak dah jadi tepu secara perlahan-lahan selulit ni pun datang. Nak pi cuba kuruskan badan kat slimming centre ni tak menahan nak menanggung harganya pulak kan. So kenalah cara alternative lain.


Aku terjumpa plak Anti Cellulite and Firming Cool Gel dari BANCREAM ni hari tu masa shopping kat Watson. So terus beli dan cuba. Tapi sebelum tuh, meh aku citer mengenai cream ini ek.


Ia merupakan krim anti selulit yang menggunakan Liposome Technology dan di hasilkan daripada bahan-bahan utama berikut:-

Carnitine
helps the body turn fat into energy

Ivy Extract
helps boost blood circulation, tone, tighten, smoothen and soften skin. Fucus Vesibulosus extract increases skin elasticity and reduce cellulite.

Caffeine
helps the body to burn off the deposits of fatty tissue that cause cellulite.


Cara nak pakai:-


Alah korang sapu je kat tempat yang banyak selulit timbul macam peha, lengan, perut dan buttocks. Kalau kat tempat lain pun boleh gak la


Bila dah sapu kat lengan tuh, ye memang aku sapu kat lengan pun coz situ yang bermasalah sangat sekarang ni hehehehe. Picit sket je then sapu, mak oi berangin je aku rasa. Lepas tu aku urut plak ke atas kira macam nak dapat effect cepatlah kononnya. 

Aku baru jelah mencuba selama 3 minggu krim anti sellulit ni so far alhamdulillah ada perubahan pada lengan yang aku sapu tuh. Slowly nampak mengecil bila di ukur pakai measuring tape. Adelah kurang 2-3cm. Agaknya kalau aku pakai beterusan selama 60 hari mahu kurus lengan aku ni kan


Bancream Cover Gel korang boleh dapati di Watson pada harga RM69.00 / 100ml.

Bolehlah mencuba kan.

3 comments :

Maria Hasun said...

Mahal tp berkesan berbaloi la

Nuriesya Nadia said...

Eh eh , menariknyaaa. Ada juga kita pergi beli ni. Hehehe.

Siti Rohaida Yusof said...

kalau dah berkesan,boleh la teruskan penggunaannya...lagipun kos taklah banyak pun nak beli tu berbanding nak pi slimming centre,,,