MY HISTORIC MOMENTS

Friday, August 5, 2016

Cerita Shopping Di EZBUY.MY, Pening Tapi Seronok

Hi Korang,

Ya ampun

Lately ni aku tak boleh lah tengok website shopping ni, rasa cam nak hantuk kepala kat dinding je sebab barang-barang yang di jual semua best-best belaka hahahahha.

Kali ni aku duk usha website EZBUY.MY ni plak. 

Jap aku citer kan sket ek


EZbuy (dimiliki oleh EZBuy Holding Limited) merupakan pembekal perkhidmatan membeli belah dalam talian. EZbuy telah ditubuhkan semenjak tahun 2010 lagi dan ia sangat terkenal dan popular di serata negara seperti Malaysia, Singapore, Australia, Thailand serta Indonesia. 

Kalau korang masuk website ni memang gerenti rasa pening punye, sebab apa? Sebab tak tau yang mana satu nak beli semuanya murah-murah belaka. Dari pakaian hingga ke barang rumah even alat bersenam, gadget dan memacam lagi lah. 

amik ko banyak giler kategori oo untuk di shopping

Kira macam one stop shopping centre tapi thru online. 

Ni aku tunjukkan korang Cara Shopping Di Ezbuy 

1. Mula mula KLIK link EZBUY.MY

2. Login ke akaun korang 

3. Dah siap login boleh la shopping dengan klik label kat sebelah kiri untuk memudahkan korang memilih kategori barangan yang korang nak shopping.

ini baru sket ek, sebenarnya banyak lagi tau

4. Ok dah siap pilih kemudian ADD TO CHART.

5. Bila dah selesai shopping akan keluar paparan seperti kat bawah ni. Dekat hujung bawah sekali ada di tulis VOUCHER COUPON jadi kat situ jangan lupa letak code EZJUL15 dan korang akan dapat diskaun untuk bahagian shipping sebanyak 15%. Maknanya harga untuk bahagian shipping akan di tolak 15% daripada harga asal shipping korang.

6. Dah siap semua sekali boleh tekan CHECK OUT

bayar duit shipping ek

7. Pastu jangan lupa isi alamat penghantaran dan buat pembayaran.Terdapat tiga pilihan bank untuk korang buat pembayaran iaitu MAYBANK, PUBLIC BANK dan juga RHB BANK.


8. Pembayaran dalam masa 24 jam. Dah siap buat pembayaran korang akan dapat mesej melalui telefon bimbit mengenai pembayaran yang telah berjaya.

9. Kalau korang nak kepastian boleh check lagi sekali kat akaun Ezbuy korang, betul ke tak pembayaran telah berjaya. Korang akan dapat bil daripada pihak Ezbuy melalui email.

Bukan itu je, ada lagi yang aku nak kongsi dengan korang ni. 

Kalau korang register sekarang korang akan dapat extra RM15. Nak register nah korang tekan link ni ---> http://bit.ly/EzbuyRM15

Apa tunggu lagi jom shopping barangan dengan harga murah di EZbuy. Untuk makluman lanjut boleh layari EZBUY.MY

Ok dah baca panjang panjang berjela ni, takkan teruja nak shopping kan? Dah apa tunggu lagi, moh cepat lah kan

Untuk maklumat lanjut mengenai Ezbuy korang boleh KLIK link di bawah 

ezbuy.my link: http://bit.ly/2a82ZFM

prime service link: http://bit.ly/29RgV6v


3 comments :

Amanda Suria said...

Dh mcm2 website shopping wujud ni....x cukup la gaji sebulan...

Jueliza Jamani said...

wahh cepat2 nak tengok brg apa akak beli..

Suria Lekatlekit said...

alamak baru baca lepas dah proceed payment tadi.. rugi 15% tu.