Tuesday, July 31, 2018

Lunch Di PORMTIP Thai Restaurant, Bandar Tasik Permaisuri

Hi Korang, 

Lately ni kak lily ikut bebudak office ni keluar lunch jejauh sket dari office. 

Kebetulan pulak 2-3 minggu ni boss cuti balik Germany so kami pun ambil kesempatan lah untuk keluar lunch makan sedap-sedap kan huahauhaua. 

Sepatutnya nak makan kat Trust Tissue tapi cafe tuh hari Jumaat dia bukak lambat dalam kul 4pm cam tuh so nak tak nak tukarlah makan ke kedai lain yang berdekatan. 


Kak lily nampak kedai Pormtip ni, kemain siap ada anjung atap nipah tau. Ini tentu kedai makanan Thailand sebab ada gambar ala-ala Thai gituh, ermm memang iya iya lah. 

So singgah jelah, sebab dah lapar pun kan

Bila tengok menu tuh rasa cam pening sket sebab tak de gambar, ya ampun lainkali kalau buat menu, sila sertakan gambar ek supaya tak pening customer nak tanya 10 kali untuk dapatkan gambaran menu tersebut hehehhehe 

kan memacam hado

Sebab ini bukan review so tak delah beria-ria mengambil gambar makanan ek sebab tujuan utamanya just nak makan dan borak-borak huahauahuahu 

Cepat gak hidangan sampai walaupun orang dah mula ramai,nasib baik kitaorang sampai awal sket je daripada orang-orang kat sini. 

yang balut foil tuh Otak-otak, telur dadar dan Tom Ka Kai

Inilah Tom Ka Kai, chicken soup with coconut milk katanya. Kira macam masak lemak gituh sedaplah. Isi punya gak

Memang authentic sungguhlah menu-menu yang di order malah sedap lagi tuh. 

Harga ? 
of courselah mengikut budget lunch kak lily tak delah mahal melantun pun sekali-sekala ok sajorr 

Nak singgah? 

Pormtip Thai Restaurant 
83, Jalan Dwitasik 1, 
Dataran Dwitasik, 
Bandar Sri Permaisuri, Cheras. 


Orang-orang Queen memang tau lah tempat ni ek 

Selamat makan korang…










1 comment :

Mohamad Khairil said...

terliur saya melihat semua menu-menu tu.. saya mmg suka makanan thai :)

https://aerillhassan.blogspot.com