Monday, April 16, 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Destinasi Rasa di Le Meridien Putrajaya

Hi Korang, 


Ini kira kali pertama kak lily ke buffet ramadan di Le Meridien Putrajaya ni. 


Selalunya parking je kat hotel ni sebab ianya bersambung dengan iOi City Mall Shopping Mall Putrajaya ni. Cantik hotel ni, simple yet stylish. 

Dengan bertemakan Destinasi Rasa, pengunjung akan di hidangkan dengan pilihan hidangan 'buka puasa' ala mewah dari Le Meridien Putrajaya. Kali ini, lebih daripada 100 jenis kepakaran memasak dari negeri-negeri di Malaysia dan juga para tetamu akan di jamu mata untuk melihat pemandangan Le Meridien dari seluruh dunia. 


Para chef telah menggabungkan kepakaran mereka untuk mewujudkan penyebaran yang disiram dengan hidangan tandatangan khusus, termasuklah ayam percik ala kelantan, Udang Masak lemak cili padi belimbing buluh, dan gulai-gulai serta kambing panggang dengan nasi kebuli. 


Mulailah buka puasa korang dengan 'Som Tam' (salad betik) yang sihat dari Le Meridien Bangkok sebelum beralih ke hidangan dari Le Meridien Jaipur - 'Keema Bati' dan Ayam Tandoori yang lezat dari Le Meridien Gurgaon. Untuk merasai sesuatu Oriental, nikmati 'Gulangyu Fish Ball Soup' dari Le Meridien Xiamen, 'Oyster Omelettes' dari Le Meridian Taipei dan 'Dim Sum dan Chicken Bao · dari Le Meridien Cyberport Hong Kong. Ramai pengunjung dari Le Meridien Singapura, 'Chili Crabs' juga dipaparkan dalam menu yang luas. 

Jom kak lily kongsikan korang beberapa jenis menu hidangan bagi buffet Ramadhan kali ni ye.. 


Ermm sangat-sangat membuka selera ek hehehhehehe


Sebagai tambahan kepada menu 'buka puasa' istimewa, pelbagai menu harian yang istimewa juga akan disediakan di setiap lima dapur secara 'live'. Jika korang seorang peminat masakan Jepun, gulungan sushi, salmon dan tuna dalam bentuk salai dan sashimi disediakan. Daging panggang segar dan panggang, dengan ‘signature’ sos, juga disediakan setiap hari untuk dinikmati oleh semua tetamu. 

Untuk buffet ‘Destinasi Rasa’ ni, ianya bermula dari 17hb Mei 2018 – 14hb Jun 2018 dari 6.30petang hingga 10.00 malam. 

Harga buffet ramadhan 2018 ni adalah 

EARLY BIRD : RM120nett dewasa dan RM60nett (kanak-kanak 5-12 tahun) pembelian voucher dari 1hb April sekarang hingga 16hb Mei 2018 

Harga Walk In : RM168nett (dewasa) dan RM84nett (kanak-kanak 5-12 tahun) 

Untuk tempahan Buffet Ramadhan 2018 di Le Meridien Putrajaya boleh hubungi di talian 03-8689 888/6847/6868, email ke dining.lmputrajaya@lemeridien.com 

Jom kita ke :- 

Le Meridien Putrajaya Hotel 
Lebuh IRC, 
IOI Resort City, 
Sepang, 62502 Putrajaya 


Laman Web: 

Facebook: Info sampingan lainnya: 
Parking yang luas di hadapan pintu masuk hotel dan basement. 
Ruang makan yang luas dan selesa. 

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai buffet Ramadhan review tahun 2018, peta destinasi, koordinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2018 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau. 


2 comments :

Suria Amanda said...

Best gak makan kat sini erk..harga pun boleh tahan tu utk early bird..kena cepat2 buat reservation

Kakcik Seroja said...

Mewahnya senarai hidangan yang disediakan... :)