Saturday, June 9, 2018

Ber “GAYA” Dengan Volkswagen Di Musim Perayaan Ini

Hi Korang, 


Seronok kan korang baca kisah kak lily memandu kereta Volkswagen Tiguan kan!!

Even masa kak lily menaip hari tuh pun, still terbayang-bayang lagi tau betapa bestnya bila memandu si Tiguan ni, gaya orang have-have gituh kan


Bayangkan kalau kak lily mampu nak beli sebijik Volkswagen Tiguan ni kann hehehehhe dunia ini ana yang punya lah… kalau lah…. 

Selain daripada ketelusan enjin, keluasan dan kecanggihan interior dalam, apa yang menyebabkan kak lily suka benar dengan kereta SUV ni adalah: 

Keluasan Bonet Belakang 



Jika SUV je mesti korang akan ingat bonetnya kecil ada cuma sedikit je ruangan, ermm korang silap ye. Volkswagen Tiguan mempunyai bonet belakang yang besar, even kalau seat belakang di lipat kehadapan kita boleh masukkan rak buku di selalu orang beli di Ikea tuh ek. Kak lily banyak bawak barang hari tuh, just campak-campak tak susun pun tapi masih ada lagi ruangan untuk meletak barangan. 

Aspek Keselamatan Yang Tepat Dan Jitu


Ada lebih 6 sensor camera yang di pasang di Volkswagen Tiguan ni, jadi bila mana ada kereta yang terlalu rapat di sekeliling kita, secara automatik sensor safetynya akan ditunjukkan di screen hadapan berserta dengan bunyi tanda amaran. So kita pun tak delah tak perasan, sebab semua tanda-tanda telah pun di beritahu. Even bila kita nak reserve pun, ada disediakan kamera belakang. 

Keselesaan Penumpang Belakang

luas bebenau belakang ni, ada tempat letak air dan meja flight tuh ek

macam dalam flight kan hehehhe

Selalunya orang yang duduk di bahagian hadapan dan bersebelahan pemandu sangat untung kerana air con dekat, boleh control radio dan pemandangan luas. Tapi bagaimana dengan penumpang di bahagian belakang? Biasanya segalanya terhalang, tak nampak depan, tak sejuk dan memacam lagi, pendek kata kurang selesa cam tuh lah. Tapi di Tiguan itu tidak betul ek. Penumpang belakang mempunyai saluran air con yang tersendiri malah ianya di kawal sendiri tanpa mengganggu orang lain. Malah terdapat meja kecil ala-ala macam di dalam kapal terbang untuk penumpang belakang selesa untuk makan mahupun meletakkan ipad atau buku bagi memudahkan mereka. Ermm kira seronok lah penumpang belakang Tiguan ek.

1.4 TSI Engine with turbocharger

Panjang lebar pulak kak lily bercerita ek… 

Untuk pengetahuan korang yang Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) kini mempunyai banyak tawaran istimewa untuk membuatkan musim perayaan yang bakal tiba lebih meriah menerusi kempen Volkswagen 'Fuel Up Your Gaya'. 

Volkswagen akan membantu menyerlahkan gaya korang pada musim perayaan kali ini dengan memberikan Kad Petrol bernilai RM1,188 ke atas semua model yang ditempah dan didaftarkan mulai sekarang sehingga 30Jun 2018. 

Sini kak lily tunjukkan korang kadar penjimatan hebat keatas model-model Volkswagen yang terpilih sehingga stok masih ada 


Bermula 1 Januari 2018, semua kereta Volkswagen didatangkan dengan program penyelenggaraan percuma selama 3 tahun. Jadi, para pelanggan tidak perlu bimbang dengan kos penyelenggaraan untuk tiga tahun pertama atau perbatuan sejauh 45,000km (mana-mana tiba dahulu). 

Penjimatan lebih lanjut dengan 0% GST bermula 1 Jun 2018 dan seterusnya. 


*Harga baru akan terus berkuat kuasa, sementara menunggu pelaksanaan semula Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) oleh Kerajaan. 

So korang rasa cam ne sekarang, boleh meet the budget ke? Hehehhehe


Kalau ye jom lekas-lekas kemana-mana showroom Volkswagen untuk pandu uji kereta idaman korang. Mana tau melekat dan terus terpikat dan angkat terus kan hehhehe 









20 comments :

lullabyssz said...

salam singgah

https://messarah.blogspot.com/2018/06/keunikan-sabun-cake-organik-100-buatan.html

Isaac Tan said...

suka suka.. pernah test drive juga Tiguan latest ni. Powerful, spacious.. best for families.

Ezna Ahmad Khalili said...

Dulu ada kereta MPV Volkswagen. Lepas tu paling best....Dania nak salin baju masuk dalam boot belakang. Masa tu dia sekolah kebangsaan lah. Kalau sekolah menengah nak buat tak muat karang. Hahaha. Tempat belakang ada tempat makan ala ala kat kapal terbang tu. Boleh slot sekali air kat situ. Paling best banyak tempat penyimpanan. Kat tepi pintu kereta. Kat belakang seat. Best Best!.

Nadia Johari said...

Selalu kalau nak beli kereta, memang kita tengok apa bestnya kereta tu, keselamatan dan macam-macam lagi la. dah puas baru beli. Tengok volkswagen kak Lily pakai ni memnag menarik. Luas pun ye..memnag bestla beraya denagn volkswegan ni

Khai Artzfar said...

wah tak habis lagi pasal ni! hahah excited! kelakar la abg siap tidur lagi dlaam tu, memang besar lah jawabnya. selesa dan kalau balik kg tak yah risau pasal tak muat

Kylie wenn said...

bagusnya dapat bergaya dengan volswagen... looks cool and great... I pun nak pergi test drive... nampak nice nya..

Amanda Suria said...

Suka la tengok yang jenis ni...harga dia wow...tercekik leher SA...rasa macam x mampu je..tapi smart..perempuan bawak sure lawa...

ArylJe said...

Part baring dalam bonet nak tunjuk keluasan tu ohsem! Memang terbukti luas!
Tapi memang VW ni kereta dia best. Sekali sekala rasa naik VW member haritu, fuh... Memang terasa mewah la =D

Rawlins GLAM said...

Memang impian hati Rawlins nak ada seketul VW nie dalam tangan - Tiguan nie macam best plak. Perlukan Rawlins test drive? Hehe

Pamela Yeoh said...

wow. kereta ni cantik la. u always tempt i dengan kereta mewah .. hehehe

Syafiera Yamin said...

Hahaa husband cakap..
Market value untuk wak segan drop sangat sangat..
Dia cakap perodua ngan proton ada value.. kalau HONDA lagi la tinggi..
I tunjuk harga ni kat dia..
Dia cakap dia tak minat langsung wak segan.. kita dah teruja tgk polo tu hahha

Bella Jamal said...

Besaunya bonet. Dah orang boleh masuk dalam tu memang besar ni. Kadang2 sesetengah kereta body nampak besar but bonet cinonet je. Ruang belakang pun boleh tahan la. Sure best la naik ni. Kita tunggu datuk pinangkan kita dengan Tiguan ni lah..hehe

Maha Mahu said...

Untunglah beraya dengan kereta baru tahun ni hehehe jelous nya kita nak juga bawa kereta baru hehehe kereta jenama mahal macam ni kita hanya mampu tengok jer tak mampu nak beli....

Jia Shin Lee said...

I've fallen in love with this series after reading your post, I really love how spacious the backspace is, it's perfect for me

Lia Hasty said...

Bestnya dapat peluang memandu kereta Volkswagen tiguan ni. Lia suka tengok rekaan luar dan warna yng cntik . Bnyak betul kemudahan Dan ruang yng besar sesuai untuk keluarga .

penaberkala nuar said...

Cantik la VW tiguan ni. Harga pun not bad. Yang penting bonet dia besar, space dan seat dia pun besar. High tech pulak tuh. Memang sesuai untuk kereta family

Sunshine Kelly said...

Oh yess this is a very spacious car for family outing and their safety features memang tip top la. I might want to test drive the car also.

Zayani Zulkiffli said...

Salah satu kereta idaman Tiguan ni. Suka sebab design dia macam sporty dan luas walau dari luar nampak macam kecik je.

Zayani Zulkiffli said...

Salah satu kereta idaman Tiguan ni. Suka sebab design dia macam sporty dan luas walau dari luar nampak macam kecik je.

dr-Life said...

My favorite car... I love this series as well... Just got my test drive this afternoon. Truly loving it...