Monday, March 5, 2018

Kalau Plan Mesti Tak Jadi

Hi Korang, 

Of courselah hujung minggu masa untuk melepak-lepak. 

Tak kisah kemana pun janji melepak cuti-cuti mata, tak kiralah jauh ke depan rumah je asalkan melepak kan. Even pi pasar Kajang pun kira lepak-lepak gak sebab lepas pi beli barang basah mesti singgah minum kat A&W. Kira melepak la tuh kan. 

Hari sabtu 2 minggu lepas, kak lily malas nak masak. Sebab pagi tuh sibuk membuang baju lama nak kosongkan almari. Tengok-tengok dah pukul 2.30petang dah wei tapi perut tak lapar sebab pagi dah breakfast heavy so chill-chill jelah. 

Pusing-pusing satu Bangi ni ternampak plak bangunan EVO 9 sebelah PKNS ni, apa lagi jom singgah lah. 

Alah hai baru ground floor area je kedai-kedai dibuka. 

Ada daiso, AEON Wellness, Petsmore, Manhattan Fish Market, Big Apple donut je yang ada. Parkson pun buka bulan April nanti. 

So kak lily cuci mata di AEON Wellness, Mr Big masuk Daiso, apa yang nak di carinya pun tak tau. 

Baru nak tengok mask dah tepon berbunyi. 


Rupanya kawan kak lily si cekgu Mariana tuh ada kat KL and on the way nak balik JB so tanyalah akak lily kat mana, saje nak ajak lepak. Terus share location, tak sampai 20 minit dah terpacak depan kedai ni 

Waktu diorang sampai tuh dalam pukul 4pm cam tuh so kat luar still panas terik lagi, kitaorang makan-makan kat area AEON MaxValue ni jelah. Banyak betul kiosk-kiosk makanan ek, bukan local food malah international pun hado gak. Memang tak mati kebuluranlah orang Bangi sebab banyak benau kedai makan. 

murah je pizza dia RM19.90 saiz ni

dengan cendol, takoyaki lagi.. makan jelah

Seronoklah sekali sekala cam ni. 

marissa si pengawas, sekejapan je dah beso kan..


Sebab tuh malas nak plan, kalau plan kang asyik tak jadi je kan hehehhee. 

Betul tak???

Mesti betul punyalah ek... 













Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

2 comments :

mamapp said...

fulamak.. sedapnya

Siti Rohaida Yusof said...

kan...kadang² yang secara kebetulan tu lagi best dari plan...boleh tambah cerita sikit...hahaha