Thursday, February 12, 2015

Memandu Di Pagi Hari Memang Mencabar Minda

Hi Korang,

Jarang aku keluar awal pagi waktu hari bekerja ni.

Unless nak pi holiday tu lain lah kan, itu tak kira ek. hehehhehe. Di sebabkan ada kerja office nak kena settle di Mont Kiara pagi ni so haruslah keluar rumah sebelum subuh lagi. Bukan apa takut sampai lambat kang kena marah plak.




Ingatkan keluar pepagi ni tak jem lah kan, dengan harapan dapat pi minum kopi dulu sebelum jumpa bos ermm tidak lah uolls. Tepat kul 6.30 pagi highway Sg Besi ni dah merangkak-rangkak dah. Keluar toll je dah macam suster ngesot dibuatnya. 

Ok kat situ je amik masa 20 minit.

Lepas gak seksa, ini boleh senang hati dah. La rupanya jem lagi kat lebuhraya Taman Desa yang nak ke Desa Waterpark tu ek. Itu lagi ngesot lama, sket-sket bergeraknya. Dengan nak hadap jem lagi, dengan nak hadap orang potong Q lagi kan. Ada 40 minit duk bertapa dalam kereta.



Sampai jugaklah ke Mont Kiara ni tak delah lambat sangat pun dari appointment time, awal 30 minit je. Sempatlah pekena kopi secawan dulu kan. 

hehehhehe..

Kalau hari-hari cam ni, memang teruk aku dibuatnya. Tak kisahlah pasal minyak kereta tuh tapi masa tuh terbuang banyak. Rasa macam membazir sungguh.

Time is money wokeh!!!!

Ok dah sambung keje dulu ek...

p/s : petang nak pi horey horey ek..

9 comments :

As nur hidayah said...

wahhhh perkerja mithali! ehem ehem

sayidah napisah said...

sabau sabau hehehe

cik lily ditag disni http://memburucintamu.blogspot.com/2015/02/giveaway-shawl-by-izzara-exclusive.html :)

AMIIZAA said...

dekat mana ni lily, pagi2 gelap dah banyak keta:)

Ainim Suju said...

saya hari2 ikut laluan tu pegi keje kak..dah jadi makanan pagi. redha je

Ainim Suju said...

saya hari2 ikut laluan tu pegi keje kak..dah jadi makanan pagi. redha je

tiga lalat said...

Salam .Hee kalau ada jem mesti ada kaya. Kihkih2 saya bergurau2 saja.

Maria Hasun said...

Ala tulisan tak nmpk la sis terpaksa cntl + A. . baru boleh baca. huhu pape pun KL NIE MMG JEM SAJE,. huhu

lieyalatif said...

area kl tu mane ajek la tak jem nye ciklily oiiii.... sakit jiwa dibuatnyer...mujur laa lieya ni keje n stay pun kat putrajaya....gi keje pun 10-15minit jek....

Diana Rashid said...

gelap macam tu dah jem..bayang kan kalau dah jam 7,8 pagi..lagi la sesak..