Tuesday, March 6, 2018

Harold's Bread Kini Di MYDIN USJ, Subang Jaya. Rotinya Sedap-Sedap Wei

Hi Korang, 

Kalau pi beli barang dapur untuk mak kak lily kat kampung, kitaorag akan ke Mydin MiTC Melaka ni sebab semua ada, selalulah kak lily singgah beli kat kedai roti Harold’s Bread ni. Tak expect pun kedai yang sama sebab sekali imbas tengok signboard je. Memang roti-rotinya sedap-sedap belaka. 

Then tak sangkalah Harold’s Bread ni kini di buka di Mydin USJ Subang Jaya 

Best ni...


Pada 28 Febuari 2018 yang lepas, Harold’s Bread telah melancarkan satu lagi outlet mereka yang merupakan yang pertama di Lembah Klang dan yang ke-23 di Malaysia. Harold’s Bread kini sudah 5 tahun bertapak dan outlet pertama mereka telah dibuka di Mydin, RTC Gopeng pada 2013.


Majlis pelancaran tersebut telah disempurnakan oleh Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holding Berhad, Ybhg. Datuk Wira Dr. Haji Ameer Ali, Ybhg. Datin Wira Dr. Hajjah Siti Hawa, Ybhg. Datuk Murad Ali, Ybhg. Tuan Ahimmat Mydin, bersama dengan Pengarah Urusan Harold’s Bread, En. Darren Lee dan Mr. Harold Gorbach. 

Sebanyak 12 outlet Harold's Bread telah dibuka di cawangan Mydin yang mana paling terkini adalah di Mydin USJ Subang Jaya, dan ianya dijangkakan 10 atau lebih outlet akan dibuka pada tahun ini. Pada bulan Mei tahun ini juga Harold's Bread akan dibuka di Kuantan Pahang. Ermm orang Pahang pun dapatlah merasai keenakan roti-roti di Harold’s Bread ni ek.


Apa yang membuatkan Harold’s Bread ni berbeza dari bakeri yang lain? 

Kalau korang nak tau, boleh dikatakan Harold's Bread ini cukup istimewa dan berbeza kalau nak dibandingkan dengan bakeri lain yang sedia ada. Ini kerana ianya adalah bermula dari kegigihan En. Harold (pengasas) seorang "baker master" dari Eropah yang mengelilingi hampir setiap pelusuk dunia untuk mencari ilmu serta berkongsi tentang bagaimana menghasilkan roti terbaik. Menurut En Harold ianya perlu dimulakan dengan pemilihan bahan berkualiti yang terbaik sehinggalah ke peringkat akhir menghasilkan roti yang menarik. Beliau juga menegaskan setiap hasil hidangan perlulah dihasilkan dengan penuh keikhlasan (sincere baking). 

Paling utama sekali setiap pastri, roti dan kek yang di hasilkan di Harold's Bakery adalah menggunakan bahan-bahan semulajadi yang HALAL dan terbaik. Ianya juga dibakar (segar) setiap hari. Setiap chef di Harold's Bread juga telah dilatih dan diberi tunjuk ajar dari chef pastri terbaik (dari Jepun dan France) di Akademi Harold. 


Inilah hasil air tangan chef di Harold’s Bread ni. Penghasilan kek cantik ini adalah antara simbolik bersempena dengan pembukaan outlet Harold's Bread yang ke -23 di Lembah Klang. Kek ini telah dihasilkan oleh Chef Wing dan Chef Hwei Min dari Akademi Harold. Kedua-dua chef ini telah memenangi tempat kedua dalam acara Mondial Des Arts Sucres (International Confectionery Art Competition 2018 ) yang telah berlangsung di Paris baru-baru ini. 



Keunikkan bakeri dari negara Eropah ini ianya menawarkan pelbagai jenis hidangan pastri, roti dan kek antara yang cukup terkenal seperti "French Patisserie" serta roti sandwich, "Japanese Soft Bun" Swiss Roll dan banyak lagi. Bertambah sempurna apabila kita menikmatinya bersama 'Italian Gourmet Coffee' mahupun bersama produk kopi tempatan seperti "Malaysian White Coffee'. 

Barulah feeling-feeling omputih sket ! heheheh 

Antara roti dan pastri yang terdapat di Harold's Bread seperti:- 




Apmacam?
Tengok gambar dan menggiurkan apatah lagi kalau dapat merasai satu per satu kan 





So ini adalah yang dihidangkan semasa majlis perasmian tuh. Ermm haruslah rasa semua ek, makan jangan tak makan huahauhauahua 

Kalau nak tengok harga pulak, kak lily rasa tak de lah mahal mana pun, kira sama macam kita beli roti yang kedai bakeri yang lelain cuma pelbagai pilihan lagi lebih di Harold’s Bread lah. Kita boleh cuba Crème Brulee Cheese Tart, Portuguese Toast, Jungle Sausage, Dark Chocolate Cake, Chocolate Mousse Cake dan Harold’s signature coffee. Aduiyai kalau dengan kopi ni boleh pengsan di buatnya kalau kak lily tak dapat rasa sendiri kan.


Terdapat beberapa promosi yang diadakan setiap hari seperti Mix and Match – 3 pastri pada harga RM5, Value Meal 2.0 dengan Croissants yang segar, 30% diskaun selepas jam 9 malam, dan banyak lagi. 

Kalau dekat dengan rumah, harus setiap hari singgah ke Harold’s Bread ni ek


Mari LIKE dan FOLLOW Harold’s Bread di social media berikut :- 

Instagram

Facebook

Laman Web

Nanti kalau korang singgah Mydin beli barang dapur, jangan lupa singgah Harold's Bread sekali gak tau.





2 comments :

Hasrul Hassan said...

Isteri dengan anak2 suka roti Harold ni. Kat sini pun ada mydin. Kalau nak makan roti harold, wife selalu akan pergi jam 8 malam.

Memang leh dapat harga roti murah. Harold dia tak jual roti semalam2 .. semuanya segar, tu sbb ramai peminat. Selalu je nampak orang beratur kalau ada roti baru.

Pengedar Shaklee Shah Alam Pengedar Vivix Shaklee said...

Tempting nya semua roti-roti ni <3