Monday, September 28, 2015

Makan Sedap Di BIG FOOD, Nong Chik Height JB

Hi Korang,

Tempat makan best di Johor Bahru  ermm 

Banyak sangat banyak sampai tak tercover aku di buatnya huahuahauha. Yelah boleh tak boleh pi review hari-hari, cuma takut perut makin beso dan beso kan hehehhehe gemuk wei. So kite pi review seminggu sekali la ek


Actually dah 3 kali aku pi makan di Big Food ni tapi la ni baru nak tulis review kan. Busy wei...

Sebab tak tau nak makan apa, kengkawan aku suggestkan makan di BIG FOOD ni. Restoran western yang namanya sering disebut-sebut kalau teragak nak makan western food. Alah dekat je dengan Nong Chik. Ermm senanglah nak pi dari jauh dah nampak restoran 2 tingkat ni ek.


Environmentnya best, meja dan kerusi pun selesa. Pilih nak duduk atas, nak duduk bawah, nak duduk luar, nak duduk dekat dengan playground bebudak semua boleh. 

Majoriti portion makanan kat sini semuanya besar-besar yang boleh di kongsi makan berdua. Arghh sweet gituh kan, sebab tu kedai ni namanye BIG FOOD pinggannya gadang-gadang. 

Tengoklah apa yang ktorang order

Mushroom Soup

Spagethi Bolognese

Carbonara Meatball

Parmesan Chicken

Masa first time tak tau portionnya cam ne so orderlah sorang satu, ermm amik ko tak larat nak abiskan sudahnya makan slow and steady jelah kan hehehhehe. Selain daripada main course, desert diorang pun not bad jugak. Nanti aku cuba lah ek..






Kalau weekend restoran ni sangat penuh kekadang tu sampai makanan cepat habis. Pernah sekali aku datang dengan Mr Big, masa kul dalam kul 11 coz tunggu Mr Big sampai dari KL. Makanan yang daging-daging tu semua dah habis tinggal pasta je, so melantak pasta sorang sepinggan yang beso tu kan hahahaha.

In terms of harga, bagi aku berpatutan lah. Sesuai dengan harga dan hidangan besar kan. Satu yang perlu diingat makan di sini kena membayar menggunakan duit cash. Sedikit sukar sistem kredit kad tidak disediakan. So standby duit cash kalau nak makan reramai, alah boleh je call dan tanya harga menu dulu kan so boleh lah bawak duit secukupnya hhehehhehe

Nak pi la tuh kan.

BIG FOOD
No. 2, Jalan Kolam Air, 
Nong Chik Height, JB.

Jemput makan semuanya....


5 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

pernah lalu,tapi tak pernah nak singgah...lenkali confirm singgah

noorhaidaz eyda said...

bercadang minggu ni nk ke JB... kalau ada rezeki boleh singgah ni.. hehehe..

Linda said...

memang terliurrrr lah tengok...huhu :p

Diana Rashid said...

kalau pi berdua boleh makan kongsi2 la.sepinggan berdua...heheh..baru romantik..hahahah

aKSARAfENDI said...

menarik tmpt ni tapi blum bksmptn nak pegi wlpn sya org joho