MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, August 24, 2016

Kedai Cermin Mata A-Look Eyewear & O.W.L Eyewear MINES Mall, Cepat Siap dan Harga Murah

Hi Korang,


La korang tak caya aku ni rabun?

Nampak cam perfect je kan tapi hakikatnya mak pakai contact lens nok untuk bergerak kesana ke mari. Dulu memang pakai spek tapi masa tempat keja lama, naik turun kapal spek asyik jatuh dalam laut manjang je. 

Tu yang terus pakai contact lens tuh

Tapi bila masuk usia remaja purba ni, takkan nak guna lens lagi kot.


Kenalah beralih kepada cermin mata selaras dengan usia kaedahnya hahahha. Untuk orang macam aku yang power matanya tak tercapai dek akal ni agak payah dan mahal sket harga speknya sebab nak kena ada high index, multicoated, silau, transition dan memacam lagi lah. 

Kesudahannya pendam je niat nak buat cermin mata tuh ek. 

Bila aku ke A Look Eyewear atau O.W.L Eyewear di The Mines Shopping Mall baru-baru ni, persepsi aku mengenai harga dan service buat cermin mata terus berubah.

mesin check mata - penting ni tau

Meh aku citer sket mengenai kedai cermin mata ni ek

A -Look membawa fesyen terkini dan bingkai kaca mata bergaya dari seluruh dunia yang dibuat khusus bagi Asia. Mereka komited tentang keselesaan untuk pemakai & ketahanan produk. Selain sangat profesionalisme selari dengan pencapaian dalam bidang Optometri yang diperolehi oleh Mr Lee Jin Tzer.

Antara pencapaian diterima ialah:

AXISMATICS-ABDO Best Full Time Student Award - Tahun 2003

OPSM-AXISMATICS FBDO-Top Student Award Year - 2003 Tempat Kedua

Hans Stepper Prize in Best Overseas Student Year - 2003

Distinction Grade in Eye Refraction Examination

Encik Lee telah dilantik sebagai perunding optik untuk outlet seperti di bawah,

A Look Eyewear, The Mines

OWL Eyewear, The Mines

Memang membuka mata dan minda serta hati aku hari tuh bila berada di kedai ni, layanan diorang memang sangat bagus dan mereka ni banyak membantu orang-orang seperti aku yang buta mata mengenai hal ini.

Jom kita intai kedai cermin mata yang ni dulu ek


A-Look The Mines


Tidak terhad pada cermin mata sahaja, A Look Eyewear semestinya menjadi pilihan korang untuk mendapatkan cermin mata kerana





1. Bermacam bingkai cermin mata branded pada harga istimewa

Seperti

- Armani Exchange frame, RM368 PERCUMA lens SV (single vision)

- Ray Ban frame, RM298, PERCUMA lens SV

Cermin mata hitam jenama antarabangsa juga ada boleh dibeli kat sini. Manalah tahu kalau korang ingin melancong ke luar negara kemudian terlupa mana letak sunglasses tu. Boleh datang beli cermin mata original di sini. Gaya ini penting wokeh !




2. Pelbagai jenis Contact Lenses


- contact lenses berwarna

- contact lenses khas untuk Dry-Eye / pengguna PC

- Promosi Best Deal contact lenses 


3. Pengedar sah Award Winner Lenses 


Drive Safe Lenses, Zeiss 

- Di iktiraf sebagai Lens Product of the Year 2016

- Berkesan mengurangkan silau yang ketara pada waktu malam dan boleh meningkatkan tahap penglihatan untuk memandu malam atau hari hujan

Glacier Coating, Shamir

- Mendapat anugerah Lens Product of the Year 2016

- Permukaan tahan lasak, sangat tahan calar dan mudah untuk dibersihkan beserta jaminan 2 tahun pengilang

Eyezen, Essilor

- Lens Product of the Year 2016

- Khusus kepada pengguna computer atau telefon tegar. Lens ini berupaya melindungi mata korang daripada sinaran biru yang berbahaya dari LED elektronik.


MyoVision, Zeiss

Terbukti secara klinikal melambatkan perkembangan rabun kanak-kanak dengan 30%. Jika anak korang rabun, elok pakai kanta jenis ini.

Individual, Zeiss

- Boleh customize lens dan fabric mengikut citarasa anda

-Unique Personal Engrave pada lenses

* Semua kanta premium diberi dengan sijil ketulenan dan jaminan.


4. Driving dan Sporty Sunglasses


Rudy Project

- keluaran Italy

- 2 tahun jaminan semua produk

- ImpaxtX lenses: Jaminan seumur hidup jika pecah 

- Golf 100 : khusus kepada pemain golf

- Cyclist : Prevent Fog by allow air ventricular


Oakley

- HD Optics, tahan hentakan

- Diskaun 20%, diskaun tambahan


Ray Ban

- Menggunakan kata kaca G15 lenses

- Pelbagai jenis special edition dan Polarization lenses

- mempunyai kesan penyejukan

* Jika korang ada bingkai cermin mata sendiri pun boleh datang ke A Look Eyewear untuk masukkan power dalam kanta tu. Ada sesetengah kedai tak boleh nak buat tapi bukan kat sini ye



5. Fesyen Cermin mata mampu milik


A Look Eyewear menyediakan pelbagai variasi cermin mata kepada pelajar dan peminat eyewear pada harga yang lebih rendah.




Satu yang menarik tentang bingkai cermin mata RM168 ini semestinya tak mudah patah. Ulang sekali lagi TIDAK MUDAH PATAH dan BOLEH BENGKOK KIRI KANAN

Bunyi agak tak masuk akal kerana biasanya kaki cermin mata sangat mudah patah jika tidak dijaga dengan baik. 

Sangat sesuai bagi ibu yang cermin mata selalu ditarik oleh anak atau anda yang kekadang tertidur memakai cermin mata. Tiada lagi masalah kaki bingkai cermin mata cepat patah.

Jom kita intai kedai cermin yang kedua ni plak,


O.W.L Eyewear - Butik Optik Trendy Terkini


Bagi korang yang mempunyai citarasa trend terkini atau nak tampil hipster dengan rekabentuk cermin mata ala Korea elok datang ke O.W.L Eyewear. Dari luaran anggap mesti mahal harga spek tetapi bila survey rupanya harga mampu milik. Berbaloi dengan design setiap bingkai cermin mata. 

Meh sini aku tunjukkan pada korang ek











Ermm sampai pening-pening tak tau nak pilih yang mana satu idaman kalbu.

Ni aku kongsikan kepada korang beberapa tips untuk membeli cermin mata.


Tips cermin mata mengikut bentuk muka


Memilih cermin mata yang sesuai dengan bentuk wajah akan membuat seseorang itu kelihatan cantik dan bergaya.

1. Bentuk Muka Segi Empat

Bentuk muka segi empat, spek yang paling sesuai adalah berbentuk bulat,bujur atau korang juga boleh pilih spec yang berbentuk cat eye. Nampak bergaya sikit ya tak? 

2. Bentuk Muka Bujur Sirih

Bentuk muka ini paling sesuai untuk semua jenis spek. Tidak kisah, bujur, bulat petak atau sebagainya. Kesemua jenis rekabentuk spec yang ada ternyata memang sesuai dengan bentuk muka anda. 

3. Bentuk Muka Bulat

Bagi mereka yang berwajah bulat, sila pilih spec yang bersegi untuk menampakkan wajah korang lebih tirus dan runcing. Elakkan memakai spec berbentuk bulat atau bujur kerana ianya akan menampakkan wajah anda kelihatan lebih bulat.

4. Bentuk Muka Seperti Hati

Jika anda mempunyai dahi yang agak luas dan dagu yang runcing, maka bentuk muka anda adalah berbentuk hati. Pemilihan spek yang paling sesuai adalah berbentuk rama-rama ataupun cat eye adalah yang terbaik dan sesuai dengan anda.

Promosi A Look 2016


Eh of courselah mesti ada promosi kan



Dengan setiap pembelian bingkai Armani Exchange pada harga RM368 dan bingkai Ray-Ban pada harga RM298 (untuk bingkai terpilih sahaja) di mana-mana cawangan A Look akan mendapat kanta sentuh Crizal percuma.



Apa lagi, jom singgah ke:-

A-LOOK EYEWEAR - THE MINES 
Lot L1-16, MINES Shopping Fair 
MINES Resort City
43300 Seri Kembangan, Selangor 
10.00AM - 10.00PM 

Tel : +603-8941 3600

Like fan page A Look Eyewear untuk promosi terkini



Mehlah singgah ek, cari spek untuk diri sendiri tak pun spek untuk anak-anak ke kan. Eh mata kena jaga tau...




5 comments :

el said...

yg owl tu cantik lah cik lily
el ni dah dekat 10 ketui spek buat baru
gara2 xtau letak mana..then anak2 main
last ritu jumpa balik..ada dlm mesin basuh wakaka

Diana Rashid said...

setakat ni mata saya tak de masalah apa..tak tahu la tua nanti cemana..dah la sekarang ni hari2 mengadap pc ,e npon..risau jugak la...nak ken atahu jugak la sikit2 pasal cermin mata ni...

Dkna Abza said...

waktu belajar dulu pakai spek..power tak tinggi pun.. sampai sekarang spek simpan dalam almari. kalau sakit mata atau mata berair baru terhegeh cari spek... masalah pulak, anak suka tarik spek ...aduiii.. kalau dapat spek yang bingkai boleh tarik tu best..anak tarik, kita tarik balik ahhahahaa

Nory Zoulkefle said...

selalu gak perasan kedai ALook ni slalu buat promo ..desgn pon lawo-lawo...rambang mata...

hainom OKje said...

Tak delah purba mana pun.....
Mak anak beranak selalu buat spek kat kedai melayu kat Kajang ni jer CL...Sambil membantu org melayu. Tp biasalah bingkai tak banyak sangat