MY HISTORIC MOMENTS

Monday, May 29, 2017

Buffet Ramadan 2017 | Warna-Warna Ramadhan di Putrajaya Marriot Hotel.

Hi Korang, 

Temui Ramadan di Zest Lifestyle Restaurant dari 29 Mei hingga 24 Jun2017 bagi menikmati kenakan masakan tradisional yang terkenal di era 1980an di Kampung Baharu dan Jalan Chow Kit. 


Selaras dengan tema "Warna-Warna Ramadhan" pihak hotel menyediakan hidangan mewah tradisional dan hidangan bufet khusus dengan konsep gerai serta Stesen-stesen memasak secara langsung yang interaktif. Terdapat jugak gerai untuk buah-buahan untuk di nikmati secara buffet. 

Di antara hidangan yang menjadi ‘signature dish’ di sini adalah:- 

Penyeri Ramadhan 
Bubur Lambuk Kampung Baru with Condiments 

7Kawah 


Featuring Kari Kepala Ikan, Daging Gulai Kawah, Kambing Kandar, Asam Pedas 
Tenggiri and Kari Sotong Mamak 

Muara Ikan Bakar



Grilled Pari Fish, Squids, Prawns and Crabs 

Roasted and Carvery



Live action stalls serving Kambing Panggang dan  Ayam Golek with a variety of western and local sauce 

Selera Pasar Malam Jalan Raja Alang





Aneka Satay Kajang, Roti Canai, Murtabak and Roti Boom 

Dusun Buah 
Fruit fiesta for the fruit lovers by the hotel garden. A variety of local fruits namely Durian, Rambutan , Manggis, Limau Madu and Salak are available throughout the Ramadhan month. 


Terdapat juga persembahan kumpulan ghazal untuk menghiburkan para tetamu dan sura yang luas di sediakan untuk kegunaan para tetamu 

Harga buffet Ramadhan 2017 di Marriot Buffet Ramadhan adalah 

RM135 nett untuk dewasa 

RM90 nett untuk kanak-kanak (7-12 tahun) dan warga emas 

Hubungi Ramadan hotline du 03-8949 8888/1013/1029 untuk tempahan 

Jom kita ke:

Zest Restaurant
Marriot Putrajaya Hotel
IOI Resort City
Putrajaya

Phone: +60 3 89498888

Fax:+60 3 89498999


So boleh lah plan dari sekarang ek hehehee 

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai buffet Ramadhan review tahun 2017, peta destinasi, koordinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2017 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau. 


1 comment :

Amanda Suria said...

Menarik..tahun ni tak dapat pun jemputan berbuka puasa kat mana- mana...maybe pi yang company punya je la nanti