Thursday, April 19, 2018

Berzumba Tanpa Henti Sempena Ulangtahun Ke 18 Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Hi Korang, 

Ayuh dong… 

“For one hour, we are not moms or wives, we are dancing godesses. There are no messy houses, grocery lists and dirty laundry. Just dance.” 


Sempena sambutan Ulang Tahun ke-18, pihak pengurusan Grand BlueWave Hotel menganjurkan acara Zumba yang bertujuan untuk mengubah kehidupan melalui kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan secara keseluruhan. Dengan Zumba, senaman bukanlah senaman, ia adalah menyeronokkan kerana ianya merupakan parti tarian sosial dengan bersenam tanpa henti, bergerak mengikut alunan muzik naik dan turun membuatkan korang senantiasa bergerak. 

Kak lily bersama teman blogger ayu rafikah juga turut tidak ketinggalan untuk mengikut pesta Zumba ini, ya ampun berpeluh-peluh sakan kami dibuatnya lah. 


Tenaga positif dikelilingi pada 14 April 2018 di Dewan Serunai, Tingkat 4, Grand BlueWave Hotel Shah Alam dari jam 7.00 pagi hingga 12.30 malam. Zumba yang diketuaikan oleh Zin Hida dan Zin Bella yang berbakat. Mereka akan menggabungkan muzik Zumba yang hebat dan gerakan yang terkenal dengan latihan penentangan untuk semua dalam satu senaman. Melangkah dari selang kardio ke letupan toning membantu kami membakar lebih banyak kalori. Ia direka untuk semua peringkat umur, saiz dan kecergasan dan bertujuan untuk mengukuhkan keseimbangan, meningkatkan kekuatan otot dan penstabilan teras. Dengan satu setengah jam kebahagiaan Zumba tulen, dan diikuti dengan sarapan yang sihat yang disajikan oleh chef kami yang sangat baik. 


Kesihatan yang baik adalah berkat yang tidak ternilai dalam hidup. Pepatah terkenal mengatakan 'Kesihatan adalah Kekayaan' menyoroti kepentingan kesihatan yang baik dalam hidup kita. Dalam perjumpaan dengan Hospital Pakar KPJ Selangor, kami lebih mengetahui tentang bagaimana untuk mengekalkan kesihatan luar biasa dengan ceramah Dr Noorfaizan Saaidin. 


Kami juga akan mendapat pemeriksaan kesihatan asas percuma, dapatlah check berat berapa, berapa tinggi, kandungan gula dan kolesterol dan memacam lagi. Peserta juga berpeluang mempelajari beberapa petua dan trik mengenai bagaimana untuk meningkatkan ciri-ciri mereka dengan Artis Make-up dari Bayu Spa yang best tuh kami semua para peserta menerima hadiah istimewa dari KPJ Selangor dan Bayu Spa. Hampir 100 orang menyertai acara meriah, serta pelanggan kesetiaan pelanggan GBWSA.. 

acara potong kek

Seronok memang seronok tau…


Selamat ulangtahun ke 18 Grand BlueWave Hotel, semoga lebih sukses dan maju ke hadapan lagi ye.... Tahniah....


1 comment :

Rahsia Melancong said...

Salam owner blog Cik Lily Putih. Mohon update blog list Cik Lily Putih dengan blog Rahsia Melancong. Saya sudah update blog list blog saya dengan blog Cik Lily Putih yang awesome. :D