Saturday, April 25, 2015

REVIEW | Pure Beauty Youth Restore Lift & Nourish Range

Hi Korang,


Nampak aku umur berape ek? 40? Aku puk korang kang tau..

Belum lagi, still sweet 27 lagi hahahahaha perasan tak henggat tau Cik Lily kite ni.


Untuk senantiasa nak nampak muda, of courselah aku kena cari produk kecantikan anti-aging yang sesuai dengan muka mak yang lebar dulang ni. Bagi aku yang penting sekarang ni dalam skincare regime aku mesti ada essence dengan night cream. Eh penting dua-dua tuh, untuk merepair kulit muka kita kan.


Ok ni aku citer pasal produk Pure Beauty yang aku dah guna dengan seminggu dah ni. 

PURE BEAUTY 

Youth Restore Lift & Nourish Firming Essence
Weight : 30ml
Price : RM69.90
Availability : Watsons Nationwide

Hah inilah dia firming essence yang aku guna sekarang ni. Kat bawah ni di antara kandungan bahan-bahan di dalam essence tuh.


Liftonin, Red Ginseng Peptide & Noni Fruit Extract (Anti-ageing complex)
~ Boost skin's elasticity and reduce wrinkles
~ Enhance skin's firmness and moisture
~ Rich in anti-oxidant that fight against damaging effects of free radicals\

Sea Grapes (Green Caviar) & Blue Lotus Extract
~ Locks in hydration
~ Secure skin's moisture and prevents early signs of ageing

Thymus Vulgaris (Thyme), Buddleja Davidii & Edelweiss (Certified Organic Extract)
~ Enhances soothing effects

Bulgarian Rose Water 
~ Nourishes, hydrates and soothes to give radiant and supple skin

Bagus kan!


Apa yang best dengan firming essence dan skincare range ni, ianya free from paraben, lanolin and alcohol. Lagi pulak, produk ni dah diuji secara dermatologically dan mengandungi bahan-bahan organic yang di sahkan. Baguslah untuk mereka-mereka yang mempunyai kulit sensitif, boleh guna jugak.

Kemudian, kita beralih pula pada krim malam.


PURE BEAUTY 

Youth Restore Lift & Nourish Repair Night Cream
Weight : 50ml
Price : RM55.90
Availability : Watsons Nationwide

Comel kan packagingnya. Aku suka menda-menda yang unik nie. Siap ada cover lagi kat sebelah dalam. So tak de lah nak tumpah-tumpah terkeluar kalau bawak sana-sini kan. Ni kalau nampak #DakUban of courselah dia buat main bola nanti.


Ada bau-bau ginseng extract untuk krim malam ni, alah tak per yang penting dapat menjaga dan memulihara kulit muka kita masa kita tidur kan. Cepat meresap masuk kedalam kulit. I like it!.

tengok #DakUban buat main bola kan

So itu je nak citer mengenai beauty produk yang aku duk guna sekarang ni, hopefully boleh jadi panduan buat korang dalam mencari krim yang sesuai untuk kulit muka kita kan. Harga pun not bad, berpatutan sesuai dengan budget krim-krim muka yang lain.


Kalau korang berminat nak cuba produk dari Pure Beauty ni, korang boleh dapatkan daripada www.watsons.com.my dan korang boleh check it out jugak di https://www.facebook.com/purebeautymalaysia tau.

Selamat mencuba ye…




Cik Lily Terfikir : memintak diorang ni ingat aku muda ek! hauhauahuahauhauhaua




2 comments :

hazman fadzil said...

Cantik jugak bekas dia nie.... tapi kan aku rasa siapa yang 1st time jumpa mesti fikir ko dalam lewat 20an jee....

ArELeEz said...

yg penting, kene rajin. betoi x? he3..