Friday, March 9, 2018

Raikan Musim Bunga Dengan Antabax White Gentle Care

Hi Korang,

Bunga Sakura mekar menandakan kehadiran Musim Bunga dan kuntuman tersebut dianggap simbol tuah selain sering dikaitkan dengan kejelitaan dan keremajaan sejak dahulu lagi. 

Sakura atau cherry blossom merupakan keluarga bunga ros (Rosaceae). Di barat, bunga ros mewakili kejelitaan, di timur, simbol berkenaan dikaitkan dengan Sakura. 


Pada musim bunga ini, jadilah sang jelita anggun dari timur dengan barisan Krim Mandian dan Sabun Antibakteria Antabax White Gentle Care. Diperkayakan dengan ekstrak Sakura, barisan cucian dan penjagaan badan ini melindungi kulit daripada kuman tanpa menghakis minyak semulajadinya dan dalam masa sama melembapkannya serta menjadikannya tampak lebih segar. 

Dengan penjagaan anti-bakteria 24 jam Sistem Perlindungan Derma Antabax dan Serum Lembapan Mikro (Micro Moisture Serum) yang mengandungi vitamin-vitamin kulit untuk pelembapan, setiap mandian akan menjadikan kulit anda dilindungi daripada 99.9 peratus kuman serta lembut, licin juga lembap. 

Antabax White Gentle Care mengandungi kebaikan ekstrak Sakura. 

Ekstrak Sakura telah sekian lama digunakan untuk kosmetik dan penjagaan kulit dan kajian moden telah membuktikan bahan ini mempunyai fungsi pelembap, anti-penuaan, mencerahkan kulit dan anti-radang yang melegakan kulit[1]

Kajian menunjukkan ekstrak Sakura membantu melindungi kulit daripada kerosakan jangka masa panjang; mencegah kekusaman serta penuaan sebelum usia. Bahan ini kaya dengan asid lemak yang menggalakkan pembentukan kulit yang lembut serta anjal selain kebaikan tambahan iaitu mencerahkan pigmentasi tidak sekata[2]

Ujian dermatologi membuktikan bahan ini lembut terhadap kulit kesan ramuan yang ditambah dengan pati serta bahan-bahan istimewa, termasuklah ciri-ciri antioksidan Vitamin C dan E selain kesan penyegaran yang terkandung dalam Vitamin B penting (B3, B5 & B6). 

Jadikan diri anda seperti Puteri Jelita dari Timur dalam kisah dongeng pada Musim Bunga ini dengan kebaikan perlindungan anti-bakteria yang lembut untuk kulit anda dengan Antabax White Gentle Care. 

Produk-produk Antabax disahkan Halal, memberikan umat Islam keyakinan penuh untuk menggunakannya. 


Barisan Krim Mandian Antabax Gentle Care Shower Cream dijual pada harga:- 

» RM6.30 untuk 250ml 

» RM16.90 untuk 975ml 

» RM9.90 untuk 550ml 

» RM4.90 untuk sepeket sabun buku 85g (beli 3 percuma 1) 

» RM6.40 untuk sepeket sabun buku 120g (beli 3 percuma 1) 

Jadilah sebahagian daripada komuniti Antabax dan untuk mendapatkan panduan kebersihan terbaik bagi kehidupan yang lebih sihat serta penuh keyakinan, sila tekan butang “LIKE” Antabax di www.facebook.com/NewAntabax

_____________________________________________________________________________

[1]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25065693 

[2]https://www.cosmeticsdesign-europe.com/Article/2015/01/13/Cherry-blossom-extract-recommended-for-skin-care-due-to-anti-inflammatory-effectKaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

No comments :