Thursday, February 26, 2015

Makan Di FATBURGER™ Restaurant iOi City Mall Putrajaya.

Hi Korang,


Ermm burger memana pun kita boleh dapat kan tapi burger yang betul-betul handmade tu memang payah nak jumpa kan.

we on instagram

nasib baik madi ade ek, kalau tak segan dibuatnya hehehe

Bila dapat jemputan special untuk makan-makan di restoran Fatburger™ haruslah tak nak lepaskan peluang kan. Tambahan pulak dekat dengan rumah kan, iOi City Mall je. Haruslah orite sajor so tak yahlah nak guna waze sangat.


Hah itulah restoran Fatburger™ ni. FAT untuk Fatburger™ lain ye maksudnya. Kat sini, FAT stands for Fresh, Authentic and Tasty. Itulah ingat gemuk plak ek.



Cantikkan. Simple sajor deconya, very modern dan minimalist kata orang bijak pandai designer

Mr Don, President of Fatburger™ USA

Fatburger™ North America Inc ni di tubuhkan pada 1952 merupakan family dine-in restaurant yang menghidangkan bahan-bahan segar, Halal 100% dan mendapat pengiktirafan daripada USDA dan juga ianya merupakan pure lean beef patties yang diterbangkan khas daripada Australia, 

Di antara menu utama atau orang kita panggil signature dish adalah Fatburger™ hamburgers served with a wide assortment of fresh condiments; chili; chili dogs; steak fries; fresh cut onion rings; real hand-scooped ice cream shakes.

Kini Fatburger™ beroperasi di lebih 25 countries across the globe. Current operating Fatburger™ territories include U.S.A., Canada, Europe, Africa, Asia, and the Middle East.

Gituh kisahnya.


Yang specialnya di restoran Fatburger™ ni, kita boleh customized burger kita mengikut apa yang tekak kita nka makan. Of courselah sebelum order kita refer kat papan menu atas kaunter cashier tuh. Ada pelbagai daging patty burger mengikut tekak korang. Boleh di tambah condiments lain seperti pickles, sayur, sos, bawang dan memacamlah. Nak sos banyak ke, tak nak bawang ke, nak pickles banyak ke kan, ikutlah apa yang korang suka.


Ok ok it’s time to reveal the foodssssssssssssssss….

Onion Rings

Tangled Texas Twist
Fresh cut tumbleweed chips with special homemade queso verde sauce and shredded cheddar jack cheese


The Original Fatburger

Handmade beef patty, mayo, lettuce, tomato, pickles, onions, relish, mustard. Korang boleh add-on apa jua bahan di dalam burger korang ek. So set ni di datangkan bersama french fries dan soft drinks, nak ala-carte pun boleh

Apache Chicken Wrap
Grilled chicken topped with chipotle ranch, pepper jack cheese, onion straws, lettuce and tomato. Served in a flour tortilla.


Buffalo’s Wings

Ini sedap oo, ada pelbagai pilihan tahap kepedasan dan pilihan perasa yang korang suka. Ini tak sama ek, pedas dan perasa tau. Pilih yang mana suka janji korang makan. Boleh order ala-carte atau set menu sekali

eleh memalu plak nak minum kan

Hand-Scooped Milkshakes

Topped with whipped cream. Ada 4 pilihan iaitu Chocolate, Strawberry, Vanila dan Oreo Cookies & IceCream

Fried Cheesecake
Sweet New York style cheesecake wrapped in a flour tortilla and fried to a golden brown. Served with vanilla ice-cream dan drizzled with strawberry sauce.

Mintak maaflah ini je gambar yang sempat di ambil coz boleh terlupa plak nak snap kan, sesampai kat meja je terus makan tanpa was-was lagi. 

Sizzling Brownie
A decadent chocolate-walnut brownie topped with a scoop of vanilla ice cream and drizzled with chocolate sauce

Hah amik ko, makan sampai kembung.

mana satu nak makan dulu ni ek

betul kan, duduk semeja dengan food blogger madi ni

ini burger yang kedua tau untuk Mr Big

Aku plak duduk semeja dengan Madi di kaki makan tuh, ermm confirm semua makanan habis bukan sebab lapar tapi sebab semuanya sedap.

siapa yang paling tak senonoh? ermm aku la tuh

terima kasih sebab sudi datang ke restoran saya ye.. jemput datang lagi next time

ok senyum lagi sekali ek

Sempat jugak ktorang bergambar dengan top management Fatburger™ Malaysia ni dan juga President Fatburger™, Mr Don Berchtold. Kejap serious, kejap senyum, kejap buat muka gile-gile hahahhaha

Ok ok kalau korang nak ke mari, meh ke

Fatburger™
Lot No. GE-14,
iOi City Mall, Putrajaya



Landmark : dekat bahagian luar yang mengadap air pancut, sebelah Dip-Dip. Best oo kalau makan kat sebelah luar, boleh cuci mata sekali hehhehhe

Ermm memalam ni pun boleh pi ni, maklumlah dekat dengan umah kan hehehehhehe.. jangan jeles

FYI, mintak maaf atas write-up ni campur-campur English dengan malay. Bukan apa kalau salah translate kang jadi lain plak. Hehehehhe so semua menu aku tulis dalam English untuk pemahaman korang ek…


17 comments :

Hanim Hashim said...

Arghhh!! sedap-medap nengok gambo burger tu ... tambah mayo dia tu perghhh! Tak kenyang nengok gambo je ni hehe :)

tiga lalat said...

Salam. Hee seonoknya makan sakan fatburger homemade.

Nurul Hidayah said...

nampak sodapppppnyeee

Julia Johari said...

Seronok yerrrrrrr food review sis di Fat Burger...yummmmm...sis lawa lah outfit sis tu...omeyyyyy...ish cm tak sabar nak pi mkan kt fat burger...meriahhh betul

lieyalatif said...

wah dah sampai ioi ye cik lily...lieya ni yg dekat baru sekali jejak...nanti nak try le fatburger...gambap2 mu berjaya menggugat daku huhuhu

mama tisya said...

meriah tgk smua menu...lprrrrrrrrr

Fara Nawawi said...

Nasib baik sangat dah lepas lunch, kalau tak memang meleleh air liur tengok gambar makanan! Hehe. Sizzling brownie?? Harus cuba bila pegi sana.

suhailah hamid said...

Wah bestnye dapat makan di fatburger..menu nmpk sedap..harga burger boleh tahan jugalah, harga standard restoran ;)

Inani Hazwani said...

pehhh terliur tengok makanan tu semuaa :D

Diana Rashid said...

wowow..brownie ada eskrem...erghh!!yang ni paling sedap kat mata saya kot..

budakbandunglaici said...

Sedapnya

reza al-razi said...

wow... bestnyer....

hainom OKje said...

Nampak mmg betul betul fat bergernya...mesti puas makan kan CL....
Tak kisahlah berger apa pun yang penting halal!

hazman fadzil said...

whoaaa.....kiranya nie 1st branch kat malaysia yea....lepas nie mesti akan bukak banyak lagi cawangan kan....menarik untuk dicuba ....

Amanda Suria said...

X pnh jumpa lg fatburger ni....mcm best jer ni....

Nur Zayyani Liman said...

Menarik konsep yg dibawa..mcm best..harus cuba ni..

jida said...

walaupun blm pernah try..tpi menunya cam best..harus cuba