Tuesday, December 27, 2016

Mencari Cinta Sejati, Tengok Cakra Khan Dari Jauh Je

Hi Korang,

Dah hujung-hujung tahun ni, aku rasa cam malas-malas je nak update blog ek.

Itulah musim cuti sekolah kan, walaupun aku tak de anak sekolah tapi mood malas tuh tetap timbul jugak hehehehhe. Even event pun ada yang pi dan ada yang tidak sebab malas bebenau rasanya, nak lepak kat umah tido je ek


Hari ahad lepas, sebelum Krismas tuh tak de bua tapa dan mood rajin pun datang aku ikutlah si blogger Nanie Isa ni pi mini konsert Cakra Khan ni kat Berjaya Times Square. Hah BTS ada dewan ke ? ermm pelik pulak. Oklah ikut jelah ek, lagipun hari tuh Mr Big tak de kat umah dia ada event FIM kat Shah Alam tuh malas aku nak ikut tengok orang lumba-lumba motor ni kan.

Rupanya dia buat kat luar tuh, area depan Starbucks tuh.

dengan Hanny Era.FM

Open konsert lah, ada kepung-kepung bagai. Tiket tak yah bayar cuma kena download Samsung apps je kat phone korang, apa apps pun aku tak sure jugak. Tapi kami-kami dah ada tiket so tak yah nak download bagai cuma tak dapat masuk tempat media la sebab limited sangat so tengok dari jauh jelah ek


Katanya konsert start kul 3pm ermm pukul 3.50pm baru Cakra Khan ni perform, sebelum tuh ada performance dari artist Sony Music, ntah siapa aku pun tak kenal so layan jelah.

Ya ampun memang sedap sungguh suara Cakra Khan ni ek.


Bila dengar LIVE lagi sedap rupanya, serak-serak basah yang tak pernah nak baik hehehhe. Memang uniklah suaranya. Cakra Khan nyanyi lagu-lagu dia yang glamer macam Harus Terpisah, Setelah Kau Tiada dan terakhir sekali haruslah lagu Mencari Cinta Sejati untuk ost Rudy Habibie2 tuh. 

A video posted by ciklilyputih (@ciklilyputih) on

Dengar suara je boleh jatuh cinta inikan bila Cakra Khan perform depan mata arrrrggghhhh

La sekejapan je dia nyanyi 2-3 then habislah, memang sekejap betul. Nak menunggu tu kemain lama kan. Biasalah artis cam tuh lah, anyway tenkiu Nanie sebab ajak dapat jugak memenuhi waktu aku di petang ahad tuh. 


Abis tuh kitorang pi lepak kat Nyonya Colors pekena roti jala ek… hehehehe kenyang tak henggat pas tuh...

Balik dengan rasa senang hati hehehehhehe


1 comment :

ArELeEz said...

cakra khan ni, suara dia husky2 jantan. ;P