Monday, April 3, 2017

Buffet Ramadhan 2017 | DORSETT GRAND SUBANG – Dapatkan Voucher EARLY BIRD Murah Sekarang Jugak Tau

Hi Korang,


Kita sambung lagi citer pasal buffet Ramadhan 2017 ni ek

Kali ni aku nak kongsikan pada korang buffet ramadhan 2017 di Terazza Brasserie, Dorsett Grand Subang yang sempat aku pi baru-baru ini.


Oleh kerana Ramadhan yang bakal kunjung tiba, Dorsett Grand Subang menawarkan kepada para tetamu dengan pelbagai pilihan iftar yang santai di bulan yang mulia ini. 

Terletak di tengah-tengah Subang Jaya, Dorsett Grand Subang akan memberikan para tetamu keenakan Enak-enak Ramadhan, menawarkan hidangan tempatan kampung yang lazat Wonders of Iftar yang menghidangkan masakan Timur Tengah yang asli dari 27 Mei untuk 24hb Jun 2017. 


Enak-Enak Ramadhan at Melati


Bufet "Enak-enak Ramadhan" Dorsett Grand Subang pada Melati menawarkan lebih daripada 50 hidangan masakan tradisional dari seluruh Malaysia pada RM145 bersih untuk setiap orang. Ruang legar serba guna ini ditukarkan kepada suasana kampung untuk membolehkan para pengujung merasai lagi kenikmatan hidangan masakan kampung. Mencetuskan citarasa anda dengan beberapa pembuka selera seperti Pecal Leleh, Kerabu Jantung Pisang dan pelbagai jenis ulam segar kampung diiringi Cincalok, Budu dan Sambal Belimbing sebagai pencicah.







Di antara hidangan yang bakal menambah lagi selera korang di bulan ramadhan nanti adalah Sup gearbox, Steamed Silver Pomfret, Roti Pak Ali, dan pelbagai lagi.




Bagi pencuci mulut pula, pihak hotel menyediakan hidangan kuih melayu seperti Seri Muka, Tepung Pelita, Lompat Tikam, Kaswi dan banyak lagi. 


Tidak dilupakan jugak, Geng lama Wak akan menghiburkan korang semua dengan pertunjukan wayang kulit dan dendangan muzik kontemporari

Wonders Of Iftar at Terazza Brasserie


Bagi Wonders Of Iftar di Terazza Brasserie pula akan membawa tetamu ke Timur Tengah dengan suasana yang mempesonakan lampu warna warni dan khemah-khemah hiasan indah berserta dengan alunan muzik dari dari Timur Tengah yang unik sekali. 





Pelbagai jenis hidangan masakan timur tengah dan juga pilihan makanan barat, Europe dan hidangan tempatan yang bakal membuatkan para tetamu senantiasa ingin makan makan dan makan. 

Boleh didapati di RM155 bersih untuk setiap orang, Terazza Brasserie akan membawa kegembiraan yang ke Ramadhan tahun ini melalui perayaan yang mewah disediakan Khas oleh pakar-pakar masakan di hotel. Anda akan mendapati diri anda membuat beberapa Lawatan ke garisan bufet kerana adalah mustahil untuk menikmati hidangan setiap di satu tempat duduk. Berbuka puasa dengan Tabbouleh dan roti Arab yang disertakan sekali dengan humus, Tahini dan Labneh. Selepas itu, menikmati hidangan istimewa seperti permainan Nasi Briyani, Nasi Mandy kambing panggang keseluruhan dengan nasi ayam Hainanese.


Aiskrim Turki (atau Dondurma yang bermaksud pembekuan di Turki) adalah pencuci mulut biasa dijual di Turki oleh vendor jalanan troli dan dihadapan kedai. Aiskrim Turki lebih unik daripada Aiskrim biasa oleh kerana faktor tekstur dan ketebalan. Oleh kerana sifatnya yang tebal dan agak liat sedikit, Aiskrim Turki itu perlu sentiasa dipusing ke kiri dan ke kanan dengan lebih lama untuk mendapatkan hasil yang menarik. Kita pun boleh jadi leka dibuatnya tau melihat sendiri bagaimana tukang ais krim mengayun pencedok ais krim tersebut.

Promosi buka puasa Enak-enak Ramadhan dan Wonders of lftar mulai dari 6.00pm hingga 9.30pm pada 17 April 2017 hingga 5 Jun 2017.

Sekarang ini, Dorsett Grand Subang sedang menawarkan promosi ‘Advance Purchase Vouchers’ iaitu 25% off untuk Melati - Enak-enak Ramadhan pada harga RM108.75nett seorang dan Terazza Brasserie - Wonders of lftar at RM 116.25 nett seorang di mana korang boleh beli di Ramadhan Counter yang terletak di hotel lobi. 


Harga buffet Ramadhan 2017 di Dorsett Grand Subang adalah

RM145nett untuk dewasa (Enak-Enak Ramadhan – Melati)

RM155nett untuk dewasa (Wonders Of Iftar, Terazza Brasserie)

50% diskaun bagi kanak-kanak dan warga emas

Untuk tempahan, korang boleh hubungi +603 5031 6060 atau pun email je ke bookfnb.subang@dorsetthotels.com

Jom kita ke:

DORSETT GRAND SUBANG
Jalan SS12/1,
Subang Jaya 47500, Malaysia 
Tel : 60 3 +603 5031 6060


So boleh lah plan dari sekarang ek hehehee

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai buffet Ramadhan review tahun 2017, peta destinasi, koordinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2017 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.


2 comments :

Annur Syuhadah said...

Tedia aihh..nampak sedap-sedap semuanya. AS ni kalo bulan puasa, kuih-kuih jer yang AS terluir..ehh dan air, semestinya! hahaha

lokman amirul said...

sedapnya makanan di sini