Monday, November 25, 2013

REVIEW | Filem The HUNGER Game - Catching Fire

Hi Korang,

Last weekend punye cerita.


Ktorang sekeluarga pi tengok filem ni. Actually tak plan pun. Lepas je pi makan kat Pavillion terus je diorang cakap nak pi tengok wayang.


Pilih movie apa yang ada time tuh, terus pi KLCC kan. Tengok midnight. Nasib baik tak ramai orang. Panggung pun separa penuh. Oklah tu seat pun cantik.


Sudah, meh layan sket sinopsis filem The Hunger Game-Catching Fire ni ek



'Katniss is recovering from the previous book's events, where she and Peeta won the Hunger Games. Everything at home in District 12 has changed, including Katniss' relationship with Gale. She and Peeta still have to pretend they're an item, although her feelings for Gale are totally unresolved.


Before Katniss, Peeta, and Haymitch leave town for the Victory Tour they're traditionally obligated to take, President Snow stops by to warn Katniss that he's watching her. He doesn't want to see any more rebellious stunts. Somewhat daunted, Katniss prepares for the tour.


The next Hunger Games are announced, a special version called the Quarter Quell. The Quells celebrate anniversaries and are extra gnarly versions of regular Games. In this one, the 75th Games, former winners will have to re-enter the arena. This means Katniss has to go back and risk almost certain death for the second time'

Pada pandangan aku:

1. Korang kena tengok filem yang first dulu baru sedap sket coz its continuously daripada filem yang first dulu. Nasib baik aku tengok banyak kali kat Astro HBO

2. 1/2 pertama agak slow sket, ye lah banyak konflik kan

3. Action masa dalam hutan memang terbaik, Mr Big sampai terperanjat bila so baboon tu kelularkan taring kan.

4. Effect terkena gas beracun giler arh, sampai geli plak aku tengok.

5. Banyak plak scene cintan cintun, taulah diorang berdua ni fake in-love



So overall Mr Big kasi 2.5/5 star dan aku plak kasi 3/5 starBiasalah taste kita berbeza kan.

Nak tau ending?

Ermm

Takkan aku nak spoil plak kat sini. Baik korang pi tengok kat panggung sendirilah. Memang tak di sangka-sangkalah.

Terima kasih kat CikSitiRadz yang sudi banjer ktorang ye


pics : cilok dari Google.com


6 comments :

Montana said...

woww..macam best

Qashmere said...

Uwaaaaaaaaa nak pergi esok ni....kena tengok jugakkkkkkkk....I peminat tengok Hunger Games....kena tengok jugakkk

Khalid Kyle said...

first time tgk org bagi rating agak rendah sebab most of the blog wordwide bg rating almost 5 star, selera lain2 kan... papepun can't wait to watch it this coming wednesday weee XD

Jom Terjah : Bunuh Filem Melayu!

Dina bagbeautybaby said...

scroll scroll scroll cepat2 ke bawah..tak nak baca heheh. seeing it this week!!

beta kupu said...

rmi gak org ckp xbest cite ni tp wiken ritu nk tgk kat mid n gardens full ok, tiket sold out, yg tggl stok yg seat depan skali....

hazman aka species1980 said...

gempak seh... tengok citer midnite tapi citer best kan...confirm tak ngantuk nie