Thursday, September 7, 2017

Candle Light Dinner Di Club Lounge, Level 18 Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Hi Korang, 


Kitaorang memang bukan pasangan romantik pun dan memang tak pernah having ‘Candle light dinner’ seumur hidup ni tau kecuali masa Earth Hour dan kalau elektrik tak de kat umah hahahaha bengong kan. 

Dengan masa tak de, memasing busy memanjang so cam nek nak beromantik bagai. 


Kebetulan di Grand BlueWave Hotel Shah Alam ada buat pakej ‘Candle light dinner’ ni so apa lagi grab lah kan. Buat booking dulu nanti masa booking tuh diaorang akan tanya menu pilihan semua so senang tak delah nak fikir-fikir panjang masa datang sebab semuanya dah ready tau. 


Ingatkan dinner kat area lobby hotel ermm rupanya dinner di tingkat 18 ye di Club Lounge, mestilah best sebab pemandangannya cantik sangat dan suasananya tenang dan sunyi je. Walaupun setting up meja tuh simple tapi menarik dengan taburan kelopak bunga ros, lilin dan belonnn ye, akak lily suka belon tau. 



Jom tengok menu yang menjadi hidangan ‘Candle light dinner’ ni ek 

Pembuka Selera 

Herbs Salad with an Array of Smoked Chicken Breast Drizzle with Honey Mustard Dressing 

Hidangan pembuka selera yang cukup ringkas tapi mengenyangkan dengan adanya dada ayam yang di hidangkan sekali dengan sos mustard. Yang lagi best, Chef akan menunjukkan demo bagaimana salad ini di buat. 


Wah live demo tau, leka sekejap di buatnya. Padahal just mixing je tapi seronok jugak wei hehehehe

Hidangan Sup 

Puree of Green Pea Soup with Mushroom Oil and Parmesan served with Bread Roll and Butter. 

Akak lily suka sup kacang hijau ni, rasanya tak terlalu pekat dan tak terlalu cair, sedap dimakan panas-panas bersama roti. 

Hidangan Utama terdiri daripada 4 pilihan iaitu, 

Oven Baked Chicken Breast, Chilly Homemade Wedges Baby Carrots and Wild Forest Mushroom "Jus': 

Baked Tiger Prawn served with Sauteed Vegetables and Pommes Puree 

Grill Rib Eye Beef served with Onion Sauce and Herb Potato Mash, 

Roasted Lamb Shank served with Rosemary Reduction and Sauteed Beans. 

Roasted Lamb Shank served with Rosemary Reduction and Sauteed Beans

Grill Rib Eye Beef served with Onion Sauce and Herb Potato Mash

Akak Lily pilih Grill Rib Eye Beef served with Onion Sauce and Herb Potato Mash dan Mr Big pilih Roasted Lamb Shank served with Rosemary Reduction and Sauteed Beans. 

Not bad kedua-dua hidangan ni, dagingnya lembut dan hidangan sampingan bersesuaian sekali. Kitaorang makan slow and steady je sebab portionnya boleh tahan jugak ek. 


Pemanis Mulut 

Chocolate Mousse Cake with Strawberry Coulis. 

Walaupun dah kenyang tapi pemanis mulut dan kopi mesti nak pekena jugak, sebab dah terbiasakan. Coklatnya tak terlalu pekat just nice. 

Untuk pakej ‘Candle light dinner’ ni berharga RM350.00+ per couple dan kalau korang nak tambah hand bouquet pun boleh, pada harga RM150++. 

romantik tak? haruslah kan hehehehe

Make sure korang buat tempahan dan bayaran dalam masa tujuh (7) hari sebelum majlis tau. 

Untuk pertanyaan lanjut dan tempahan, sila hubungi di Club Lounge di 03-5511 8811 ext. 2612 atau 2613. Semua harga adalah tertakluk hanya kepada 6% GST


Info mengenai pakej 'Candle Light Dinner' 

Harga : RM 350++ sepasang (2 orang) 

Lokasi : Club Lounge, Level 18 

Hotel Manager : Tn. Hj. Mohd Ghazali bin Sayed Ibrahim 

Executive Sous Chef : Chef Firdaus bin Ismail 

Chef in charge (Senior Chef De Cuisine) : Chef Ahmad AI-Hafiz bin Redzuan 


Jom kita ke 

Grand BlueWave Hotel, 
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 
40000 Shah Alam, Selangor. 



Tel : 03-5511 8811


Korang sibuk nak cari tempat romantik nak bawa pasangan makan, akak Lily syorkan mencuba 'candle light dinner' di Grand BlueWave ni ek, alah sekali sekali romantik-romantik apa salahnya kan 










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


6 comments :

mama tisya said...

lama tk candle light dinner...pernh 2x je rasa sepanjang kawin candle light dinner...ada kesempatan bole try...romantik uolsss...mmg tkde org ek...

kisah si dairy said...

bestnya, sesekali kan candle light dinner..baru berbunga-bunga hati tu..hehehe

Hasliynda Umairah said...

Happy birthday yunk..

robayah bachik said...

Seronok juga sesekali ber romatik dengan pasangan tanpa kehadiran anak anak.

Nak memgimbau kembali momen momen masa bercinta.

Nadiah Suhaidi said...

menarik info ni..berbaloi dengan harga untuk masa romantik berdua macam ni..view masjid Shah Alam pun kita bole tengok dari tingkat atas :)

Siti Rohaida Yusof said...

suwitnya....