Thursday, March 29, 2018

Makan Malam Steamboat dan Grill Di D'ATAP GAZEBO SIME DARBY CONVENTION CENTRE Sempena EARTH HOUR 2018

Hi Korang, 


Jarang betul kak lily merayap-rayap semasa Earth Hour 2018 ni.



Yelah walaupun bergelapan selama 1 jam but still rasa cam tak selesa je, tapi kita kena hormati kempen ‘Earth Hour’ ni kerana kita bergelap selama 1 jam je di waktu malam bukan siang-siang buta tuh. Kenalah bagi sokongan mengenai isu pemanasan global ni yang melanda di seluruh dunia ni. Dengan bertemakan #CONNECT2EARTH, kempen Earth Hour secara global ini bertujuan untuk sama-sama memberi perhatian isu-isu yang dihadapi bumi serta bersama berjuta-juta masyarakat di seluruh dunia yang lain untuk hidup lebih lestari.


Kebetulan pulak, kitaorang teringin nak makan steamboat dan grill dan kebetulan jugak ada promosi baik punya di D' Atap Gazebo Sime Darby Convention Centre so nak di jadikan cerita petang tuh kitaorang bergerak ke sini.


Kalau korang nak tau, sekarang ada promosi RM39 sahaja (per pax) sehingga 15 Mei 2018. Istimewa untuk pembelian voucher pada 24 Mac 2018, dengan setiap pembelian 5 voucher akan diberikan 1 voucher secara PERCUMA. Tapi kitaorang ni berdua je so tak dapeklah 1 voucher percuma tuh hehehehe Waktu buffet steamboat adalah bermula seawal 6.30 petang sehingga 10 malam. 

Dapatlah jugak kitaorang merasa makan dalam gelap ni hehehe kengkonon candle light dinner lah kan tapi hampeh sebab semuanya tak nampak apa pun. Nasib baik dah makan kenyang-kenyang masa terang tuh so bila time bergelap tuh just borak-borak and enjoy the night. 

Membebel-bebel je lebih nak meh layan gambar-gambar makanan ni ek.





Pelbagai pilihan bahan perapan seperti daging, ayam, kambing, udang, sotong, ikan dan memacam lagi.




Pilihan fishball pun menarik jugak, lebih daripada 10 jenis fishball ek, kak lily rasa.

ni pilihan mee, siap dengan pilihan telur lagi ek...

pelbagai jenis sos, pilih je yang mana satu




Sayur-sayuran ermm membuat hati kak lily tergerak untuk makan sebanyak mungkin sebab sayurnya segar-segar belaka.





Hidangan menu dah siap pun ada seperti nasi goreng, mee goreng, wedges, buah-buahan, pemanis mulut. Pendek kata kalau malas nak tunggu masak so boleh makan dulu.





Bila makan di atas bangunan ni (roof top) kemain lagi rasa esklusifnya, yelah dapat menikmati hidangan bawah cahaya bulan purnama di waktu malam. Eh jangan bimbang kalau hujan, team D'Atap Gazebo Sime Darby Convention Centre dan sediakan pelan alternatif ye. Hujan atau tidak, kita tetap boleh enjoy makan.


Untuk satu-satu masa, D'Atap Gazebo boleh menerima sehingga 170 pengunjung. Terdapat pelbagai pilihan tempat duduk untuk kita menikmati samada datang sendiri, berdua ataupun ramai-ramai bersama keluarga dan sahabat handai. 

Dengan pelbagai jenis pilihan menu makanan yang kita boleh masak sendiri mengikut selera kita, harga RM39++ amat berbaloi sesangat kak lily rasa.


Korang kalau nak buat tempahan atau membeli voucher boleh hubungi 03-20893688 ataupun email pada halia.sdcc@simedarbyproperty.com



Ni alamatnya

Sime Darby Convention Centre, 
1a, Jalan Bukit Kiara 1, 
Bukit Kiara, 60000 
Kuala Lumpur, 
Tel : 03-2089 3688




Ok ini baru satu tempat untuk makan steamboat dan grill yang kak lily tulis, sebenarnya ada banyak lagi tau. 


Untuk nak tau lebih lanjut mengenai food review tahun 2018, peta destinasi, koodinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet lunch mahupun dinner serta hitea  so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.







3 comments :

Nazlan said...

fuyoooo memang favourite steamboat nie....memang kena datang dengan family camni

FARAH deeb said...

Haiiiii Kak Lilyyyyyy! I'm back!!! Lama giler dah tak berblogging sampai blog akak dah berubah wajah cantik lagi pun tak sedor kihkih.. Wahh, candle light pun boleh kan? Thee... Banyak betui pilihan dia. Ini kalau kita makan ni sampai subuh tanak balik harhar! Jempput singgah: https://deebpunyecite.blogspot.my

mamapp said...

not bad juga lah harganya especially kalau beli banyak kan