Sunday, March 18, 2018

HerbaLine 3-in-1 Facial Spa with HealthLand Massage Centre dan Mama Kim Sauna Mee Restaurant @ Sri Hartamas, KL

Hi Korang, 


Pernah perasan tak kedai kesihatan Herbaline dan Healthland? 

Kedua-dua ni merupakan pusat kecantikan setempat yang menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan kesihatan diri seperti urutan badan, facial dan banyak lagi. 


Sekarang ni beberapa kedai HerbaLine telah menggunakan konsep 2-dalam-1 untuk memasukkan spa muka (HerbaLine) dan kafe (Mama Kim) di satu lokasi. Pada tahun 2017, HerbaLine juga memperkenalkan konsep 3-dalam-1 dengan bekerjasama dengan rumah tamu Sojourn di Pandan Indah, Cheras dan Mama Kim Restaurant dengan slogannya yang baru dicipta “Eat Well, Look Well, Live Well”


Kak lily sempat singgah di HerbaLine 3-in-1 Facial Spa bersama HealthLand Massage Centre dan Mama Kim Sauna Mee Restaurant di cawangan Sri Hartamas, KL. Masa tu pi lepas kerja so bolehlah lama sket lepak-lepak di sini untuk manjakan diri hehehehe 

Jadi kak lily citer one by one ek 


HerbaLine Facial Spa 




Kalau korang nak tau Herbaline Facial Spa ni terletak di tingkat 3, paling atas sekali di dalam bangunan ni. Berpegang kepada tagline “no sign course policy, consumers’ spa menyediakan beberapa perkhidmatan yang bakal menenangkan minda para pelanggan. 



Di antara perkhidmatan yang di sediakan seperti :- 

➽ Sea salt foot bath
➽ Fish foot spa therapy
➽ Detoxifying lemongrass drink
➽ Natural aromatherapy
➽ Relaxing pebble walk 

Of courselah dapat kak lily mencuba tau. Seronok juga sesekali buat aktiviti seperti ini. 


HealthLand Family Wellness Centre 




Terletak di tingkat 1 dan 2, Healthland menawarkan perkhidmatan tak kira usia tua dan muda tau. Dengan pengetahuan pengetahuan mengenai kesejahteraan premium, Healthland menggalakkan gaya hidup holistik dengan program dan aktiviti kesihatan. Semua ahli terapi di sini dilatih secara profesional oleh Akademi Kesihatan yang terkenal di Thailand. 

Heartland kini boleh berbangga menjadi satu-satunya pusat kesihatan Malaysia yang menawarkan penyelesaian kesihatan holistik kepada kelas pertengahan pada harga yang berpatutan 


Kak lily sempat berurut kaki di bilik Theatre, sambal berurut kami dapat menonton tv screen besar jugak. Selesa memang selesa 


Mama Kim Sauna Mee Café 




Kafe di dalam HerbaLine ini menawarkan menu komprehensif dengan falsafah “Where Healthy Is Yummy” Resipi yang sihat dengan konsep sayur-sayuran 80% dan daging 20% dalam satu hidangan membuat Mama Kim berdiri keluar untuk kejiranan / komuniti yang mahukan hidangan yang sihat dan sihat yang sahih. 

Beberapa prinsip di dalam menu hidangan Mama Kim’s termasuklah: 

➽ 5 major colours 
➽ Fresh ingredients 
➽ No MSG 
➽ No white flour 
➽ No sugar, less salt, less deep fried. 
➽ Balanced nutrients 
➽ 80% vegetables / 20% meat average 

Mama Kim Signature Sauna Mee (RM15.90) 

Dapat kak lily merasai sendiri hidangan ‘signature dish’ no. 1 di Mama Kim Café ni. Dihidangkan panas-panas di dalam hot stone pot supaya hidangan mee ini senantiasa panas dan menyegarkan. 



Happier Hour Promotion 

Available everyday from 11am – 3pm 

➽ 2 hours Thai Traditional Treatment for RM78 (RM82.68 after GST) + RM12 (optional add-on balm) = RM 94.68 

➽ 2 hours Thainess Oil Treatment for RM88 (RM93.28 after GST) + RM10 (optional add-on aroma oil) = RM103.28 

➽ 90 mins Foot & Shoulder Treatment + HealthLand Phlai Balm for RM63 (RM66.78 after GST) 

Top up RM 10+ for weekends and Public Holidays 

Bagi kak lily outlet 3-dalam-1 untuk spa wajah, urutan dan makanan adalah lokasi yang ideal untuk mereka yang ingin pengalaman yang lengkap, berkualiti dan meremajakan yang lengkap. 

Harga? 
Haruslah mampu di nikmati oleh semua golongan masyarakat ye 

Jomlah, apa tunggu lagi

HerbaLine, Healthland and Mama Kim Cafe
3-in-1 Integrated Beauty and Wellness Centre
18 and 20, Jalan 31/70A, 
Desa Sri Hartamas, 
50480 Kuala Lumpur. 



HerbaLine Facial Spa 
Contact: +603-2303 9831 / 012-7028677 

Business Hours: 
Monday - Friday: 11am - 7pm 
Saturday: 10.30am - 5.30pm 
Sunday: Closed 

Healthland Wellness Centre 
Contact: +603-2856 7877 
Business Hours: 11am - 11pm daily 

Mama Kim Sauna Mee Cafe 
Contact: +603-2858 4173 / 012-6779895 
Website: www.mamakim.my
Business Hours: 8am - 10pm daily 





2 comments :

Lady SHAH said...

Untung cik lily..hehe

Azlinda Azman said...

sedap ni kalau dpt msg mcmni