Monday, April 2, 2018

Minggu Makan Kerang

Hi Korang, 

Rasanya seminggu lepas,setiap malam kami makan luar. 

Selain daripada pi ramadhan review di hotel, ktorang makan kat luar je sebab balik dah malam dan tak sempat nak masak. 

Korang tau lah kan, bila dah malam ni mana selera nak makan berat-berat. 

Sekali sekala tuh bolehlah makan nasi tapi kalau dah setiap malam boleh tembun dibuatnya wei. So nak tak nak kena selang selikan dengan makanan yang tak berapa berat. 

Malas nak jalan jejauh so kitaorang cuba kedai makan yang dekat-dekat dengan area rumah ni, of courselah kedai tomyam kan. Tapi tak makan nasi pun, ktorang makan 

KERANG!! 

KERANG!! 

KERANG!! 

kerang bakar

Tau tak betapa susahnya nak dapatkan kerang saiz gemuk-gemuk cam ni?? 

Even kat pasar pun semua kerang saiz duit seposen je banyak, nak dapat kerang saiz duit lima posen kemain payah lagi ni. 

Bila nampak kerang besar-besar ni terus order suruh buat kerang bakar je tak delah berair sangat macam keras rebus. Sekali order 2 set lah, kalau satu mana cukup. 

Makan tuh je then order air, tak yah nasi-nasi bagai. 

kerang bakar bersambal

Settle makan malam kami… 

So 3 kali makan luar last week so 3 kali order kerang je hah.. 

Nasib baik kerang menambahkan darah dalam badan kalau menaikkan darah?? Ermm ku campakkan kulit kerang tuh kat tokeh restoran tuh ek hahahahaha 

Korang minat kerang tak??

Kak lily kalau kerang ni, masak berkuah kurang sket, sukernya kerang rebus ataupun bakar sebab jus kerang tuh masih terasa lagi kan...











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

No comments :