Sunday, September 27, 2015

Kosmetik Dermablend™ Sesuai Untuk Cover Apa Yang Patut

Hi Korang,

Bagi siapa yang mengalami masalah tanda lahir, ke tatoo ke, parut jerawat teruk ke ini aku nak kongsikan sedikit info bagaimana nak hilangkan tanda-tanda tersebut ek.


Apabila tatu memperoleh penerimaan sosial yang lebih meluas pada masa kini, semakin ramai orang mendapatkannya sebagai seni tubuh atau ekspresi peribadi. Namun, walaupun ia tidak lagi dianggap sebagai budaya saingan, masih terdapat situasi di mana ia tidak sesuai untuk dipamerkan di khalayak. 

Di sinilah hadirnya kosmetik pembetulan Dermablend™ Professional kerana ia menyediakan salutan bebas noda dan tampil semula jadi bagi menyaluti apa sahaja, dari tatu seni tubuh kepada cela di wajah dan parut jerawat hinggalah kepada luka kebakaran serta keadaan perubatan seperti vitiligo dan hiperpigmentasi.

Pengurus Latihan Kebangsaan Dermablend™ Australasia, Marilyn Wearne datang ke Malaysia baru-baru ini bagi menunjukkan betapa berkesannya produk ini. 


Selaku Pengurus Latihan Kebangsaan Dermablend, beliau bertanggungjawab ke atas pengenalan, pendidikan dan promosi Sistem Pembetulan Dermablend™ dalam persekitaran yang pelbagai: Paramedikal (Pakar Dermatologi), Ahli Terapi Kecantikan, Sekolah dan Akademi Kecantikan, kumpulan Farmasi, Jurupulih Pekerjaan (dari Hospital-hospital utama Australia) dan organisasi The Red Cross.

Beliau juga kerap mengendalikan Klinik Penyamaran di hospital dan menyediakan latihan kepada jurupulih pekerjaan, di mana latihan itu menunjukkan kebaikan alternatif Dermablend™ yang begitu berkesan untuk mangsa kebakaran dan penghidap kanser dengan membantu mereka membangunkan imej baru dan meningkatkan harga diri.


"Cela pada kulit dan ketidaksempurnaan boleh menyebabkan seseorang menjadi rimas, terutamanya jika ia berada pada wajah. Parut, luka terbakar atau parut jerawat benar-benar boleh memberi kesan pada harga diri anda dan dalam sesetengah situasi, menghalang orang keluar dari rumah. Produk Dermablend™ direka sebagai topeng wajah dan menutup ketidaksempurnaan kulit, menjadikannya sesuai untuk kebanyakan kulit sensitif dan selalu disyorkan oleh pakar dermatologi dan doktor estetika," kata Eunice Lim, Pengurus Pembangunan Pasaran Sibro (Malaysia) Sdn Bhd yang juga pengedar rasmi Dermablend™ di Malaysia.




Dibangunkan oleh pakar dermatologi, produk Dermablend™ sesuai untuk kulit sensitif dan sifatnya yang menghalang pori tersumbat tidak menyebabkan jerawat timbul kerana ia membolehkan kulit bernafas, sementara asas lilin lebah semula jadinya meliputi wajah dan tubuh, tampak semula jadi.

nampak tak de apa-apa kan

tapi sebenarnya, nampak hebatnya Dermablend ni ek

Dirumus pada asalnya untuk bidang para perubatan bagi membantu menutupi ketidaksempurnaan yang teruk, Dermablend™ kini diiktiraf dengan ciri serba boleh dalam pelbagai bidang secara meluas, termasuk fesyen, televisyen, seni dan pengguna secara am. Malah ianya ideal untuk majlis perkahwinan dan acara istimewa, kerana ia memberikan rupa yang licin tanpa cela yang tahan beberapa jam. 

nampak, tanda tatoo yang di sembunyikan ek

Kalis air dan tahan lama walaupun dalam iklim lembap, Dermablend™ mudah digunakan dan sesuai digunakan setiap hari termasuk dalam negara bercuaca tropika seperti kita.

Produk popular dari jenama ini adalah Dermablend™ Cover Crème, Dermablend™ Intense Camo Powder Foundation, Dermablend™ Leg & Body Cover dan Dermablend™ Loose Setting Powder.

Rangkaian produk Dermablend™ didatangkan dalam pelbagai pilihan warna yang serasi dengan semua ton kulit dari cerah kepada sawo matang, dan dijual secara runcit di semua klinik estetik dan dermatologi terkemuka. Untuk maklumat lanjut, layari www.dermablend.com.my atau Dermablend Malaysia di Facebook.


Dermablend™ Cover Crème (RM 183)

Dermablend™ Cover Creme adalah krim asas perlindungan penuh unggul yang sesuai bagi menutup cela kulit dari sederhana hingga ketara seperti parut, tanda lahir, hiperpigmentasi, vitiligo, kebimbangan selepas pembedahan, lebam dan luka kebakaran.

Formula ringan krim ini mengandungi pigmen yang benar-benar tulen bagi menyediakan penyamaran penuh yang dipercayai dengan kemasan licin seumpama baldu untuk rupa yang licin sempurna dan tidak bertompok.

Dengan spektrum lebar SPF30, bedak asas ini juga melindungi dari sinaran matahari selain kalis air, menjadikannya ideal untuk cuaca dan pantai Malaysia.

Tampil menawan dengan Dermablend™ Loose Setting Powder (RM 138) bagi mengekalkan perlindungan licin berseri selama 16 jam. Ia juga tahan noda lantas membolehkan anda melakukan aktiviti dengan yakin dari pagi hingga malam. 


Dermablend™ Intense Powder Camo Foundation (RM 165)

Dermablend™ Intense Camo Powder Foundation menyediakan perlindungan sederhana hingga penuh dengan kemasan yang licin dan semula jadi. Bedak padat semua dalam satu yang mudah digunakan ini mengurangkan sinar kusam sebaliknya memberikan kemasan ultra mewah, licin dan semula jadi. 

Tekstur mampu dibentuk dan diadun ini menjanjikan penyamaran sepanjang hari untuk ton wajah yang kemerah-merahan dan tidak sekata, akne, tanda lahir dan wajah bertompok.


Dermablend™ Leg & Body Cover (RM 150)

Dermablend™ Leg & Body Cover adalah bedak asas pelindung tubuh sepenuhnya yang menyediakan perlindungan benar-benar legap dan lengkap, lantas menjadikannya ideal bagi melindungi ton kulit yang tidak sekata, tatu, tanda regangan, vena varikos dan labah-labah, luka kebakaran dan parut. Formula ringan pelembap yang dipertingkatkan dengan SPF 15 ini bersebati dengan mudah dan sekata, memberikan rupa yang sempurna tanpa cela seperti sutera yang kekal sehingga 16 jam apabila digandingkan dengan Dermablend™ Loose Setting Powder.

No comments :