Tuesday, February 3, 2015

BB Cream Seqy Beauty

Hi Korang,


Aku memang perasan ramai duk citer pasal kebagusan produk keluaran blogger Sepet Noh ni. Ermm rasa-rasa cam nak cuba gak tapi nak survey agent Seqy Beauty ni malas plak. Jadi biarlah jelah dulu bila ada masa nanti aku google jelah.


Tup-tup ada akak Ina_Azahar salah seorang agent Seqy Beauty approach aku, mintak aku cuba BB Cream ni. Of courselah melonjak kegirangan sebab rezeki datang dengan pelbagai cara kan. So settle bagi details pengeposan, 2-3 hari lepas tu sampai jugak BB Cream ni ke tangan.

Mak ai kurus benar botol BB Cream ni, boleh ke tahan sampai sebulan ni. Ermm dalam hati aku cakap cam tu lah. Agaknya picit sket boleh cover satu muka besar dulang ni kot. 

Ok ni aku citer kan sket


Keistimewaan BB Cream by Seqy Beauty:

-Sesuai untuk semua jenis kulit 
-Menutupi cela di muka 
-Sebagai bedak asas 
-Lebih ringan dari foundation 
-Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit 
-Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF30+) 
-Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya 
-Wajah tidak berminyak sepanjang hari 
-Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga kulit menjadi tetap sihat 
-Melambatkan penuaan 
-Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia 
-Mencegah bintik-bintik hitam

Kandungan BB Cream by Seqy ni adalah:

Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol


Harga BB Cream SEQY Beauty:

RM55 ( semenanjung malaysia)
RM60 (Sabah dan Sarawak)

Apa yang penting adalah produk ni Halal, keluaran Bumiputera, dah sudah pun dapat kelulusan dari KKM. AKu baca dari blog Kak Jem Viruspadu ni ek

Cara nak pakai BB Cream Seqy Beauty

Alah senang je.


Picit sepam then sapukan secara rata di seluruh muka aku yang besar dulang tuh dan juga leher ek.. Kalau boleh lepas sapu pelembap muka (moisturizer) barulah tepek BB Cream ni, so nanti takde lah nampak bertompok dan kulit muka kering benauuuuu

test kat tangan dulu, sapu dan ratakan

nampak tak? ada different. ishkk kering betul kulit ek

Boleh je korang pakai dengan cream muka yang lain kan tapi kalau effect BB Cream ni dah bagus buat apa nak membazir pakai cream lain lagi. Aku ni kekadang bedak pun tak pakai sebab nampak nampak BB Cream ni cantik je terletak kat muka. Ewah kemain lagi ko kan Cik Lily oit..

Hasil penggunaan setelah 2 minggu

Ermm tadaa……..


muke belum ready nak bergambar

macam putih sket kan, ewah perasan sama jelah

Comey dok! Haruslah comey kan. 

Rasa macam kulit muka nampak bersih je, perasan licin tu sudah pasti hehhehehe. Tapi memang dapat pudarkan jeragat kat muka, itu yang aku perasan. Lagipun almost kulit mati kat muka aku ni nak tertanggallah. So memang wajib pakai setiap hari, baik keluar mahupun duk rumah.

Walaupun muka tak berapa nak cantik, so kenalah usahakan jadikan cantikkan. Alah bukan untuk orang lain pun kan tapi untuk diri sendiri kan.

Korang nak cuba jugak, boleh contact


Instagram : Ina_azahar

Whatsapp dan Telegram : 017-4136657

Ermm apa lagi, cubalah..

7 comments :

LYAfrina said...

tq for sharing..
ada rezeki blh cuba juga

Nuriesya Nadia said...

Kite ni pun duk usha line je dengan ape si Sepet tu jual. Hahaha. Geraaammm je.

p.s : comeynyaaaa kak lily !!

Amanda Suria said...

SA kalau nk cantik suka je mencuba...

hazman fadzil said...

Murah rezeki ko beb.... ramai je yang berminat nak jadikan ko model produk dan jurucakap / spoke person kosmetik kan...

ietams said...

patut la berseri kebabom muka ciklily kat pintu tadi...
ini rahsianya rupanya ye,..
sampai ati tak share kat kite pun..

hadijah hashim said...


Nak dapat kan produk seqy beauty??
Boleh contact saya..telegram/whasap/sms :0176579203
Daily postage…COD Putrajaya, cyberjaya n dengkil..
Blog : http://seqybeauty.blogspot.com/

haniza kadir said...

‪#‎BbcreamSeqyBeauty‬
‪#‎CleanserSeqyBeauty
‪#‎agensahSeqyBeauty‬

Cod :Sentul, Batu Caves, Gombak..
Contact aja : 0175355407
Available cod : Parit Buntar, Tanjung Piandang, Kuala Kurau, Kuala Gula, Bagan Serai, Alor Pongsu, Bandar Bahru ( 11Julai 2015 - 13Julai 2015), contact aja : 0175355407