Thursday, June 28, 2018

Peraduan Power Root "SENANG JER MENANG!" Memang Senang Betul Nak Menang

Hi Korang,

Kak lily tak sangka ada peraduan yang senang sesangat nak menang ek!!

Setakat beli produk dan gores dan menang, simple as that


Pembelian produk Power Root ternyata memberi pengalaman yang tidak disangka dan menggembirakan kepada 77 pemenang bertuah yang berjaya membawa pulang hadiah bernilai RM55,900 melalui Peraduan Senang Jer Menang anjuran Power Root, sebuah syarikat tempatan yang memahami kehendak pelanggannya. 


Peraduan yang bermula pada 1 Mei, 2018 di seluruh negara masih tinggal 18 minggu sehingga 31 Oktober, 2018. 


"Peraduan Senang Jer Menang adalah salah satu cara untuk berinteraksi dan memberi ganjaran kepada pelanggan kami. Kami tidak mahu menganjurkan pertandingan dimana pelanggan terpaksa mengisi borang penyertaan atau mengambil gambar dan 'tag' gambar tersebut. Kami ingin memudahkan proses penyertaan supaya ia senang sahaja untuk menang dalam peraduan ini. Sehingga kini, kami telah menemui 

77 pemenang bertuah di seluruh Semananjung (Malaysia) termasuk di Sabah & Sarawak. Kami menjangkakan beberapa ribu pemenang bertuah lagi yang bakal muncul dalam tempoh 4 bulan yang akan datang sehingga 31 Oktober, 2018," kata Pengerusinya, Dato' Afifuddin Bin Abdul Kadir. 

Bercakap di majlis sidang media kepada 77 pemenang setakat ini, Dato' Afifuddin turut menambah: "Dengan kos sara hidup yang tinggi, ramai rakyat Malaysia merasai kesannya apabila perbelanjaan harian mereka semakin meningkat. Penurunan GST dari 6% kepada 0% sedikit sebanyak dapat meringankan bebanan yang dihadapi. Sebagai sebuah syarikat tempatan, kami ingin turut serta membantu sedaya yang kami mampu. Melalui peraduan ini, ianya akan menjadi satu bonus untuk pelanggan setia kami dan kami berharap ia juga dapat menarik pelanggan baru untuk membeli dan mencuba minuman produk kami." 


Menurut Alif Satar, Duta Alicafe yang juga hadir di majlis tersebut,"Peraduan Senang Jer Menang memang sangat mudah untuk menang. Anda hanya perlu membeli mana-mana pek produk Alicafe, Alitea, Per'I atau Per'I Xlim dan cari Kad Gores yang mungkin berada di dalam pek. Jika anda menjumpai Kad Gores, anda telah menang! Goreskan Kad Gores untuk mengetahui hadiah yang telah dimenangi. Beribu-ribu hadiah telah disediakan, yang bernilai dari RM 100 sehingga RM 5,000. Tiada had pembelian untuk jumlah pek yang boleh dibeli dan anda pasti menikmati minuman ini bersama rakan-rakan dan keluarga. 

Dato' Afifuddin turut berkata bahawa Power Root sangat gembira kerana pemenang yang telah dijumpai sehingga kini adalah daripada pelbagai lapisan masyaratkat dan berbeza latar belakang. Beberapa orang pemenang telah berkongsi cerita mereka dengan Power Root. 





Mereka adalah: 

I. Nur lhtisyam binti Nor Mohamad, dari Selayang memang tidak sangka beliau akan menang. "Semasa membeli-belah, anak-anak menangis meminta membeli pek Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng Original. Saya pun belilah dan gores. Tak sangka dapat RM 5,000. Macam tak percaya. Terima kasih kepada Power Root, duit ini saya akan guna untuk perbelanjaan anak-anak dan simpanan masa depan mereka." 

II. Nurul Hidaayah binti Din, dari Selangor menyifatkan kemenangan RM5OO apabila membeli pek Per'I Cafe, sebagai satu rahmat yang datang pada waktu yang baik baginya. Beliau sudah lama berhajat untuk pulang ke halaman kampung dan memulakan perniagaan penternakan kambing. Beliau kini bersemangat dan boleh memulakan perjalanan keusahawanannya dengan memperoleh dua kambing sebagai permulaan perniagaannya. 

Ill. Nurul Aini binti Marzuki baru habis berpantang dan keluar rumah membeli-belah buat pertama kalinya dengan ibu dan anak kecilnya. Beliau tidak jangka akan menang RM5,000 yang dijumpai di dalam pek Per'I Cafe. Nurul yang berasal dari Selangor menyifatkan rezeki dari ibunya yang ingin berkongsi membeli Per'I Cafe dan bayi kecil yang berusia 5 bulan sebagai tanda tuah baginya. 

IV. Sanik bin Sariman, dari Johor berkata memenangi peraduan ini adalah satu rahmat yang sangat besar baginya dan tidak sangka pembelian pek Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng White Coffee akan memberinya kemenangan sebanyak RM5,000. "Mak dan ayah sudah uzur dan tidak sihat. Bila saya kerja di offshore, isteri saya terpaksa menjaga mereka dan perbelanjaan untuk kesihataan bukan murah. Alhamdullilah dengan duit ini saya boleh bagi kepada isteri saya sebagai duit perubatan untuk mereka. Terima kasih Power Root!" 

V. Marzana Norazlinda binti Mohamad, berasal dari Pahang berkata beliau berterima kasih kepada nasib baik suami isteri di bulan Ramadhan ini apabila kedua-dua suami dan isteri memenangi hadiah berjumlah RM 100 dan RM 300 daripada peraduan Power Root ini. Beliau memberitahu bahawa suaminya yang mula-mula membeli pek Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng Lebih Pekat terkejut apabila menjumpai Kad Gores bernilai RM100 di dalam pek tersebut. Suaminya sejerus menyuruh beliau membeli produk Per'I Cafe dan memang rezeki suami isteri kerana pek Per'I Cafe mengandungi kad gores yang benilai RM300. 

VI. Mohd Azhar Bin Abdul Ghani yang berasal dari Sabah, berasa amat terkejut kerana pek Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng Original yang dibelinya betul-betul membawa tuah baginya kerana beliau peminum tegar Alicafe. Beliau memberitahu disebabkan sifat kerjanya, beliau tidak boleh mengantuk dan perlukan tenaga semasa berkerja jadi pilihan kopi utamanya adalah Alicafe. "Saya amat bersyukur dengan kemenangan duit ini dan akan membuat perbelanjaan untuk anak-anak dan isteri." 


Untuk menyertai peraduan lnl, pelanggan perlu membeli mana-mana produk Alicafe, Alitea, Per'I atau Per'I Xlim. Jikalau pek mengandungi kad gores, korang  telah menang! Peraduan "Senang Jer Menang!" ini berlangsung sehingga 31 Oktober, 2018 dan semua produk yang mengambil bahagian ada dijual di pasaraya-pasaraya utama, pasaraya-pasaraya besar dan kedai runcit bebas. 


Untuk maklumat lanjut tentang Peraduan Senang Jer Menang, sila layari laman www.powerroot.com.my atau Face book Alicafe, Face book Per'I dan Facebook Powerroot. 














Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

1 comment :

Amanda Suria said...

Menarik la peraduan ni..masih banyak masa lagi kan..SA plak memang minum Perl Cafe tu..fav lagipun..nak pi carik la petang ni