MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, December 14, 2016

Best Pulak Digi Postpaid™ RM110 FREE UNLIMITED 4G INTERNET Di Hujung Minggu Ni Ek.

Hi Korang,

Internet dan kita-kita rakyat marhaen ni memang tak dapat di pisahkan. 

Setiap masa asyik duk scroll je smartphone tu kan, betul tak? Ishk jangan nak tipu ek, betulah tuh sebab aku buat juga ye hehehehhe


Hujung minggu ni tak de apa nak buat, baik check it out latest news kat internet kan hehehhehe Seronok scroll-scroll tup-tup slow makin slow makin slow dibuatnya bila nak bukak page lain, la quota data internet habis rupanya.

Abis tuh tak kan nak duduk nganga je tengok tepon tu ek. 

So haruslah survey cari solution untuk masalah data internet cepat habis ni kan. 

Cari punya cari until aku terbaca menda ni di internet. 


Rupanya Digi telah melancarkan pakej terbaru mereka iaitu ‘New Digi Postpaid Plans’ yang menawarkan kepada para pelanggan lebih kuota Internet serta keupayaan untuk peralihan kuota yang tidak digunakan untuk menikmati pada bulan berikutnya. Pelan baru, hanya dipanggil Digi Postpaid, bertujuan untuk menambah lebih nilai kepada pelanggan yang semakin hari semakin gilakan internet dan mahukan data internet yang banyak untuk mereka suker bebenau mengupdate social media mereka ek. Bukan social media jelah banyak lagi menda lain boleh dibuat dengan internet ini.

Kalau aku citer panjang-panjang kang korang kata aku melalut je lebih baik aku ringkaskan so senang korang paham.

  • New Postpaid Plan RM110/month
  • Total Internet Quota: 25GB All Day 
  • UNLIMITED 4G pada Hujung Minggu
  • Unlimited Calls: To all networks 

Seronoknye wei boleh bergayut tak kira masa, nak call mak lelama lagilah boleh. Bergossip dengan bebudak blogger ni lagilah seronok, biasalah blogger kan tak abis-abis dengan isu semasa ada je menda nak citer. Citer pasal blog lah, pasal makanlah, pasal event lah.

  • Internet Rollover: 3GB 

Rollover? Ermm cam ni, kengkonon korang tak abis guna internet kuota bagi bulan ni, so balance yang tak habis pakai tuh boleh di bawa ke bulan hadapan tau ermm best tuh..

  • FREE roaming in 5 countries(5GB + 60 mins) in Singapore, Thailand, Myanmar, Indonesia, Brunei. 
  • Free Apps: Capture – 100GB iflix – 60 days 

Capture – 100GB


Aku baru tau ada apps Capture ni. Ishkk jakun benau ek. Kira macam Capture ni tempat simpan gambar yang tak muat kalau save kat smartphone. Yelah amik gambar kemain banyak tapi tak tau nak simpan mana so Capture la jawabnye. Wei 100GB banyak tuh !

iflix – 60 hari


La dapat akses iflix pulak, wow ini lagi menambahkan keriangan di hujung minggu. Boleh tengok pelbagai jenis drama dan filem terbaru dari oversea kan. Beribu-ribu drama dan filem ada wie di iflix tuh ermm tengok sampai muntah hehehehhe

Hasil survey di internet ermm dapat pi makan sedap kan hehehe


Wow FREE UNLIMITED 4G masa weekend?


Biar betul!!

Haruslah mak suka bebenau ni. Yelah hujung minggu memang tak de nak buat apa pun kan, so mengadap internet 24jam jelah ek. Lagipun aku kan suka explore tempat-tempat makan yang baru dan best, so hujung minggulah boleh check it out jadi internetlah yang boleh menolong aku bila nak waze ke tempat makan tuh dan tengok menu-menunya ek. 

Lagi pulak sekarang ni kan cuti sekolah, of courselah korang duk sibuk nak berjalan ke sana kemari pi oversea bagai kan so bila ada FREE ROAMING ke negara-negara Asia macam Singapura, Thailand, Myanmar, Indonesia dan Brunei haruslah lagi bertambah excited nak pi bercuti. Banyak tuh kuota 5GB dan ditambah lagi dengan 60 minit, memang setiap masa update social media je ek. 

Seronok kan..

So apa tunggu lagi, meh lah bertukar pada ‘New Digi Postpaid Plans’

Nak check it out kat sini untuk info lanjut http://bit.ly/2g1Iurl








10 comments :

el said...

Ya Allah kurussss

Ya Allah curros tu sedapnya lahaiii merecik lidah kita tengok

Diana Rashid said...

menarik ni..mesti ramai yang suka..

luqman zakaria said...

bestnya. Saya skg pakai Celcom postpaid. tgh dok try guna untuk sebulan dua ni..kalau x ok boleh la beralih guna Digi Plak.hehe

Azlinda Azman said...

menarik ini :)

CikLily Putih said...

@el
ciss ingat apa yang kurus ek hehhehehe

CikLily Putih said...

@diana
itulah sebab murah kan

CikLily Putih said...

@luqman
la rugilah cam tu kan

CikLily Putih said...

@azlinda
itulah baik cuba ek

Cik Eyqa said...

Saya guna Disi Postpaid RM80 hurmm 10gb weedays 10gb weekend.. aumsss hahha.. tp yang rm110/month ni cam lagi best jer hehhee... saya kalo tgok iflix tuu sehari leh hbs la semua episod drama korea tu hahaha..

B 4 N U N A said...

digi postpaid yg rm110 tu. setiap hari dia akan bagi 25gb ke ? atau sebulan 25gb tu?