Friday, April 13, 2018

Makan Malam DI EZIETECH CAFÉ, Bandar Baru Nilai

Hi Korang, 

Aduiyai citer pasal makan sedap lagi ek hehehehehe I liked it!! 

Sampai ke Nilai mencari tempat makan kan.


Sebenarnya Ezietech Cafe ni bebudak kat site office yang perkenalkan, kami kan ada site office di Bandar Enstek so memang dekatlah dengan Nilai ni, bila dah 2-3 kali diaorang duk citer so haruslah teringin nak pi cuba.

tempat buat air kat luar tau.. best ek

Kami sampai lewat petang cam tuh yelah habis kerja pun pukul 6petang so gedebak gedebuk sampai dalam pukul 7 malam cam tuh, tunggu lagi bebudak lain so lepas maghrib baru start order. 

Kalau korang nak tau Ezietech Cafe ni terletak di area Desa Cempaka, yang merupakan kawasan penempatan baru yang sememangnya di sekelilingnya kawasan perumahan tau. Selain daripada ada Ezietech Cafe, ada juga pelbagai jenis kedai makan lain yang menawarkan hidangan tomyam, fastfood dan pelbagai lagi.





Once korang masuk kedalam Ezietech Cafe ni korang macam akan pelik-pelik sket, rupanya Ezietech Cafe juga menjual pelbagai jenis aksesori untuk telefon bimbit seperti charger, powerbank, cable, casing dan banyak lagi Alah tak yah pelik sangatlah sebab itulah keunikan cafe ini. Kiranya sambil makan sambil cuci mata lah kan hehehehe.

ini bukan OOTD, ni OOTDak namo ek

Kak lily suka cafe ni sebab decornya yang simple dan banyak tempat boleh #OOTD itu yang lagi I liked it !

baguskan! kak lily suka konsep ni

Selain daripada meja makan biasa, Ezietech Cafe juga menyediakan tempat menikmati hidangan di meja yang menyediakan tempat caj telefon. Mudah bukan? Sambil kita caj telefon kita juga boleh menikmati hidangan yang dipesan. 

Dah tak yah nak merapu jom kak lily tunjukkan menu makanan di Ezietech Café ni. 

Pembuka Selera 

Kat sini pembuka seleranya kemain memacam lagi, sampai kitorang hari tuh pening nak order yang mana satu, ermm last-last order jugak 2-3 jenis menu gak 

Roti John RM10.00 

Ini merupakan signature dish di Ezietech Café ni, memang tak sah kalau makan kat sini tak order Roti John ni, Tengoklah saiznya besar dan padat isinya, isi daging dan keju melimpah ruah. Yang sos biru tuh merupakan mayones yang di tambah pewarna makanan untuk menjadi cantik 

Meatball RM15.00 

Kemain besar saiz meatballsnya, walaupun di hidangkan sekali bersama blackpeper sos tapi langsung tak pedas tau, sesuai untuk anak-anak makan. 

Cheezy Wedges RM6.00 

Tak de yang special pun wedgesnya kecuali sos keju yang melimpah ruah itu yang menambahkan algi kesedapannya. 

Hidangan Utama atau Main Course 

Antara hidangan yang telah kak lily cuba disini iaitu :- 

Riz Ultimate Burger 

Chicken and Cheese Crispy Burger RM14.00 

American Classic Cheese Burger RM15.00 

Uniknya burger yang dihidangkan di Ezietech Cafe ini menggunakan waffle sebagai roti. 'Patties'nya adalah 'homemade' memang tebal dan padat isi dagingnya. Apatah lagi dikombinasi bersama kentang goreng (fries), salad dan timun dan paling penting ada keju yang meleleh. Sosblackpepper sedap dan tak pedas di datangkan sekali bersama set burger ini. 

Spaghetti Udang Galah RM12.00 

Udang galah kemain besau ek, spagethinya di masak al dente, dan rasanya authentic. Ada rasa pedas sket maybe penggunaan capsicum yang pelbagai warna tuh kan 

Riz Chicken Chop Rice RM9.90 

Riz Chicken Grill Rice RM9.90 

Kena cuba, satu-satunya hidangan yang disertakan dengan nasi sekali, ayamnya diperap dengan sos yang sedap. Yang best tuh, portion nasinya sket je ermm kira macam nak bagi kita kurangkan makan nasi kan tapi tak per kak lily ok je



Nak tambah info lagi yang Ezietech Cafe sebenarnya sangat popular dengan hidangan pencuci mulut yang menggunakan durian sebagai salah satu ramuan utamanya. Paling penting pencuci mulut yang mempunyai durian ini akan sentiasa ada stoknya dan tidak akan ditawarkan mengikut musim. 

Duren Bar Special Menu 

Bagi peminat durian korang harus mencubanya semua. Kak lily sendiri sangat teruja menikmati pencuci mulut yang mempunyai durian didalamnya walaupun kak lily tak makan. Antara yang ditawarkan didalam seleksi Duren Bar seperti:-

Duren Bar Bubble RM6.00 
Duren Bar Aiskrim RM8.00 
Duren Bar Original RM6.00 
Duren Bar Oreo RM8.00 

Riz Cendol 

Bagi yang tidak makan atau tak berapa gemar durian di letakkan di dalam cendol, korang boleh cuba seleksi Riz Cendol seperti:-

Cendol Bubble RM6.00
Cendol Aiskrim RM10.00
Cendol Mangga RM8.00 
Cendol Nata D'coco RM10.00

Dan sekiranya kita hendak mencari durian yang segar dan lemak isinya, kita juga boleh mendapatkannya di sini ketana ianya juga dijual mengikut kilogram. Kiranya kalau teringin nak makan durian boleh je terus datang ke Ezietech Café ni 

Bagi kak lily, harga menu makanan yang di tawarkan di sini berpatutanlah dengan portion menu. Just nice omputih kata, tak mahal sangat dan tak murah sangat. Sesuai dengan budget kita rakyat marhaen nil ah 

Jom kita ke: 

Ezietech Cafe 
No. 12 (1F), Cempaka Street Mall 2, 
Jalan BBN Nilai 6/3A, 
Desa Cempaka, 71800 Nilai, 
Negeri Sembilan. 

Telefon: +60 6-790 9925




Info Tambahan:
Parkingnya luas so jangan bimbang.



Mari LIKE dan FOLLOW Ezietech Cafe di social media berikut:- 

Instagram Link: 

Facebook Link: 






4 comments :

Jueliza Jamani said...

esok nak g nilai.. heheh boleh repeat burger waffle tuuuu.. share 4 beranak hahahah

Farahain ZFA said...

wahhh mayonis dia kaler biru kauu.hahhahaa..

Amie said...

Wah! Sosnya warna warni putih biru...hihihiii jakunis betul saya ni kan.
Tengok cendol mangga tu macam sedap jew!

Sapsibubapa said...

Tak pernah plk tau ada kedai ni dkat nilai