Wednesday, June 27, 2018

Review | Smartphone Neffos C7 Dari TP-Link

Hi Korang, 

Memang betul banyak smartphone yang berada di pasaran Malaysia ni tapi yang mengikut bajet dan spesifikasi kita payah betul nak jumpa kan? Betul kan…


So untuk memilih smartphone yang benar-benar mngikut kehendak kita ni banyak faktor yang di nilai seperti design, performance, gambar, video dan lain-lain, itu belum masuk factor harga lagi kan. Hehehhe eh kak lily paham semua ni lah. Ingat main pi beli je macam beli ikan kat pasar tuh. 

Di sebabkan kak lily ada smartphone dari TP-Link ni so kak lily nak kongsikan serba sedikit mengenai Neffos C7 yang slim ni ek


Speksifikasi Neffos C7 


-MTK MT6750 Octa-Core processor. 
- 16 GB of internal storage. Supports external storage (micro SD) up to 128 GB. 
- 2 GB of RAM. 
- 5.5-inch IPS HD (1280 x 720 pixels) display. 
- Dual-SIM (nano), hybrid. 
- Main camera – 13 Megapixel, PDAF. 
- Selfie camera – 8 Megapixel. 
- 3060 mAh battery. 
- OS – Android 7.0. 
- Fingerprint sensor 
- Colours – Cloudy Grey and Sunrise Gold

nampak nipis dan ringan jugak



Bahasa-bahasa tech ni kak lily bukan pandai sangat tapi paham sket-sket ek. Tak terlalu laju dan tak terlalu lembab, just nice untuk kak lily bersuka ria mengambil gambar mahupun video untuk di uploadkan di social media ek hehhehee 

Unboxing Neffos C7 



Yang unboxing ni excited sket, tengok apa yang ada dana pa yang tidak kan hehehehe. Dalam kotak ni ada :- 

- Smartphone Neffos C7 
- 5V 1A charger 
- USB cable (micro USB) 
- SIM ejector pin 
- Quick start guide 
- Warranty notice 
- Safety notice 


Bila abis tengok aplikasi yang ada di dalam smartphone Neffos C7 ni barulah kita godek apa yang patut kan. Basically apllikasi kebanyakan sama dengan smartphone yang lelain. Tak de banyak beza gituh.


Ada fungsi smart lock fingerprint sebagai tambahan yang jarang ada pada smartphone di bawah harga RM1000 tau 

Sekarang ni, marilah kita mengambil gambar sebab main reason smartphone Neffos C7 ni adalah kualit kameranya. Jadi kak lily akan cuba satu persatu fungsi kameranya dan of courselah ambil gambar ek heheheh 


Gambar Pemandangan 

Gambar Selfie 

Gambar Potret

Gambar Makanan 


BIasalah bila masuk dalam blog, gambar semua kena di kecilkan ek kang kalau berat, payah plak nak loading entry ni 

Bateri

Dengan bateri 3,060mAh, Neffos C7 dapat digunakan sekitar jam 8 jam dan 45 minit sebelum mencapai hayat bateri kritikal. Ok jugaklah dari pagi sampai ke petang kan, balik rumah charge balik. 

Kadar pengecasan dari 1% hingga 100% lebih kurang mengambil masa 2.5 jam. 

Secara keseluruhannya….. 

Untuk korang yang gemarkan sleek design, skrin yang besar, kualiti gambar memuaskan, smartphone ini sangat berbaloi untuk korang dapatkan dengan harga RM599.


Maklumat lanjut kalau berminat untuk membeli dan dapatkan banyak lagi smartphone Neffos Malaysia, boleh layari laman web rasmi mereka di http://www.neffos.com/en/

Meh LIKE dan FOLLOW Neffos C7 di social media berikut: 

Facebook: 














Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

14 comments :

Abby Onety said...

Bemar kak Lily, susah dapat smartphone yang sesuai keinginan dan sesuai budget pula. Makasih ya sudah share info tentang smartphone Neffos C7. Ini bisa menjadi pilihan.

Eyqa Hasnan said...

Lawa oii! Takpe, saiz gambar boleh edit lagi. Gambar pun boleh tambah filter. Spec pun cun neffos nie.

Amanda Suria said...

Macam menarik je je s Neffos ni..warna pun exclusive sangat tu ha..nampak mahal dan dan harga pun mampu milik..sapa nak bg i hadiah ni..

adianiez AIDA said...

Alamak! Ada dimsum lah :-)
Mr. Asben aida nak membeli phone. But tangguh dulu hingga after raya. Katanya nak tgk huawei. Da boring dgn samsung. Aida dah beli last year. Now bagus la. Smartphone dah murah :-)

syiera firdaus said...

Adik syira pun pengguna hp neffos. Design pun up to date. Harga berpatutan. Kualiti pun okay kan?

Aliff Asyraf Mohd Zainal said...

Lama dah tahu pasal hp brand Neffos ni sebab Fazura jadi duta phone ni dulu, dan ada pergi satu launching event dia. Time tu memang try la hp neffos ni, memang menarik features nya. Design pun cantik dah modern. Not ur usual android gitu.

Jane Chua said...

Gambar dari phone ini memang nampak cantik. I like their specs too and good to give it to my daughter on her birthday.

Maha Mahu said...

Wahh makin bergaya Cik Lily sekarang ni selfie dengan Neffos hehehe handfon ni pun dah makin canggih dan juga makin teknologi yang trend bentuk pun cantik....

Nurhasanah Ismail said...

First time dgr jenama neffos ni. Harganya agak affordable.lps ni kalau pg kedai smartphone boleh sy try usha neffos ni pulaj. Btw terima kasih share.

rubydotmy said...

Murah je RM 599. Boleh la pakai untuk light user kan. Ruby ada henfon khas utk tiap keje atau hadiahkan dekat anak. Main game dan tonton YouTube. Hehe

Nik Khazami Nik aziz said...

dulu ramai yang ragu ragu dgn neffos ni. lepas diorg keluarkan fon yg specs power baru la ramai buka mata

Hanny Abdullah said...

Cantik gak gambar dari phone neffos ni ekk. Sis kalau cari phone mesti nak tgok gambo cantik ke idok..yg lain2 tak kisah sangat..hehehe

Kylie Cre8tone said...

syok nya ada phone baru neffos...
Looks so cool..
All the functions r amazing!~
I pun nak satu neffos c7..hehe

Auni Sofea said...

Wah, bestnya harga memang jimat cuma RM599 untuk spec macam ni. Tapi yang tak bestnya budget takde untuk tambah phone :(