Wednesday, June 13, 2018

Busonlineticket.com – Beli Tiket Bas, Ferry Dan Train Secara Online Je

Hi Korang, 


Cuba kira raya lagi berape hari? 

Hah 4 hari je lagi kan 

So balik kampung naik apa? 

Kalau yang naik kereta tuh tak de masalah lah kan, lepas kerja packing barang then terus je memandu pulang ke kampung. Habis yang tak de kereta ni cam ne plak? Tiket dah beli? Naik kat terminal mana? La tak de tiket nak balik raya.. 

Aduiyai jangan lah bimbang ek 


Sian jugak kat korang ni ek, agaknya tak de masa nak pi cari tiket tup-tup dah nak raya baru teringat kan. Alah-alah alah jangan lah sedih ni kak lily kongsikan dengan korang tau. 

BELI TIKET BAS, TRAIN, FERI ONLINE! 


Eh betul lah mana kak lily nak tipu pulak kan. Korang boleh dapatkan di website busonlineticket.com, yesza semuanya di hujung jari korang je. Cepat, mudah dan ringkas. Sampai tak yang nak beratur panjang-panjang ke TBS untuk cari tiket bas ke ferry ke even train pun lah. 

Kalau ada yang belum beli, kak lily nak share diskaun code busonlineticket 12% OFF (CODE: LILY) untuk bas, train, ferry ni. Eh beli tiket di BusOnlineTicket.com. Code diskaun sampai 31 Ogos depan. Boleh beli awal-awal sampai hari Haji atau bila-bila je, even kalau nak pi bercuti lepas-lepas raya pun boleh jugak buat tempahan di website ni. Time nak checkout tu, isi je diskaun code LILY. 

Cara nak beli tiket bas, feri dan train di BusOnlineTicket.com ni mudah je: 



2. Pilih tarikh dan destinasi korang. 


3. Jangan lupa pilih tempat duduk sekali. 


4. Semasa nak checkout, jangan lupa masukkan discount code 12% : LILY (Code sah hingga 31 Ogos 2018). 


5. Buat pembayaran secara online, boleh pilih yang mana satu korang suka ek.

Layari website BusOnlineTicket.com pilih tarikh dan destinasi korang. Jangan lupa pilih tempat duduk sekali.* Semasa nak checkout, jangan lupa masukkan discount code 12% : LILY (Code sah hingga 31 Ogos 2018).Buat pembayaran online 


Kempen #BOT FunRaya 


Kalau korang nak tau malam tadi kak lily berkesempatan ke roadshow Busonlineticket.com ni kat Uptown Megaraya Kajang. Dan semalam merupakan malam terakhir untuk kempen #BOTFunRaya ni. 

kemain lagi emcee Tiaz dengan Hazman ni ek, kecoh tempat semalam dengan gelagah diaorang berdua ni

Pertandingan makan kuih paling cepat, kalau kak lily memang tak tertelan pun hah

Pertandingan sebutan #BOTFunRaya paling panjang, kak lily dapat 4 saat je hah

Ya ampun kemain seronok lagi para pengujung yang hadir tau. Yelah selain dapat goodies bag percuma, ada jugak yang dapat duit raya wei dengan join permainan yang di sediakan oleh team Busonlineticket ni. 


Oh ya, kalau korang selfie atau wefie di roadshow Busonlineticket ni, korang berpeluang untuk memenangi duit raya RM500 tau. 

Owh ya.. Untuk korang tidak terlepas info dan promosi semasa BOT, follow laman web dan media sosial BOT ni: 

Laman Web Rasmi: 

Facebook: 

Instagram: 

Twitter: 


So apa lagi…? 

Korang yang masih tercari-cari tiket bas tu jangan berlengah lagi. Terus beli daripada laman web BOT. Jangan lupa KOD DISKAUN tu.. dapat penjimatan 12% tau..!












Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

13 comments :

Rawlins GLAM said...

Nasib baik Rawlins adalah #TeamRayaKeyEll tahun nie. Hehe

Aida Sue said...

kak lily balik kul bape pas event ni? wakakak saya punya la weng kepala, so masa jadi host ni, saya pass mike kat yaya je. tapi fun la, lagi fun kalau depa buat event time tak pose :p

Ezna Ahmad Khalili said...

Penjimatan ni yang best tu. Kalau ada cuti perayaan kena beli cepat2. Takut lambat2 tak balik lah gamaknya. Ingat dulu pernah la naik bas masa nak balik rumah dari UITM Dungun tu. Beli tiket awal2 kalau dah tau U ni cuti bila bila. Idak....hmmm habis tiket nak kena naik flight pulak. Which is lagi mahal.

Khai Artzfar said...

alaaa clp lambat sikit je. kalau tau raya nanti boleh booking guna ni,. mudah dan jimat. rasanya nnti balik kampung gunakan app ni lagi bagus kan

Bella Jamal said...

Jadi emcee tak? Huhu. Senangla boleh gunakn platform busonline.ticket lepas ni. Ada diskaun lagi tu sampai Ogos. Nanti kita nak try book lah

Hanny Abdullah said...

Meriah betul road show yang diorg buat ekk..tapi tak ada kelapangan nak pergi.
Tiket bus pun tak pernah beli sb tak pernah balik kampung masa raya..kampung kek KL jew..hehehe

Zharif Azis said...

Mmg mudah nk tempah bas dgn website nie. Segalanya dihujung jari sahaja. Xperlu berasak2 dgn lautan manusia. Klik2 then siap. Ada lagi k erk tiket balik raya ? Mesti dh sold out byk

Emily said...

Memang selalu guna busonlienticket. Senang, tak payah stress degan traffic jam dan long queue. Harga tiket dijual di sini sama je.

alia farhan Said said...

Senang la nk beli tiket bus lpas ni..xpyah nk ssh2 pi ke stesen bus..kdang2 yg malas tu nk layan ulat tiket..haihhh

Maha Mahu said...

Bestnya boleh beli semua tiket secara online jer tak susah nak beberis panjang hehehe tapi cik lily balik kg naik kete baru opssss... seronoknya balik kampung...

rubydotmy said...

Mudah bila ada platform membeli secara online. Tak macam dulu, kena beratur di kaunter. Bus online ni seluruh Malaysia ke dia jual tiket bas? Utk semua syarikat ke kak? Sebab syarikat bas ni ada yang tak pi Selatan. Ada yang tak pi Utara. Tiket balik raya kena beli awal. Tp busonline still ada lg ke kak? Bagusnya!

Sunshine Kelly said...

Thanks for the information, I purchased my bus ticket from them before. Its is more convenient and easier to purchase online in advance then go to the station. Will check it out.

Lia Hasty said...

Kita dah jarang naik bas ni. Sekarang dah canggih beli tiket bas menerusi atas talian je. Macam tiket flight. SO lagi mudah. tak payah beratur panjang lagi nak beli tiket di kaunter.