MY HISTORIC MOMENTS

Thursday, December 29, 2016

Yuk! Bebek, Delivery Service Indonesian Food Yang Sedap

Hi Korang,

Kekadang ada satu ketika memang kita malas benau nak keluar office time lunch, ermm betul tak? 

Betul kan!!

Ye aku pun rasa cam tuh jugaklah!!

Normally aku guna delivery Dominos Pizza je, maklumlah itu je yang senang. Sekarang dah ada service Yuk! Bebek plak, wah ni lagi menarik ni kan


Apa itu Yuk! Bebek?

Lah Yuk! Bebek tuh Bahasa Indonesia yang bermakna jom makan itik hehehehe.. Tak pi bukan setakat menu itik je yang boleh di hantar tapi ada jugak menu-menu lain ye. Yuk! Bebek ini di jalankan oleh usahawan Malaysia yang berpengalaman dalam makanan authentic Indonesia dan chefnya mempunyai 25 tahun pengalaman jugak tau. 


Actually banyak menu yang diaorang buat delivery tapi menu yang kat bawah ni merupakan best seller ye

  • Bebek Goreng Empuk (Signature Fried Duck) RM15.50
  • Pecel Lele Lamongan (Lamongan Fried Cat Fish) RM12.90
  • Ayam Goreng Bandung (Bandung Fried Chicken) RM14.50
  • Udang Asam Jawa (Jawa Tamarind Prawn) RM16.90

Aku cuba Ayam Goreng Bandung hari tuh, sekejapan je sampai office. On time plak tuh, before lunch dah sampai, apa lagi jom makan..


Aku cerita sket mengenai menu Ayam Goreng Bandung ni ek


Ayamnya di perap dan di masak secara ‘slow cook’ dengan kandungan rempah dari Bandung selama 2 jam dan kemudiannya di goreng secara minimal bagi menjaga rasa authentic Bandung tu tau. 

buah oren sebagai pencuci mulut


sambal ijo, sambal kicap special dan sup sayur asam

kerepok melinjo

Di hidangkan bersama Indonesian Nasi Uduk, sayuran, tauhu goreng, telur rebus, sup sayur asam, emping Melinjo dan buah oren sebagai pencuci mulut. Tak lupa jugak ada dihidangkan sekali dengan Sambal Ijo dan Sambal Kicap Spesial.

Harga cuma RM14.50 termasuk servis penghantaran, ok la tuh kan berbaloi ek.


Untuk order, korang boleh check it out di 


atau


atau 

call 012-420 2437 for minimum order of 5.

Operating Hours: 11am to 9pm

Korang boleh check it out, di laman social Yuk! Bebek iaitu:-

Facebook: 

Instagram:



1 comment :

el said...

alaa nak jugak CL sini xde ke hihi