Wednesday, September 23, 2015

Kalau Terlepas Flight, Kan Dah Susah

Hi Korang,


Ini memang merupakan perangai buruk aku

Suker take anything for easy. Alah tak per, kira boleh jelah ni kan.. hah cam tu lah

Ni aku nak citer kejadian Isnin pagi lepas. Sape yang kaki stalker instagram aku memang tau citer dan bantai gelakkan aku kaw-kaw punye lah.

Pagi tuh, memang kene travel ke JB pun first flight.


Cam biasa arrangement semua dah buat on Sunday night, cuma kain baju je kemas pagi isnin tuh. Bangun kul 3.30pagi then kemas apa yang patut siap lap dapur, jalan kain kat washing machine dan sempat tengok Running Man latest series yang aku tape malam sebelumnya.

Brader taxi sampai kul 6.00pagi cam tu so kira cun lah sampai airport kul 6.40pagi. Lepas check in dan dropped bag terus masuk departure area. La nampak kedai kopi plak kan, ini memang kelemahan aku pepagi nampak kedai kopi of courselah mesti kena singgah dulu. Tengok jam ermm baru kul 6.50pagi so memang sempat benau pekena black coffee secawan kan.

Plan asalnya nak minum je nampak plak nasi lemak so terus order sekali memandangkan masa banyak lagi. Ok makan sambil teguk kopi 3-4 kali sambil main tepon, aku suker baca status orang-orang pepagi ni, mostly citer pasal breakfast, jalan jem, selfie dengan anak bagai kan.

Sekali announcement, di minta Cik Hadijah Mohd ke Gate A7 dengan segera. Aku cam blur aik nama aku tuh. Sekali tengok jam amik ko 7.30, terus berlari dari restoran tu ke Gate A7. Dah lama jauh bebenau memang tak cukup kaki berlari sambil bawak bag laptop yang berat tak henggat ni.

Dari jauh staff yang jaga kaunter tu dah panggil, Ni Cik Hadijah ke? Terus aku angguk je. Tinggal awak sorang je ni, nasib baik pintu belum tutup lagi. Terus berlari lagi untuk masuk flight. Sepanjang berlari tuh, petugas MAS asyik tu tanye ni Cik Hadijah ke kan, sampai depan pintu flight semua stewardess duk tanye ni Cik Hadijah ke, aduiyai segan sungguh. Passenger yang duk Business Class pun duk senyum-senyum pandang sampai ada brader tu cakap tak per diorang mesti tunggu punye so don’t worry. Terus merah padam muke.


Rupanya flight ke JB kosong pagi tuh, tak ramai orang sebab tu flight nak jalan lekas.

Sampai seat terus duduk cover malu kan hauhuahauhauahauhauau padahal dah cuak tadi kalau flight terlepas cam no kan…

Aku tahu memang diorang akan cari sampai dapat sebab aku dah check-in dan dropped bag pun kan. Ermm bayangkan kalau diorang tinggalkan aku. Huhuhuhuhuhu memang nangis tak berlagu kan. Yelah nak kena beli tiket flight baru, kena reschedule masa dan memang lagi benda akan tersangkutlah.

So please, lepas ni aku kena hati-hati lagi dan senantiasa beringat.

Ai jangan buat main menda ni kan, serik rasanya..


4 comments :

tiga lalat said...

cik kak pernah terlepas flight ke sblm nih?

Mieza Everdeen said...

adoi kak lily, nasib baik depa tunggu XD kemain jauh dia sampai 7.30am tak sedar :p

aKSARAfENDI said...

hahha pergh...derau darah kalau kena tggal flight..

yana yassin said...

Mesti lari macam tak cukup tanah kan . Boleh bayangkan kesemputannyaaa. lain kali memang kena hati-hati .