MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, August 9, 2016

Pembukaan Kaunter MAMONDE Pertama di AEON One Utama.

Hi Korang,


Aku memang suka ke beauty event ni, sebab apa?


Ermm dapat tau produk yang tengah hot pada masa ni ek especially produk dari Korea macam Mamonde ni lah, yang dutanya Park Shin Hye heroin drama korea ‘Doctors’ tuh.


Meh aku citer serba sedikit ek,



Berukuran dalam 315 kaki persegi, kaunter Mamonde ini menawarkan 140 produk dari 32 pelbagai kategori produk yang bermula dari penjagaan kulit, alat solek dan produk penjagaan rambut. Selain daripada jualan produk, pelanggan juga boleh mendapatkan nasihat tentang kulit dan produk kecantikan secara percuma.


Mamonde yang dihasillkan dari esen terapeutik bunga, yang mana setiap pelanggannya akan mengalami dan belajar tentang kehidupan sains bunga di kaunter Mamonde . Di kaunter ini juga seakan memberikan aromaterapi bunga di mana setiap pelanggan pasti akan 'berhenti dan merasai bau-bau bunga' yang segar. Yang kita sedia maklum sememangnya ianya baik untuk merehatkan serta menenangkan minda.

The 5 Key Flowers of MAMONDE


1. Honeysuckle (Revitalizing)

The Honeysuckle has amazing vitalizing properties that maintain skin health. The Honeysuckle is an absorbent plant with the ability to absorb nutrients from barren soil to effectively deliver nutrients to vital parts of the plan


2. Hibiscus (Moisturizing)

The Hibiscus contains natural hydrators that offers flawless hydration


3. Narcissus (Hydration)

Narcissus offers excellent moisturizing benefits up to 24 hours and works well on tired and dehydrated skin


4. Lotus Flower (Cleansing)

The Lotus Flower has the ability to cleanse and purify the skin while providing anti-oxidant protection


5. Camellia (Anti-Aging)

The Camellia contains therapeutic properties that help to protect the skin from free radical damage and helps to reduce the signs of aging for youthful­ looking skin

Menurut Celine Diong, Pengurus Besar Penjenamaan Mamonde Malaysia, jenama baru ini yang diilhamkan dari bunga dijangka mampu merangsang pasaran kosmetik dengan yang konsep unik dan harga yang berpatutan. Produk yang ditawarkan dari harga RM6 sehingga RM169 sememangnya mampu dimiliki untuk kaum wanita dari semua lapisan masyarakat.


"Mamonde is the first skincare brand of its kind that uses only flowers as its key ingredient coupled with other natural ingredients its formulation. AmorePacific has invested a great deal in R&D to ensure the efficacy of Mamonde products and that these products are gentle on the skin just like the characteristics of a flower" kat Diong lagi.





Mamonde telah mensasarkan untuk membuka 3 kaunter lagi menjelang akhir tahun ini, yang mana untuk kaunter kedua akan dibuka di AEON Mid Valley Megamall pada September 2016.

Pada majlis itu, Mamonde Malaysia turut memperkenalkan duta jenamanya, iaitu Park Shin Hye - pelakon Korea popular yang cukup popular memainkan peranan utama di kebanyakan drama-drama hit Korea seperti The Heirs, Pinochio dan juga hit terkini - Doktor. Biarpun selebriti ini tidak hadir, namun Mamonde telah membawa penampilan khas beliau dalam video istimewa di majlis perasmian ini.


Peminat Park Shin Hye juga boleh mendapatkan tanda tangan esklusif khas di kotak terhad melalui pembelian Mamonde Moisture Ceramide Krim Light dan Krim Intense serta Cover Powder Cushion. Ianya esklusif sebanyak 150 unit sahaja.

Peminat Park Shin Hye boleh memenangi pass sesi 'Bertemu Peminat' pada bulan Oktober ini, hanya melalui cabutan bertuah setelah membuat pembelian barangan Momande.


Pelbagai tawaran menarik disediakan bersempena dengan pembukaan pertama kaunter mamonde di Malaysia dan salah satunya adalah Mamonde menawarkan hadiah 8-piece percuma dengan setiap pembelian RM350 dan para pelanggan Mamonde akan mendapat keahlian secara percuma dengan pembelian mana-mana produk Mamonde.


No comments :