MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, May 31, 2017

Restoran Korea GO FULL, Mont Kiara. Unik Sekali Makanannya, Mesti Kena Cuba

Hi Korang,


Sekarang ni makanan Korea memang dah jadi trend pilihan rakyat Malaysia untuk makan tak kira waktu pun. Sebab rasanya unik dan lebih berkhasiat, yelah banyak pilihan hidangan ’side dish‘ yang pelbagai rasa.


Aku pun suka juga makanan Korean ni. 

Dia lebih kurang sama macam makanan Malaysia, pedas-pedas, bersup dan memacam lagilah. 


Kebetulan hari tuh aku dapat jemputan ke restoran GO FULL di Solaris Mont Kiara ni, ermm haruslah tidak di lepaskan. Lepas kerja so bergerak ke sana, nasib baik blogger Mahamahu dah ada kat sana so seronoklah sket. 

Simple je dekorasi restoran GO FULL ni.


Aku suka akan suasananya, kemas bersih dan kedai nampak luas. Masuk-masuk je terus nampak kerusi meja seakan-akan menjemput kitaorang masuk ke dalamnya. Rupa-rupanya hasil deko restoran ini adalah idea cetusan salah seorang ahli lembaga pengarah restoran ni.

Ok jom aku nak kongsi dengan korang beberapa hidangan Korea yang kitaorang sempat makan pada malam tuh. 

Apa itu kimchi?

Sini aku terang sket untuk pengetahuan korang ek

Kimchi a staple in Korean cuisine, is a traditional banchan (side dish) made from salted and fermented vegetables, most commonly napa cabbages and Korean radishes, with a variety of seasonings including gochutgaru (chili powder), scallions, garlics, ginger, and jeotgal (salted seafood) among othersThere are hundreds of varieties of kimchi made with different vegetables as the main ingredients In traditional preparations, kimchi was stored underground in jars to keep cool, and unfrozen during the winter months.

So memang kebiasaan orang Korea memang makan kimchi bersama hidangan utama yang lelain alah nak menambah sekali lagi katanya

Pembuka Selera

Kimchi Chicken Salad with Spicy Dressing RM18.90

Sayur kimchinya banyak dan rasa tapainya tak berapa masam, enak sekali makan bersama ayam dan sosnya.

GoFull Soy Sauce Fried Chicken

(6pcs) RM26.90
(9pcs) RM36.90
(12pcs) RM45.90

GoFull Honey Butter Fried Chicken

(6pcs) RM26.90
(9pcs) RM36.90
(12pcs) RM45.90

Walaupun nampak cam sama je kedua-dua jenis ayam goreng ni tapi rasanya berbeza ye. Aku sukakan honey butter sedap ada rasa pedas-pedas manis gituh, lagipun ada madu tuh lagilah sedap kan ehehe

Kimchi Ramen with BBQ Beef RM22.90

nampak kenyal kan ramennya

haruslah aku makan sesungguhnya kan hehehehe

Ala-ala mee sup versi korea, walaupun pedas tapi terangkat sungguh bila dah makan. Memula rasa sket je ermm lelama jadi makin sedap pulak, maybe level kepedasan tuh sesuai dengan tekak aku ek.

Hidangan Utama

Waffle Chicken Sandwich with Fries RM25.90

kemain banyak lagi kejunya ek

Yang ni kena makan panas-panas sebab nak rasa betapa garingnya waffle tuh yang di gunakan sebagai base sandwich. Kentang goreng ranggup!!

Korean Kimchi Fried Rice With Cheese & Beef RM23.90

cheese lagi, suker betul dengan cheese ek

Orang Korea ni memang tak boleh di pisahkan dengan kimchi ek, even nasi goreng pun di letaknya kimchi sekali. Untuk ini, bila kimchi bersama keju dan daging sekali di hidangkan rasanya memang membangkitkan selera. 

Cheese Topokki (Spicy Rice Cake) With Fries RM21.90

Aku suka topokki ni sebab ianya kenyal-kenyal gituh, kek beras di panggilnya. Di makan panas-panas bersama kentang goreng dan keju sekali, yum yum yum

Minuman

Untuk hidangan minuman ni, ada 2 hidangan minuman yang menjadi ‘signature drinks’ di restoran Go Full ni iaitu

Peanut Butter and Salted Caramel Milkshake RM15.90

Rainbow Party Milkshake RM15.90

Kedua-dua hidangan ni memang menambahkan lagi rasa kenyang perut lepas makan kesemua hidangan korea di sini. 

Bagi aku kesemua hidangan yang di cuba ternyata sedap-sedap belaka, selain rasanya yang unik dan membangkitkan selera bagi si pencinta makanan Korea ni. Hehehehe In terms of harga, berpatutan dan sesuai dengan setiap hidangan tersebut. 


Eh ada lagi satu ni, Restoran GO FULL ni juga ada hidangan combo untuk menu makan tengahari tau. Biasalah set lunch orang putih kata, which is ada hidangan utama, percuma minuman dan pencuci mulut sekali tau. Berbaloi-baloi sekali harganya lah

Korang dah excited la tu kan, ini tempatnya

Restoran GO FULL
13, Jalan Solaris 2, 
Solaris Mont Kiara, 
50480 Kuala Lumpur.

Phone: +60 11-1111 1638
Business hour: Daily 11am- 11pm




GPS: 3.1745374,101.66044

Untuk peminat makanan Korea tuh, boleh korang datang dan mencuba sendiri makanan-makanan asli unik dari restoran GO FULL ni ek


5 comments :

el said...

aduhaiii
dugaan ni haha

MrsEnoxis said...

Kimchi chicken salad tu seriously nampak sedap giler..terliur tngk bulan2 pose ni..hehe

Azian Elias said...

tempting sungguh air2 dia tu..
bercheezeeee gitu food dia.

Husna Rahman said...

ya allah bulih kurang leer pahala puasaku ari nih.. sabar.sabar

wahhhhhh look so tempting like seriously kenot tahan ...

mrhanafi said...

Alahai.. Sedapnya..

Makanan korea sekarang sangat popular..

Mungkin kerana pemgaruh dari TV..

Drama drama korea..