Thursday, July 19, 2018

Bilik-Bilik Penginapan Di Putrade Allsuites, RPGC Ipoh Perak.

Hi Korang, 

Tadi entry sebelum ni kak lily dah citer mengenai majlis pelancaran kan, ini pulak kak lily nak tunjukkan gambar-gambar serba sedikit bilik-bilik penginapan di Putrade Allsuites ni ek. 


Kalau korang nak tau lokasi Putrade Allsuites ni hanya 5 minit perjalanan dari Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah, Putrade Allsuites di RPGC menawarkan kemudahan yang lebih baik yang memenuhi keperluan tetamu dengan pelbagai akses ke lokasi pelancongan yang terkenal, hiburan dan kemudahan membeli-belah. Nikmatilah pameran Royal Golf Golf Club atau latar belakang pemandangan bukit batu kapur Gunung Lang dan Gunung Bilike. 


Putrade Allsuites di RPGC ini mempunyai 36 unit, dilengkapi dengan perabot dan kelengkapan kontemporari, kesederhanaan dari setiap suite untuk memenuhi suasana bergaya korang. Bilik-bilik ini mewakili yang terbaik dari perkhidmatan kami, melihat minimalis moden dengan sentuhan keanggunan. Aspek yang luas ditekankan, bagi menampung keluarga atau rakan, tak kira dari pelbagai jenis golongan seperti kalangan ahli perniagaan, kumpulan pemain golf atau sesuai untuk perhimpunan keluarga. 

One-Bedroom Suite 

Allow your senses to expand in the extra space of our one-bedroom suite with a queen or twin size bed, 43 and 32 inch LED TV and an open working space with high speed internet access, wet bar with microwave and refrigerator and a safe. Start your day with a cup of coffee from the in-room Dolce Gusto coffee machine. A perfect destination for golfers or business travelers. 




Rate: From MYR390 Nett per night, breakfast included 


Two-Bedroom Suite 

Enjoy all the comforts of our standard two-room suites with a larger space for greater accessibility. This suite includes a king size bed in the master bedroom as well as twin size bed in the guest room, 43 and 32 inch LED TV and an open working space with high speed internet access, wet bar with microwave and refrigerator and a safe. Start your day with a cup of coffee from the in-room Dolce Gusto coffee machine. This suite would be an excellent choice for group travelers. 





Rate: From MYR490 Nett per night, breakfast included 

Three-Bedroom Suite 

The epitome of luxury and comfort, these suites enjoy expansive floor space of approximately 1200 sq. ft. with stunning views of Royal Perak Golf Course. An exquisite lounge leads to three double bedrooms and two bathrooms. Located at level three, this suite offer privacy and exclusivity. It highlights a king size bed in the master bedroom and two double beds in both guest rooms, a spacious dining hall with high speed internet access and in addition, equipped with tea and in-room Dolce Gusto coffee machine. This suite is an exquisite choice for a family or a larger group of travelers. 







Rate: From MYR590 Nett per night, breakfast included 

*Rates quoted above are subject to change and upon availability 


Room Features 


· Dolce Gusto Coffee Machine 
· Iron and Ironing Board 
· Mini Bar Fridge 
· Wall Mount Hair Dryer 
· Kettle Set 
· Safe Deposit Box 
· Magnifying Mirror 
· Central Air-Conditioning 
· 43" LED Flat Screen Television 
· 32" LED Flat Screen Television 
· Astro Channel 
· Coffee / Tea Making Facilities 
· Luggage Rack 
· Telephone with IDD 
· Free High Speed Internet Connection 
· Electronic Door Lock 
· High Pressure Shower 
· Bathroom Amenities 
· Mineral Water 500ml 
· Wake-up call service* 

(*) Upon request only 

Other Services 

· 24-hours Security service 
· Airport transfer service 
· Laundry & Dry Cleaning services 
· Complimentary parking bays 

Kemudahan Yang Boleh Di nikmati




18-Hole Championship Golf Course (*subject to a charge and RPGC's approval)
Driving Range 
Tennis Courts 
Swimming Pool 
Wading Pool
Jacuzzi 
Games Rooms 
Squash Court
Fitness Gym 

Restoran Yang Di Sediakan


Fairway Restaurant 
Sama ada korang merancang malam santai dengan rakan-rakan atau mengatur makan malam intim untuk dua, The Fairway Restaurant menawarkan pengalaman bersantap yang tiada tandingannya. Terletak di aras utama bangunan utama Kelab Golf Royal Perak, korang pasti berpuas hati dengan jaminan dan layanan hidangan terbaik, dari masakan tempatan ke antarabangsa. Korang pasti akan tergoda oleh hidangan lazat yang ditawarkan di Fairway Restaurant.

BANQUET 


Terletak di tingkat pertama bangunan utama Kelab Golf Royal Perak, bilik permainan yang luas ini boleh menampung sehingga 700 orang tetamu. Ballroom yang elegan mempunyai lantai yang indah dengan pemandangan padang golf yang menakjubkan. Lampu serba boleh mewujudkan suasana yang tepat untuk sebarang acara dan peralatan teknikal terkini menjadikannya sesuai untuk pelbagai acara. Ballroom Jubilee menawarkan suasana yang sempurna untuk annual dinner, perkahwinan, persidangan besar, persembahan produk dan pelbagai lagi

Seminar Packages 

Full-day meeting package chargeable from RM85 Nett per pax 

Inclusive of: 
• Two (2) Coffee breaks and One (1) Buffet/Set lunch 
• 8-hours function room usage from 9.00am to 5.00pm 
• Writing pads and pencils 
• Mineral water and mints 
• Standard Backdrop & Signage 
• One (1) Headtable with Two (2) chairs 
• One (1) Registration table with Two (2) chairs 
• Complimentary usage of One (1) Whiteboard and One (1) Flipchart with markers 
• Complimentary usage of basic PA Systems with Rostrum and Microphone with White Screen 

Half-day meeting package chargeable from RM70 Nett per pax 

Inclusive of: 
• One (1) Coffee break and One (1) Buffet/Set lunch 
• 4-hours function room usage from 9.00am to 1.00pm OR 1.00pm to 5.00pm 
• Writing pads and pencils 
• Mineral water and mints 
• Standard Backdrop & Signage 
• One (1) Headtable with Two (2) chairs 
• One (1) Registration table with Two (2) chairs 
• Complimentary usage of One (1) Whiteboard and One (1) Flipchart with markers 
• Complimentary usage of basic PA Systems with Rostrum and Microphone with White Screen 

*Rates quoted above are subject upon minimum requirement of 10 pax 


Untuk info lanjut, meh checkout details kat bawah ni ek

Putrade Allsuites at RPGC 
c/o: Royal Perak Golf Club, 
Jalan Sultan Azlan Shah, 
31400 Ipoh, Perak 

Tel: +605 238 0022 
Fax: +605 238 0021 












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

1 comment :

Amanda Suria said...

Menarik la cik lily, bilik2 pun sangat cantik..kalau mencari ketenangan boleh la stay kat sini kan..